מתכון לחזה עוף סו וויד – מדהים וממכר!
לא כל יום אנו פוגשים במתכון שמפגיש בין טכניקות בישול מתקדמות לבין תוצאות שטורפות את החיך. חזה עוף סו וויד הוא בדיוק המתכון הזה. החוויה של בישול בעדינות ובתמורה לכך, לקבל נתח עוף רך, עסיסי ונימוח, היא מעלפת. חזה עוף זה לא עוד מנת עוף רגילה, כאן מדובר במנה משגעת שתציב אתכם כאדוני המטבח. כל מי שטועם לא יכול להפסיק בללקק את האצבעות! אז אם אתם מחפשים את המתכון שיותיר את האורחים שלכם פעורי פה, אתם במקום הנכון.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 1 שעה
- רמת קושי: בינונית
- מספר מנות: 4
הרכיבים הדרושים
לפני שנצלול לים של טעמים, כדאי לדעת מה צריך להכין. המתכון הזה מצריך רכיבים פשוטים וכמובן, איכותיים. אז הנה הרשימה המושלמת שלכם:
- 4 חזה עוף (במשקל כולל של כ-800 גרם)
- 2 כפות שמן זית
- 2 שיני שום crushed
- 1 כפית מלח
- ½ כפית תבלין פיקנטי (כמו פפריקה חריפה או קימל)
- ½ כפית תבלין בזיליקום יבש
- ½ כוס ציר עוף או מים
- מיץ מלימון אחד
- 2 כפות חמאה (לטעם אגדי)
שלבי ההכנה
עכשיו שמגיע הזמן להתחיל לבשל, נשים את הכפפות ונצא לדרך. שימו לב להנחיות הקפדניות, כי כל שלב כאן הוא חלק מהקסם!
- שמים את חזה העוף בשקית סו וויד ומוסיפים את שמן הזית, שום ומלח.
- מניחים את שקית העוף בסו וויד לחום של 65 מעלות צלזיוס.
- מבשלים במשך 1 שעה.
- שולפים את השקית בזהירות ומעבירים את חזה העוף למשטח שטוח.
- מחממים מחבת על חום גבוה ומוסיפים את החמאה.
- סוגרים את חזה העוף היטב מהצדדים לקבלת שכבת פריך מושלמת.
- מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים יחד עם ציר העוף.
- אחרי כ-2-3 דקות, כאשר העסק מתחיל לבעבע, מכבים את הלהבה.
- חוצים את נתחי העוף ומסדרים על צלחת, יוצקים מעל את הרוטב.
- מגישים עם תוספות לפי בחירה (בהמשך נרחיב על כך).
מרכיבים חלופיים
המתכון הזה גמיש כמו שאפשר לדמיין. אז מה אפשר להחליף אם רוצים לשדרג? הנה כמה רעיונות:
- להחליף את חזה העוף בנתחי הודו לשדרוג בריאותי והנמכת קלוריות.
- לגרסה טבעונית, אפשר להשתמש בחלבון סויה במקום העוף – יהיו תוצאות מאחדות לחיך!
- לגרסה ללא גלוטן, פשוטו כמשמעו, לא להוסיף רוטב סויה שכולל גלוטן.
תוספות ושדרוגים אפשריים
לא חייבים להסתפק בחזה העוף בלבד. שדרגו את המנה בעזרת תוספות שיגרמו לכל אחד לקפוץ משמחה!
- מנת אורז בסמטי עם קרם קוקוס – אני מבטיח לכם, ולא תצטערו על כל ביס.
- קאבב צלוי עם ירקות בתנור – שילוב מושלם של טעמים ועשבי תיבול.
- סלט ירקות עם רוטב שום – מרענן ומדליק שווה לנסות.
- מנת פירה תפו”א עם חמאה ושום – אגדי לאוכל שעושה טוב על הלב.
שאלות ותשובות
האם אפשר להקפיא את חזה העוף המוכן? כן, החזה עוף בסו וויד נשאר עסיסי גם לאחר הקפאה. תוודאו לקפוא בשקית אטומה כדי לשמר את איכות הטעם.
אילו תבלינים אפשר להוסיף למתכון? אפשר לשלב תבלינים נוספים כמו כורכום, כמון או אפילו מרווה לשדרוג הטעמים.
מה עושים אם אין לי מחבת מתאימה? בהחלט אפשר להכין גם בתנור, פשוט הניחו את הנתחים על רבעי גזר ותפו”א.
האם חייבים להשתמש בפלסטיק של סו וויד? ישנם שקיות שונות אך תמיד כדאי להעדיף בריאות וטעמים אותנטיים, אז עדיף!
כמה זמן ניתן לשמור את חזה העוף במקרר? המתכון הזה יכול להחזיק במקרר עד 3 ימים ללא בעיות כלל.
האם אני יכול להשתמש ברחבי המצרכים? חד משמעית! כל שינוי יכול להוביל לתוצאה מפתיעה ומעוררת תיאבון!
האם זה מתאים לילדים? בהחלט! ילדים אוהבים את הטעם ואין כאן שום רכיב בעייתי.
מה עושים אם חזה העוף יוצא יבש? בישול בעדינות לאורך הזמן עצמו (סו וויד) יבטיח תוצאה רכה. לפחות כן, אין כאן סכנה.
האם זה מתאים לאירוח? כן, המנה לא רק נראית מצוין, אלא גם נותנת את האפשרות להנות ממנה כמה שיותר!
אילו כלים דרושים? כלים פשוטים כמו סכין, קופסה לסו וויד ומחבת מסתדרים על הצד!
אם נהנתם מהמתכון, אל תהססו לשתף אותו עם החברים! בואו נגרום לכולם לטעום את המנה המדהימה והאגדית הזו!