בצל מטוגן להמבורגר – הטריק הסודי לשדרוג כל מנת המבורגר!
יש רגעים בחיים שאנחנו נתקלים באוכל שמעיף אותנו לעולמות חדשים. בצל מטוגן איכותי זה אחד מהרגעים האלה! דמיינו את עצמכם נוגסים במבורגר עסיסי, ופתאום אתם נתקלים ברצועת בצל פריכה, מתוקה וקריספית. זה כמו לפתוח את הדלת למועדון סודי של טעמים, שלא חוויתם קודם. כן, חברים, בצל מטוגן זה לא סתם תוספת, זה שינוי כללים!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן בישול: 10 דקות
- רמת קושי: קל
- למנות: 4 אנשים
הרכיבים הדרושים
אז לפני שאנחנו מתחילים, חשוב להצטייד בכל המצרכים המושלמים, הרי אנחנו רוצים ליצור את הבצל המטוגן הכי טעים שיש, נכון? אז הנה מה שתצטרכו:
- 2 בצל גדול, קלוף וחתוך לרצועות עבות
- 1 כוס קמח חיטה (אפשר גם קמח דוחן לגרסה ללא גלוטן)
- 1/2 כוס חלב (אפשר חלב שקדים לגרסה טבעונית)
- 1 ביצה (אפשר להשאיר אותה החוצה לגרסה טבעונית)
- מלח לפי הטעם
- פפריקה מתוקה לפי הטעם
- שמן טיגון (הכי טוב שמן קנולה או שמן זית)
נשמע מדהים, לא? עם הבצלים שכמובן כל אחד אוהב, יש לנו את הבסיס להצלחה! בין אם תבחרו בגרסה ה"רגילה" או גרסה טבעונית, המנה הזו תמיד תהיה מושלמת! ובשום פנים ואופן אל תשכחו את המלח! הוא זה שמדגיש את הטעמים.
מרכיבים חלופיים
אם אנחנו כבר מדברים על וריאציות, אז כדאי לדעת שזו לא חייבת להיות בהכרח רק גרסה קלאסית. אפשר לנסות עם לחמים שונים או להוסיף תבלינים שונים שיוכלו להעניק טוויסט משגע לשדרוגים. רוצים משהו חריף? הוסיפו מעט שטח חריף לבלילה. ואם אתם מתעדים להכין את הבצלים פחות שמנוניים, פשוט אופים אותם במקום לטגן, זה יוצא פשוט אגדי!
שלבי ההכנה
כעת, הגענו לחלק המעניין ביותר – איך מכינים את הבצל המטוגן הזה שיגרום לכם ללקק את האצבעות? בואו נצא לדרך:
- ממלאים סיר קטן בשמן ומביאים לרתיחה על חום גבוה.
- בקערה, מערבבים את הקמח, החלב, הביצה, מלח ופפריקה. אם אתם בגרסה טבעונית, פשוט השאירו את הביצה בחוץ והוסיפו עוד חלב.
- מרתיחים את השמן עד שיתחיל לזהור משמעותית.
- מעבירים את רצועות הבצל בקמח, מוודאים שהן מצופות היטב.
- טובלים את הבצלים בתערובת הקמח והחלב, ואין שום חשש! הם מסתדרים נהדר.
- מניחים את הבצלים המטוגנים בזהירות לשמן הרותח.
- מטגנים עד הזהבה קריספית, בערך 3-4 דקות.
- מוציאים על נייר סופג לספוג את השמן העודף.
- מתבלים בעוד מלח ומעט פפריקה, אם רוצים.
- משרתים עם המבורגר, סלט טרי, או פשוט כך, כמתאבן מושלם!
הכל נהיה ברור? איזה תהליך נפלא! עכשיו, לפני שאנחנו מסיימים, בואו נדבר על תוספות!
תוספות ושדרוגים אפשריים
כשתרצו לשדרג את המנה הזו, אתם יכולים לשלב אותה בכמה שיטות. הנה כמה רעיונות שיכולים לקחת את הבצל שלכם לרמות חדשות:
חושבים על למלא את התוספות עם גבינת צהובה נמסה? מצוין! אהבתם טעמים מתוקים? הוסיפו מעט דבש מעל. בכלל, רצוי לשדרג את הכל עם רטבים – רוטב צ'ילי, רוטב שום, או יוגורט עם שום ושמיר.
שאלות ותשובות בנושא מתכון הבצל המטוגן
מה אפשר לעשות עם השאריות?
אם נשארו לכם שאריות, מומלץ לשמור במקרר ולהשתמש בהן בימים הקרובים. הבצל המטוגן נשאר טעים ונשאר פריך אם מחממים מחדש בתנור בתנור על טמפרטורה נמוכה.
האם אפשר להכין את הבצל בטיגון עמוק?
בהחלט! טיגון עמוק רק יוסיף פריכות למנה. הכל עניין של טעם, ויש כאלו שמעדיפים את זה.
איך אני יודע שהשמן חם מספיק?
השמן צריך להיות חם בין 170-180 מעלות. טריק טוב הוא לזרוק פנימה כפית קטנה של הבצלים ולראות אם היא מתרוממת ישר – זה סוד הטיגון.
האם ניתן להשתמש בבצל שרק נחתך?
כן! אך חשוב לזכור שהטעם יהיה שונה – בצל מטוגן הוא מושלם, אבל חתוך טרי נותן טוויסט.
מה אפשר לעשות אם הבצל שלי לא פריך?
אם הבצל לא יוצא פריך, זה עלול להיגרם מכך שצריך לייבש את הבצל כמובן לפני הצלייה. להימנע מטיגון מאודות זו מקצוענות!
מהו הקמח הכי טוב לשימוש?
קמח חיטה הוא המומלץ, אבל ניתן לשלב קמח תפו"ם או דוחן אם רוצים לשמור על גרסה ללא גלוטן.
האם אפשר להכין את זה קפוא?
בוודאי! ניתן לקפוא את הבצל המטוגן בשקית אטומה. פשוט לחמם בתנור!
מהו הזמן הנכון לטיגון הנכון?
זמן הטיגון הנכון הוא 3-4 דקות על חום גבוה. קחו את זה בחשבון, כי יותר מדי עשויים לשרוף את הבצל.
איך שומרים על הבצלים קריספיים אחרי התיבול?
המלצה מעולה היא לשמור אותם בתבנית חשמלית בלבד עם פתח לאוורור, ולמנוע מהם להירטב על מנת לשמר את הפריכות.
האם ניתן להכין בצל מטוגן בעזרת תנור?
בוודאי! זו דרך הרבה יותר בריאה אם תקחו את הבצל המטוגן ותניחו אותם על תבנית אפייה צלוטת. תזכרו לתבל ולרסס עם קצת שמן.
ולסיום, אל תהססו לשתף את המתכון המדהים הזה ברשתות החברתיות שלכם ולפנק את החברים שלכם עם המתכון הכי ממכר שיש! הבצל המטוגן הזה מגיע לכל שולחן, אז עלו עליו!