המתכון המושלם לעוגת גבינה אפויה עם אינסטנט פודינג

עוגת גבינה אפויה עם אינסטנט פודינג – המתכון המושלם שאתם חייבים לנסות!

בין אם אתם מתארחים אצל חברים, חוגגים יום הולדת או פשוט רוצים משהו מתוק ובעיקר טעים, עוגת גבינה אפויה עם אינסטנט פודינג היא פתרון מדהים! מדובר בעוגה נימוחה, עשירה ועדינה, שמשלבת את כל מה שאנחנו אוהבים בעוגות גבינה: טעמים מלטפים, שכבת קרם שטעימה כמעט כמו חלום, ואפילו היכולת לגנוב את ההצגה בכל ארוחה. זה מתכון ממכר, והשילוב עם אינסטנט פודינג נותן לה טוויסט אגדי! בואו נכין!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמויות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן אפייה: 50 דקות
  • רמת קושי: בינונית
  • מספר מנות: 10-12 מנות

הרכיבים הדרושים

כשהמחשבה על עוגת גבינה אפויה נכנסת לראשנו, שוקעים מיד בזיכרונות מתוקים של ילדות אצל סבתא. לכן, אנחנו רוצים לעזור לכם להכין את הגרסה הכי טעימה שיש!

  • 400 גרם גבינת שמנת (הכי טעימה שיש)
  • 1 כוס סוכר
  • 4 ביצים
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג בטעם וניל
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה (להקצפה)
  • 1/4 כוס קמח (לגרסה ללא גלוטן אפשר להשתמש בקמח תפו”א)
  • 1 כפית תמצית וניל
  • לצבע: 50 גרם שוקולד מריר מגורר (לא חובה, אבל תרשו לנו לדרוש!)

הדבר הכי מדהים בעוגה הזו הוא שניתן לשדרג אותה בהמון דרכים. אפשר להוסיף פירות יער, שוקולד מריר, או אפילו חמאת בוטנים בשביל טוויסט משגע. אתם תראו – כל גרסה תצא אגדה!

שלבי ההכנה

עכשיו, כאשר כל המרכיבים מוכנים והניחוחות מתחילים לצוף באוויר, הגיע הזמן להיכנס לתהליך ההכנה. נוטלי חלק נדרש בכל שיטה ואלה הם השלבים הפשוטים:

  1. מחממים תנור ל-160 מעלות צלזיוס ומניחים תבנית בקוטר 24 ס"מ עם רצועת נייר אפייה לתחתית.
  2. בקערה גדולה, מערבבים גבינת שמנת עם סוכר עד שהתערובת חלקה.
  3. מוסיפים את הביצים אחת אחת וממשיכים לערבב עד שהתערובת מתאחדת.
  4. מוסיפים אינסטנט פודינג, שמנת מתוקה, קמח ותמצית וניל ומערבבים עד שהתערובת חלקה.
  5. יוצקים את התערובת לתוך התבנית ואופים כ-50 דקות או עד שהקצה מתייצב והמרכז מעט רוטט.
  6. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתנור כשהדלת סגורה למשך 10 דקות נוספות.
  7. מסירים מהתנור ונותנים לעוגה להתקרר לחלוטין לפני שמניחים במקרר לכמה שעות או ללילה שלם.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  מג'דרה דרוזית בורגול ועדשים שחורות במתכון קל וטעים

הרכיבים החלופיים

למי שמחפש גרסאות אחרות, אנחנו כאן בשבילכם! אפשר להכין עוגת גבינה דלת פחמימות באמצעות החלפת הסוכר בסוכר קוקוס או סוכר ממתיק שנספג יותר טוב. כמו כן, עבור הגרסה הטבעונית, ניתן להשתמש בגבינת קזו (קזאו) חלופית ולגרסה ללא גלוטן, פשוט לבחור בקמח תפו”א או קמח שקדים.

תוספות שוות לשדרוג

כשהעוגה שלנו מוכנה, פתאום עולה השאלה – מה עכשיו? איך אפשר לשדרג את כל הטוב הזה?

  • אפשר להכין רוטב דובדבנים חם לשפוך על העוגה אחרי האפייה.
  • לנסות להוסיף שוקולד מריר מגורר על גב העוגה.
  • ליצור שכבת קרם מסקרפונה מעל העוגה.
  • להכין קונפיטורה פירות יער רעננה שתשדרג את הטעמים.
  • ולדעתכם, להוסיף כמה אגוזים קצוצים איכותיים שישלימו את המרקם בצורה מושלמת.

שאלות ותשובות

מה אם אין לי גבינת שמנת?

אפשר להשתמש בגבינת טופו כתחליף או בגרסה טבעונית, או לשלב גבינה רכה אחרת כמו ריקוטה.

כמה ימים ניתן לשמור את העוגה במקרר?

העוגה נשמרת מצוין במקרר עד חמישה ימים, ואם תצליחו לשמור עליה כל כך הרבה, אז אתם באמת משוגעים!

האם אפשר להקפיא את העוגה?

כן, בהחלט! מומלץ לאחסן את העוגה בנפרד, ניתן להקפיא במשך שלושה חודשים.

איך להוציא את העוגה מהתבנית ללא קילופים?

הכי טוב להשתמש בנייר אפייה בתחתית התבנית, זה יהיה קל להוציא את העוגה בשלמותה.

מה הקסם של אינסטנט פודינג בעוגה?

הוא עוזר להשיג את המרקם המושלם והמומס בפה של העוגה, ועושה את החיים מדהימים!

אם אני מעוניין בטעם שוקולד, איך להוסיף אותו?

אפשר להוסיף קקאו טהור לתערובת, ויחד עם השוקולד המריר להרכיב את כל הטעמים המושלמים.

מה עדיף, אפייה בתבנית מפתח או בתבנית רגילה?

עוד המלצת קריאה בשבילך >  חמין עוף בסיר בישול איטי שמומלץ לכולם

תבנית בכיכר תרמה לאפייה אחידה, אבל אם יש לכם את תבנית המפתח, זה אלגנטי וקלאסי!

האם ניתן להכין את המתכון بدون קמח?

נכון! אפשר פשוט להוריד את הקמח ולא תהיה בעיה – נחמד לנעול גם גרסה נטולת גלוטן!

איך לדעת שהעוגה מוכנה?

יש להסתכל על הקצוות – אם הם מתייצבים והמרכז רוטט מעט, אז זה הזמן להוציא את העוגה!

מה עדיף: להקציף את השמנת או לערבב ישר?

ההקצפה נותנת לעוגה אווריריות נפלאה, אז טפחו טיפה!

הטעמה של העוגה היישר מהתנור גורמת לרצות לשתף את המתכון הזה בכל רשתות החברתיות. זה הזמן שלכם, אל תשכחו לשתף אותו עם חברים ולספר להם על העונג המתוק המושלם הזה!

Scroll to Top