הטריק הפשוט לריכוך בשר עם סודה לשתיה

"`html

מגלה את סוד ריכוך הבשר

אם אי פעם מצאתם את עצמכם נאבקים עם נתח בשר קשה כמו חתיכת גומי, אז ההנחיות הקטנות והפשוטות נפלאות האלה יביאו אתכם למצב חופשי ומדהים של רכיבי בשר רכים וממאירים! בסוד הזה טמון דבר פשוט, לוקח לא יותר מכמה שניות, ועלול לשדרג לכם את החוויה הקולינרית עד מעלות השמים. אז נשאר רק לבוא ולגלות את הדרך המופלאה לרכך בשר בעזרת סודה לשתייה!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

הגיע הזמן להיכנס ללב המתכון ולהכיר את הרכיבים המדהימים שיצרנו למגע של קסם:

  • 1 ק"ג בשר (נחמד לבחור בשר עם שומן, כמו גבינת אנטריקוט או פילה)
  • 2 כפות סודה לשתייה (זה הסוד!)
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • תיבול נוסף לפי הרצון (כמו שום, תימין, או רוזמרין)

מושלם לדעת שסודה לשתייה היא חומר כה זמין במטבח שלנו, אבל יש לשים לב להשתמש בה בצורה מדויקת כדי שלא ייצא טעם לוואי מתמכר שלא רלוונטי לשוק שלנו.

שלבי ההכנה

אז איך עושים את זה? עקבו אחרי כל שלב, והגשו את הבשר כמו מקצוענים!

  1. חותכים את הבשר לנתחים בגובה אחיד כדי שהריכוך יהיה אחיד.
  2. מוסיפים את סודה לשתייה לתוך קערה גדולה.
  3. מאדים את הבשר בתיבול אישי, אבל שימו לב למלאך שלכם – סודה לשתייה!
  4. מקפידים לערבב את הבשר עם הסודה לשתייה, כדי שהתרכיז ייכנס לכל פינה.
  5. ממתינים כ-15 דקות כדי שהמתכון יתממש ונשאיר את הקסם בשלוותו.
  6. שטפו את הבשר במים הקולחים כדי להיפטר מהסודה.
  7. יבשו עם מג towelוה בנוסף – תבלו במלח ופלפל לפי הטעם.
  8. עברו לשלב הבישול המועדף עליכם: צלייה, בישול, טיגון – כאן מדובר בשבילכם!
עוד המלצת קריאה בשבילך >  עוגת גבינה אפויה ללא תחתית ניקי שתעניק לך טעם מושלם

שימו לב! אפשר להשתמש בשיטת ריכוך זו גם לבשרים קפואים, היא מחלישה את החלבונים וגורמת להם להיות רכים כמו בולוני.

הרכיבים החלופיים

כמובן שחשוב לדעת מה אפשר לשנות במתכון הזה! ניתן להוסיף את ההצעות הבאות:

  • גרסה טבעונית: ניתן להשתמש בטופו או סייטן על מנת לייצר מנה דלת פחמימות ומרעננת.
  • לשדרוגים: חומרים כמו לימון או חומץ יכולים להתבל את המתכון במרתק הזה.

סודה לשתייה יכולה לשדרג את החוויה כאשר היא נוגעת באירועים שונים – אם מדובר בערב רומנטי או חגיגה משפחתית, זה מתכון שלא תרצו לפספס!

תוספות ושדרוגים אפשריים

יש לא מעט תוספות שיכולות להביא את המנה שלכם למדרגה אחת גבוהה יותר!

  • עלי בזיליקום ורוטב פסטו: תוספת של טריות.
  • אפשר להוסיף ירקות צלויים כמו פלפלים, קישואים או קישואים בשביל המראה המדהים והטעים.
  • על מנת לייצר מנה במיוחד ראויה, הוסיפו חצי כפית של דבש או סוכר חום לקסם המתוק!

תוספות כמו סלט ירוק מרענן לצד הבשר יכולות גם לעות את המנה. אל תשכחו לדאוג גם לתוספת של פחמימות כמו אורז או תפוחי אדמה.

שאלות ותשובות

האם סודה לשתייה פוגעת בטעם של הבשר?
לא, אם משתמשים בכמות מדויקת, הטעם ישמר בצורה טובה ולא יהיה טעם לוואי.

כמה זמן כדאי להניח לבשר עם הסודה לקראת צלייה?
15 דקות זה אופטימלי. רוצה יותר ריכוך? שלושים דקות זה גם אפשרי.

האם זה בטוח להשתמש בסודה לשתייה למטרות קולינריות?
בהחלט! סודה לשתייה מוסמכת למטרות טיב, ואין חשש.

אפשר להכין את זה גם עם עוף או דגים?
בוודאי! הסודה מתאימה לרוב סוגי הבשרים והפירות ים.

האם ניתן להקפיא את הבשר לאחר הריכוך?
כן, רק שנמליץ להקפיא לפני העיבוד כדי למנוע איבוד המרקם.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  איך להכין עוגת שיש בחושה פרווה קרין גורן בקלות

מה קורה אם אני שוכח לשטוף את הבשר לאחר השימוש בסודה?
ייתכן וטעמו יהיה כמו מיץ פחמימות מתוק, אז יש לעשות זאת.

האם סודה לשתייה מומלצת לכל סוגי הבשרים?
בעיקרון, היא פועלת על סוגי בשר ולפני בישול מומלץ לבדוק את כל המידע.

אפשר לבשל את הבשר אחרי ריכוך, או צריך לצלות אותו?
אפשר לבשל – הבחירה בידיים שלכם, העיקר היא שהמנה תהיה טובה.

האם יש חומרים נוספים שמומלץ להשתמש בהם במקום סודה לשתייה?
יש כאלה שמעדיפים להכין רטבים עם חומץ ליכולת ריכוך.

האם זה באמת משדרג את הבשר?
בהחלט! המתכון הזה ידוע קומפוננטה נהדרת בתוך עולם הקולינריה, שווה לנסות.

אז אם מצאתם את המתכון המושלם הזה, המדהים, הממכר והאגדי, אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם המשפחה והחברים ברשתות החברתיות! תנו להם ליהנות מהחוויה שהבשר יכול להציע והצליחו לשדרג את הקולינריה שלהם!

"`

Scroll to Top