האם אתם יודעים כמה חלבון יש בבשר טחון מבושל?
כשהשעה מתקרבת לארוחת ערב, עולה שאלה עוצמתית: "מה להכין היום?". אנחנו עדים למלחמה השקטה בין ההתפתחות הקולינרית לבין השמירה על הבריאות. עכשיו דמיינו את קציצות הבשר המדהימות, עם העשן שעולה מהן, ריחן המתובל, והן רק הולכות ומשגעות אותנו! אז מה, אתם שואלים, מה כל כך משגע בבשר טחון? איזה יתרונות יש בו? אוקי, אז פשוט תתכוננו למשהו אגדי, γιατί אנחנו הולכים לגלות כמה חשוב הוא הבשר הטחון ומה הוא עושה לגופנו.
זמן הכנת המתכון ומשקלים
- זמן הכנה: 10 דקות
- זמן שלב הבישול: 20 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל: 4 מנות
המרכיבים הדרושים
כדי להפיק את המרב מהמסע הזה בבשר טחון, חשוב שנדע מה אנחנו מכניסים לכם לצלחת. יש בזה יותר ממה שאתם חושבים, והכול באופן הכי טעים שיש!
- 500 גרם בשר טחון (בקר, עוף או טלה – מה אתם מעדיפים!)
- 1 בצל קצוץ (המון טעמים נאמרו על בצל – לא סתם הוא הרכיב הסודי של סבתא)
- 2 שיני שום קצוצות (כן, זה מתכון למעריצי השום)
- 1 פרוסת לחם טחונה כפולה (כדי שהקציצות בכלל יתמוססו בפה)
- 2 ביצים (ובתזונת החלבון שלנו, הן מייצגות כוח אדיר)
- תיבול: מלח, פלפל, פפריקה מתוקה או חריפה – לפי מה שמתחשק לכם
- שמן לטיגון (איזה משגע יצא любить סלט עם קציצות האלה)
המרכיבים החלופיים
כל מה שאתם מחפשים הוא שמירה על הרצון שלכם לאכול בריא. אם אי פעם חשבתם על תחליפים, כדאי לדעת שלחם טחון ניתן להחליף באורז מבושל או אפילו קָוּונְטָה חשמלי. רוצים גרסה טבעונית? ניתן להמיר את הבשר בטופו טחון או חלב סויה, ולהוסיף שקדים קלויים כדי לשפר את הערך התזונתי עוד יותר!
שלבי ההכנה
אוקי, עכשיו כשהמרכיבים מסודרים ושתלנו את הזרעים של הטעמים בפה שלכם, הגיע הזמן להכין את המנה המדהימה הזאת:
- מגרדים את הבצל והשום עד שהן מאוחד היטב.
- מניחים את הבשר הטחון בקערה גדולה מוסיפים את הבצל והשום הקצוצים.
- שמים את הלחם הטחון והביצים לתוך הקערה.
- מתבלים עם מלח, פלפל ופפריקה לפי הטעם.
- מעבדים הכל היטב עם הידיים (עובדים כמו מקצוענים) עד שהתבלינים מתפשטים.
- מעצבים קציצות בגודל הרצוי (אל תשכחו, לא רק טעם אלא גם העיצוב חשוב).
- מחממים שמן במחבת ומטגנים את הקציצות עד שהן משחימות מכל הצדדים.
- מוציאים לצלחת ומניחים לנוח.
שלב הסיום – נסו להיכנס בצניעות!
השלב האחרון, אך לא פחות חשוב, הוא להניח לקציצות לנוח לפני ההגשה. זה מה שגורם להם להיות אווריריים ונימוחים. وقتاً رائعاً להוסיף סלט מרענן לצד הקציצות, זה משגע!
שדרוגים ותוספות אפשריות
אם הצלחתם להרכיב מנה מושלמת, אל תפסידו את ההזדמנות לשדרג ולהפתיע גם את עצמכם. אפשר להוסיף לקציצות גרגרי חומוס, זוקיני קצוץ או אפילו עשבי תיבול כמו פטרוזיליה. חושבים על עונה של קיץ חם? סלט עם טחינה או יוגורט ירוק ליד הקציצות יכול להיות מרענן, ממש כמו ציור על בד!
שאלות ותשובות
כמה חלבון יש בבשר טחון מבושל?
בבשר טחון מבושל יש כ-25-28 גרם חלבון לכל 100 גרם. זהו מקור מצוין לחלבון לבניית שרירים ולשיפור החוסן התזונתי.
האם אפשר להכין קציצות גם עם בשר הודו?
לגמרי! בשר הודו הרבה יותר רזה ופחות שומני, מייצר קציצות אווריריות ונימוחות לא פחות מהממכר של בקר.
איך אני יודע שהקציצות מוכנות?
אם הקציצות משחימות וקלות מתוך כדי בדיקה, הן מוכנות. אפשר גם לחתוך קציצה אחת ולראות שהיא לא ורדרדה מבפנים.
אני אוהב תיבול חריף. מה ניתן להוסיף?
שום בעיה! פפריקה חריפה ודובדבן חמוץ יכולים לגרום לקציצות להיות משגעות עם טעם מתובל יחד עם חריפות.
אפשר להכין את הקציצות מראש?
בטח! אפשר להכין את הקציצות, לשים במקפיא ואף להפשיר later, העולם הנכון של ניהול זמנים.
שווה להוסיף ביצים או גזר לקציצות?
בהחלט, גם גזר קצוץ מוסיף לא מעט צבע וגם בריאות! ביצה משמשת גם כקושרת, ונותנת לקציצות שאתן אפילו חלקות יותר.
למה חשוב לתת לקציצות לנוח?
מעבר לכך שהן שותות טעמים, זה גם הופך אותן לאווריריות יותר! חשוב לא למהר ולחכות מעט.
האם המתכון הזה דל פחמימות?
אם תוציאו את הלחם מהמתכון, תזכו במנה דל פחמימות מאוד ובריאה!
איך תוכלו להפוך את המנה למושלמת?
באמצעות סוגי תה שונים או רטבים נפלאים – ערב אותם עם המונח בשרים.
האם קציצות מפירות הללו בכלל טעימות?
אם תצליחו להוסיף פירות קצוצים כמו תפוחים או אגסים, תרגישו שינוי נהדר בטעמים!
המתכון המשוגע הזה, עם כל הפרטים הגדולים והקטנים, יוצא דרך כוכב, כמו תערוכת סוסים בזן 5. בואו ותשתפו את המתכון ברשתות החברתיות ותנסו את זה גם עם החברים שלכם!