קציצות עוף עם שעועית ירוקה אילנית
איך אפשר להתנגד לריח המדהים הזה? כשאנו מכינים קציצות עוף – האוכל המושלם לכל המשפחה – הבית מתמלא בניחוחות משגעים. הקציצות עטופות בשום ובצל מטוגן, ומרגישים כאילו הם ארוחת גורמה, מלכותית ומרשימה. אז אם אתם מוכנים להפתיע את בני המשפחה במנה מעלפת, זה המתכון שישדרג לכם את ארוחת הערב, וכול אחד יתפוס את עצמו עם מנת קציצות ביד ואורך חיוך מרוצה על הפנים.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 20 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
נתחיל במרכיבים! כאן תמצאו את כל מה שצריך לקציצות עוף המדהימות הללו, שיגרמו לכם ללקק את האצבעות.
- 500 גרם חזה עוף טחון
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 2 שיני שום, קצוצות
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 כוס Breadcrumbs (קמח לחם)
- 2 ביצים גדולות
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית כמון
- שמן לטיגון
- 250 גרם שעועית ירוקה, קצוצה
- לימון טרי לסחיטה
המרכיבים הללו לא רק יעניקו לקציצות טעם אגדי, אלא גם מספקים את כל מה שצריך ליצירת מנה שהיא לא רק טעימה, אלא גם מכילה חלבון בריא מבלי להיות כבדה מידי.
מרכיבים חלופיים
אם אתם רוצים לגרסה טבעונית של המנה, אפשר להמיר את חזה העוף באופציה מבוססת קטניות כמו עדשים או טופו קצוץ. אנשי דיאטות יוכלו להיעזר בקמח שיבולת שועל במקום Breadcrumbs, והם יישארו בריאים ועם זאת מאוד ממכרים.
שלבי ההכנה
אחרי שהבנו בדיוק מה אנחנו צריכים, הגיע הזמן להכין את הקציצות! ההכנה קלה ופשוטה, וכך ניתן להגיע לתוצאה שמעלפת גם בהגשה וגם בטעמים. ואם חשבתם לרגע שזו משימה קשה, תתפלאו.
- מטגנים את הבצל והשום בשמן חם עד שהבצל מתרכך ומשחים קלות.
- מעבירים את הבצל והשום המנוגדים לקערה גדולה ומניחים להתקרר.
- מוסיפים לקערה את חזה העוף הטחון, Breadcrumbs, ביצים, פטרוזיליה ושאר התבלינים.
- מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ולשים בקפידה עד שהתערובת מתמזגת ויוצרת תערובת אחידה.
- מפסקים את התערובת לכדורים בגודל בינוני (כמו קציצה מסורתית).
- מחממים שמן במחבת על חום בינוני.
- מטגנים כל קציצה 5-6 דקות עד שהן משחימות משני הצדדים.
- מוסיפים את השעועית הירוקה למחבת, מטגנים למשך 3-4 דקות נוספות עד שהן מתרככות.
- סוחטים לימון טרי מעל לפני ההגשה.
- מניחים את הקציצות על צלחת, ומוסיפים את השעועית מסביב כמנה הצידה המושלמת.
איזו מנה מדהימה וקלילה! השעועית הירוקה תורמת לרעננות ומוסיפה איזשהו צבע ירוק משגע שיגרום לכולם לפתח אכילה יותר בריאה.
תוספות ושדרוגים אפשריים
במהלך השנים, ניסיתי מספר תוספות שממש הכפילו את הטעם. לדוגמה, ניתן להוסיף מעט גבינת פטה לתערובת הקציצות. זה יעזור למרקם להיות נימוח לא פחות מ-מושלם ויכול גם להפתיע את החיך. כמו כן, טחינה מעולה מעל לפני ההגשה יכולה להפוך את הכל למרהיב! ואם רוצים, אפשר להחליף את השעועית הירוקה בירקות מאודים כמו קישואים או גזר – כל מה שעובד לכם!
שאלות ותשובות
מה המינון של התבלינים לקציצות?
מומלץ להתחיל עם כמות קטנה ולהוסיף לפי הטעם שלכם. תבלינים כמו כמון ופפריקה יכולים להוסיף עומק לחלוטין.
האם ניתן להכין את הקציצות מראש?
בהחלט! ניתן להכין את הקציצות, להקפיא אותן ולאחר מכן פשוט להוציא ולהכין לאחר מכן. זה קל ונוח.
האם זה מתאים לילדים?
בהחלט! הילדים יאהבו את הטעם המשגע והכדוריות הקטנטנות וגם אפשר לתת להם להתנסות בהכנה.
האם אפשר לאפות את הקציצות?
כן! אם ברצונכם לגרסה קצת יותר בריאה, תוכלו לאפות את הקציצות על תבנית עם רפידות סיליקון – כ-20 דקות בתנור בחום 180 מעלות.
איך כדאי לשמור את הקציצות לאחר הבישול?
יש לשמור במקרר בקופסה אטומה למשך עד 3 ימים, אך מומלץ לאכולם טריות.
האם ניתן להקפיא את הקציצות?
בהחלט! ניתן להקפיא את הקציצות במקפיא ולהעלות אותן כאשר רוצים לבשל.
איך אוכל להוסיף יותר ירקות למנה?
בחרו בעדשים, קישואים או בטטות. כל ירק שאתם אוהבים יכול להשתלב בהתמזגות רכה.
מה ההמלצה שלכם לשילוב של סלט עם המנה?
הולך נהדר עם סלט ירוק או סלט קצוץ עם ירקות טריים, זה נותן גם קרונה של פיקנטיות.
האם תוספת של תבלינים קאריים תעבוד?
חד משמעית! זה יכול להוסיף טעמים אקזוטיים שהופכים את הקציצות למדהימות אפילו יותר.
באיזה רטבים ניתן להגיש את הקציצות?
אפשר להגיש עם יוגורט או טחינה, רוטב צ'ילי מתוק או אפילו רוטב זיתים – זה יכול להוסיף אינטרפציה נאה למנה.
ודבר אחרון – אם אהבתם את המתכון, שתפו אותו עם חברים וכתבו לכם מה חשבתם! כל עזרה או דעה חיובית על המתכון יקבלו את המקום הראוי. הכינו את הקציצות האלה ותחוו את הטעמים המדהימים!