דייסת קוואקר לתינוק
תארו לעצמכם את הפנים המלאות של התינוק שלכם כשהוא טועם לראשונה את דייסת הקוואקר המדהימה הזאת. הנשיקה של הטעמים המפנקים נשארת בפה, והחיוך המתרומם שלו מבהיר לכם שהוא מאוהב. דייסת קוואקר היא אחת מהמנות הראשונות להצגה בפני תינוקות, והיא גם אחד המאכלים הכי טעים ומזינים שיש. זה כמו לחבק את התינוק מבריאתו עם כל ביס. מתכון זה יגרום לכם לרצות להכין דייסת קוואקר מדי יום!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 15 דקות
- רמת קושי: קל
- מנה מספיקה: מנות לתינוק אחד
הרכיבים הדרושים
דייסת הקוואקר המימה הזו לא רק שהיא קלה וטעימה, היא גם עשויה מחומרים משלימים שמספקים לתינוק שלכם את כל מה שהוא זקוק לו. אז כל מה שצריך זו מעט התארגנות במטבח. חומרים פשוטים, שאפשר למצוא בכל שוּק:
- 70 גרם קוואקר.
- 200 מ"ל חלב (אפשר חלב אם, חלב פרה או חלב מתקופת תינוקות).
- ש tablespoon דבש (רק לתינוקות מעל גיל שנה).
- פרי מרוסק כמו בננה או תפוח (לא חובה, אבל אגדי!).
- קמצוץ קינמון (לא חובה, אבל בהחלט משגע!).
מעניין לדעת שלחלב יש תפקיד משמעותי בבניית מערכת החיסון של התינוק, והקוואקר הוא מקור מצוין לסיבים תזונתיים. הקוואקר המסופק היא במילים אחרות, נותן לתינוק ביסים ממכרים ומקצועיים!
אפשרויות חלופיות
עכשיו, אם אתם רוצים לנסות גרסה טבעונית רזה, ניתן להחליף את החלב בחלב שקדים או עגבניה. בשביל גרסה דלת פחמימות, אפשר לסנן את הקוואקר אחרי הבישול, כך שיתקבל טעם עדין יותר, אך לא פחות מעולה. אל תפסחו על הוספת לגידולים קצרים של פירות כמו פירות יער או אמיתי כמו אגסים.
שלבי ההכנה
כשהכי טעים שיש נמצא במטבח, אי אפשר לחכות למחר. אז קדימה, בואו נתחיל עם ההכנה!
- מניחים את הקוואקר בסיר קטן.
- שמים את החלב על הקוואקר ומערבבים היטב.
- מביאים לרתיחה על חום נמוך, תוך ערבוב מתמיד.
- ממתינים עד שהתערובת מתהפכת לדייסת מסה סמיכה ואוורירית (בערך 3-5 דקות).
- כשהקוואקר מתייצב, מוסיפים פרי מרוסק ואחלה קינמון.
- מערבבים שוב בצורה מהוללת ומוסיפים דבש אם רוצים.
- מעבירים לקערה קטנה וממתינים שהדייסה תתקרר מעט.
- מגישים לתינוק עם חיוך רחב!
תוספות ושדרוגים אפשריים
לאחר שהכנו את הדייסה ששווה ללקק את האצבעות, יש לכם המון אפשרויות לשדרוגים:
הוספת קקאו מרוסק, קקאו מתוק, יש גם המון פירות באורך של אגסים או תותים. מוסיפים איכות גם בפיזור קשיו קצוץ או שקדונים. מי שחש שאת השלוחה היותר חיובית של התינוק, יכול לשלב גם מעט טחינה וקסם נוסף. כמה שהיא בריאה, מתוקה, מלאת סיבים ואפילו דלת פחמימות!
שאלות ותשובות
מאיזה גיל ניתן לתת דייסת קוואקר לתינוק?
מתכון זה מתאים לתינוקות מגיל חצי שנה, בהתאם ליכולת הלעיסה והעיכול שלהם.
האם ניתן להכין דייסה ללא חלב?
בהחלט! יש אפשרות להכין קוואקר עם מים או חלב צמחי, ובכך לשמור על גרסה טבעונית ובריאה.
כמה זמן מחזיקה דייסה בהקפאה?
אם הכנתם כמות לשבוע הבא, אתם יכולים להקפיא את הדייסה למשך עד חודש. לפני ההגשה, חממים והמיסה.
האם אפשר להוסיף גם ירקות לדייסה?
כן! אפשר להוסיף חצי קישוא מרוסק או בטטה למתכון, מה שמשגר תוספות בריאות למנה.
האם דייסת קוואקר מתאימה לתינוקות רגישים לגלוטן?
כן, אם משתמשים בקוואקר ללא גלוטן, שהפך בעת האחרונה לפופולרי יותר ויותר.
מה עליי לעשות אם הדייסה יוצאת דלילה מאוד?
אם הארוחה ניפלה מכוונתם, ניתן לשים עוד קוואקר, וחלוק להם זמן והוא יתייבש.
איך ניתן לעצב את הדייסה בגוון צבעוני?
כדי להוסיף מורכבות לתפריט, אפשר לערבב דייסה דהייתית עם פירות צבעוניים, כמו תותים או מנגו.
לדבר על דבש: זה בטוח לתינוק?
דבש הוא לא בטוח לתינוקות מתחת לגיל שנה. עד אז, הימנעו ממנו, ואל תחפשו עץ לונקים כזה!
איך ניתן לשדרג דייסה כדי שתהיה טעימה יותר להורים?
אפשר לנסות לשים קצת אגזרים מתוקים כמו אבקת קקאו ולהפחית את טעם הדייסה, שהרי זו לא הדייסה המושלמת אם היא לא חורגת לא מעט!
אני מרגיש שהקדמנו מגע שיש לו יכולת מסויימת בלהשכח את רעבונו של התינוק. לא רק שהמנה הזו היא דייסת קוואקר, היא נעשית בסגנון הקלאסי של אמהות, והוא מרהיבה באמת. אל תהססו לשתף את המתכון הזה כי הוא אגדי, תשמחו את החברים שלכם ותנו להם ליהנות גם מהדייסה המדהימה הזו! בואו נכין דייסת קוואקר שוב בקרוב!