הרולדה המושלמת שתכבוש את החיך שלכם!
מה скажו לכם על הרגע המופלא שבו אנחנו לוקחים ביס מהמאפה המושלם הזה? החבילה של בצק העלים המעט פריך, הפנים הממולאים בגבינות מדהימות, כל ביס הוא חגיגה שמתחילה בבעבע בבטן ונגמרת בתחושת האושר המוחלט. אלא אם אתם קונים את המאפה בסופר, לא תהיה לכם ברירה אלא לנסות להכין את זה בעצמכם! ובשאלת מיליון הדולר: עושים את זה יחד אתכם, צעד אחר צעד. לאחר שביקרנו כמה פעמים אצל סבתא עם רובי (החתול המטריד שלה) ומדפי המתכונים המשגעים שלה, אנחנו בטוחים שהרולדה הזו היא מה שהחיכו שלכם! לדבר על כוכבת אירוח, להראות את היכולות שלכם במטבח ולהפתיע את האורחים החלומיים? אם יש מתכון אחד שצריך לשמור אותו קרוב לליבכם – זה המתכון הזה. היזהרו, הוא ממכר!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 25 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מספיק ל: 8-10 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שנצלול לעמוק בהכנה, בואו נוודא שיש לנו את כל מה שצריך כדי להעניק לעולם את הרולדה האגדי הזאת!
- חבילה של בצק עלים (אם אפשר, חצי ק"ג)
- 300 גרם גבינת ריקוטה (לא מתפשרים על הטעם!)
- 200 גרם גבינת פטה מפוררת
- 100 גרם גבינת מוצרלה קטנה ותוספת לגבינת המוצרלה לדחוס לתוך תערובת הגבינות שלנו
- 2 ביצים
- חצי כוס שמן זית
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- עלי תרד טריים (בערך 100 גרם) – ניתן להשתמש גם בשמיר או בזיליקום
- שומשום לקישוט (למעלה!)
שלבי ההכנה
אז מה עכשיו? תתכוננו! נתחיל בשלב ההכנה, ואנחנו מבטיחים לכם, זה יחזיק אתכם עד הסוף!
- מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס.
- מסדרים את בצק העלים על רפידת אפייה.
- בקערה, מערבבים גבינת ריקוטה, גבינת פטה, גבינת מוצרלה מפוררת, ביצים, מלח ופלפל שחור עד לתערובת חלקה.
- מצרפים את עלי התרד (או כל עשב טרי אחר שהחלטתם להשתמש) ומערבבים בעדינות.
- מניחים את תערובת הגבינות בצורה אחידה על בצק העלים.
- מגלגלים את הבצק בעדינות כך שיתקבל רולדה.
- סוגרים את הקצוות ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- שמים מעט שמן זית על הרולדה ומפזרים שומשום מלמעלה.
- אופים בתנור במשך 25 דקות עד שהרולדה משגעת וזהובה.
- מוציאים מהתנור ונותנים לה להתקרר מעט לפני החיתוך.
החלפת מרכיבים
יש לכם טעמים אחרים שאתם אוהבים? תהיו חופשיים לשדרג! כשצריך, אתם יכולים להחליף את גבינת הריקוטה בגבינת קוטג' שמנמנה, או לעשות וריאציה עם גבינות כמו מסטרלה, או פשוט להשתמש בתערובות רבות של גבינות, והכל יהיה מעלף!
תוספות ושדרוגים
אם אתם רוצים להפתיע את האורחים במשהו נוסף, אפשר להוסיף כמה תוספות מעודדות:
- ערבבו בפנים כמה אגוזים קצוצים (אגוזי פקאן או קשיו). זה ייתן קראנצ' מענג!
- הוסיפו רוטב יוגורט מתובל עם עשבי תיבול מעל, ואווירה מנהגית משגעת תצא לכם.
- פזרו מעל קצת תבלינים יבשים כמו פפריקה מתוקה או כמון שיעניקו טעמים נוספים.
שאלות ותשובות
מה קורה אם אני לא אוהב גבינות?
אם אתם לא מתחברים לגבינות, אתם יכולים להשתמש בטופו או בממרחים ירוקים כמו ממרח חומוס שמספקים טעמים מדהימים וטעימים!
האם יש אפשרות לגרסה ללא גלוטן?
בוודאי! אפשר להשתמש בבצק עלים ללא גלוטן שמומלץ בכל חנות או סופר.
כמה זמן אפשר לשמור את הרולדה במקרר?
הרולדה נשארת טובה במקרר עד 3-4 ימים, אבל מי יכול להחזיק מעמד?
האם אפשר להכין את זה יום מראש?
נכון, אתם יכולים להכין את הרולדה יום מראש ולאפות ביום האירוח, זה מסדר את כל העניינים!
איכן טוב למקם את השומשום?
שומשום ייתן את הקראנצ' היפה, אבל, אם לשפוט, מה רע בחלק התחתון?
מתי אפשר להוסיף ירקות?»
מומלץ להוסיף פרוסות דקה של קישואים, פלפלים או תפו”ח. פשוט חותכים ומערבבים עם הגבינות.
בעצם, האם אפשר לשדרג את הרולדה עם רטבים?
אין חובה, אבל נשמע משגע! רטבי דאמטו או יוגורט עם עשבי תיבול יהיו נהדרים.
האם אפשר לזווג עם סלט?
אכן! סלט עלי רוקט עם חמוציות קלות וגבינת פטה שנשארה.
האם חובה לאפות את הרולדה?
כמעט! אבל, תוכלו גם למלא את הבצק ולאפות ללא הרולדה ולהכין פשטידה טעים!
מה הדבר הכי חשוב בעבודה עם בצק עלים?
הקפיצים יכולים להיעלם והם זקוקים לעבודה מהירה, אז כדאי לעבוד עם שיטת במהירות!
אל תשכחו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות, כי כולם צריכים לטעום את הרולדה המשגעת הזאת. תחדשו, תפתיעו ובהצלחה במטבח!