חזה עוף ממולא בשר טחון ניקי ב בטעמים גן עדן

חזה עוף ממולא בשר טחון ניקי

כשמדברים על מאכלים שמשלבים טעמים מדהימים, טכניקות פשוטות ואהבה לבית, בדרך כלל עולה לרבים מאיתנו דימוי של חזה עוף ממולא בשר טחון. המנה הזו, שתמיד מצליחה להפתיע ולהשאיר עלינו רושם משגע, היא בהחלט שילוב של נימוחות ובשריות, ובסופו של תהליך – תענוג לחיך. המנה הזו מצליחה למשוך את כל החושים במטבח, מרגע הבישול ועד לפריכות המושלמת של העוף, והניחוחות שמפיצים הרכיבים במהלך ההכנה. בואו נצא לדרך ונגלה יחד איך להכין את המנה האגדית הזו, שללא ספק תהפוך למנה המזוהה עם כל ערב משפחתי.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכיצד להגיש

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 45 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספר מנות: 4-6 אנשים

הרכיבים הדרושים

על מנת להכין את המנה המושלמת הזו, נשתמש ברכיבים פשוטים ועדינים, שיכולים להפוך כל חוויה קולינרית לאגדה. כאן הרעיון הוא לשלב טעמים עם מרקם שימשוג את כולם אל תוך חיבוק של טעמים.

  • 4 חזהי עוף שטוחים
  • 500 גרם בשר טחון (כדאי לבחור בשר בקר או תערובת של בקר וחזיר)
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 גזר קלוף ומגורר
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 2 ביצים
  • תיבול: מלח, פלפל, כמון לפי הטעם
  • 1/4 כוס שמן זית (הכי טעים שיש)

המתכון שלנו לא מתבל את עצמו לגמרי, אלא נותן מקום לרכיבים נוספים. אם תרצו לשדרגו, שתי המלצות חמות: אפשר להוסיף גבינת פטה למילוי או לשדרג עם תבלינים חזקים יותר כמו פפריקה או כורכום. המגוון הזה מעשיר את המנה ומחזיק בה חיים חדשים.

שלבי ההכנה

הגענו אל החלק המרגש של המתכון! זה הזמן שהתשוקה מפכה ומתממשת לכדי מציאות טעימה ומעלפת.

  1. מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים את הבצל עד שהוא מתרכך ומשחים מעט.
  2. מוסיפים את השום הכתוש והגזר המגורר ומערבבים עד שהסביבה מלאה בריחות מדהימים.
  3. מעבירים את התערובת לקערה ומוסיפים את הבשר הטחון, פטרוזיליה קצוצה, ביצים ותיבול לפי הטעם. מערבבים היטב.
  4. בעזרת פטיש שניצלים משטחים את חזה העוף בעדינות עד שיהיה דק.
  5. מניחים כף ממלית הבשר על כל חזה עוף ומקפלים את העוף סביב המילוי.
  6. מניחים את חזה העוף הממולא במחבת עם שמן זית ומטגנים עד שהעוף מתקבל בצבע זהוב.
  7. מעבירים לתבנית אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס למשך 20-25 דקות.
  8. מוציאים מהתנור ומניחים להסתדר לפני החיתוך.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  פאי פקאן פרווה קל להכנה שכולם יתאהבו בו

לאחר שתסיימו את התהליך, תקבלו חזה עוף נימוח ומדובלל, שיפתיע אתם בכל ביס. בתהליך הכנת המנה, במקביל להכנסת הטעמים, אפשר להוסיף גם את אייקון הזהב – מגע של גבינת מוצרלה. עם כל פיסת חזה עוף שתחתכו, תרגישו איך היא מתמוססת על הלשון.

שדרוגים ותוספות אפשריות

כמובן שאפשר לקחת את המנה הזו למקומות חדשים! זה מה שעושה את כל הכיף של הבישול!

  • לגרסה טבעונית, ניתן להחליף את הבשר בטופו מוכן ולהוסיף עליו את אותו תיבול.
  • לתוספת פריכיות, אפשר להכין פנקייקס מטופו ולמלא אותם בתערובת.
  • להגשה צבעונית, אפשר להוסיף סלט ירקות עלי, לקשט באבוקדו או בקטנה של רטבי דגים.

כשמדובר בשדרוגים, היצירתיות שלכם היא הגבול. תמיד רצוי לנסות דברים חדשים!

שאלות ותשובות

איך מאחסנים חזה עוף ממולא?

הכי טוב לשמור את יתרות המנה במיכל סגור במקרר. אפשר גם להקפיא, אך רצוי לא פחות מחמישה ימים.

מה ההמלצה לחימום מחדש?

חימום בתנור או במחבת על חום נמוך, זה מה שיביא את המנה למצב נעים וטעים.

האם אפשר להחליף את הבשר?

בוודאי! אפשר להשתמש בבשר הודו, צמחי או להוסיף תחליפים כמו שיבולת שועל.

כמה זמן לוקח להכין את המנה?

מדובר בסך הכל על שעתיים – 30 דקות בהכנה ו-45 דקות בישול.

האם אפשר להכין את המנה מראש?

כן, אפשר! רק חימום מחודש יביא את המנה למצבה המקורי.

מה השידרוגים המומלצים?

גבינות, תבלינים, ירקות בפני עצמם – הרבה דמיון יש למחלקת השדרוגים!

איך מתבלים את המילוי?

מלח, פלפל, אפשר גם כורכום – המבחר לא נגמר!

האם ניתן להכין גרסה דלת פחמימות?

בהחלט! פשוט תצמצמו את כמות הלחם ובחרו במילוי מועשר.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  צלי כתף מספר 5 חן במטבח שכבש את הכל!

מה המנה המושלמת לצד המנה הזו?

סלט ירקות רענן או עוגת תפוחים חמה!

כמה זמן נשמרה במקרר?

נותרים פרונטליים לשבת, כי זה טעים יותר! כמובן שלא יותר מ-3 ימים!

אז לאחר שהאכלתם את כל המידע הזה, אתם יכולים להתחיל במלאכה! מהנסיון שלי, החזה עוף הזה מושלם לאירועים משפחתיים, וגם ככה – מי לא אוהב חזה עוף ממולא? אם תאהבו את המתכון, אל תשכחו לשתף עם החברים ברשתות החברתיות – בואו נגרום לעולם לטעום את המיום המופלא הזה!

Scroll to Top