חזה עוף עם בצל ופטריות – שילוב מנצח של טעמים!
דמיינו את זה לרגע: אתם בבית, טיפה עייפים מהיום הארוך, ורוצים משהו פשוט, אבל מדהים שיגרום לכם ללקק את האצבעות. חזה העוף הזה, בשילוב של בצל זהוב ופטריות טעימות, הוא הפתרון המושלם עבורכם. מתכון של סבתא שנצח עם דקויות של שף מקצועי, נהדר לארוחת ערב קלילה או לפיקניק עם חברים. במקרה שלי, מדובר בתבשיל שמציל אותי בכל פעם שאני רוצה לה impress. שימו לב לתהליך המהיר והקולינרי שמביא באמת את הטעמים העמוקים ביותר למנה פשוטה שמתמזגת איתה כמו קסם. השילוב המנצח של המצרכים יגרום לכם לחזור אליו שוב ושוב.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל: 4 מנות
המרכיבים הדרושים
לאחר ששמרנו אתכם במתח, הגיע הזמן לגלות אילו רכיבים לא יתנגדו להיות העליונים בכדי לייצר את המנה המדהימה הזו:
- 600 גרם חזה עוף חתוך לפיסות דקות
- 2 בצלים בינוניים, פרוסים דק
- 250 גרם פטריות שמפיניון, פרוסות
- 3 כפות שמן זית
- 3 שיני שום, קצוצות דק
- מלח ופלפל לפי הטעם
- עלים טחונים של פטרוזיליה או תבלינים נוספים לפי הטעם
לא ברור איך זה קורה, אבל כל כל רכיב במתכון הזה מדהים בפני עצמו! לדוגמה, פטריות שמפיניון הן פשוט אגדי ומלאות בויטמינים. באשר לבצל – זה פשוט קלאסי בכל מתכון וכל מי שאוהב לבשל יודע שזה עושה את כל ההבדל. הם מוסיפים מתיקות נעימה למנה, וכל התהליך מתממש באווירה של ניחוחות רבים בחלל הבית.
מרכיבים חלופיים
אז אם אתם אוהבים לגוון, יש המון אפשרויות להחליף רכיבים: אתם יכולים להשתדרג ולהשתמש בחזה הודו במקום חזה עוף, או אם מתחשק לכם לעשות מאכל טבעוני, ניתן להמיר את העוף בפטריות קינמון או טופו. גם חזה עוף אורגני יכול להכניס אתכם למקום בריא ומזין, והאמת היא שאין דבר יותר משגע מאוכל שנעשה עם אהבה!
שלבי ההכנה
והנה הגענו לשלב המרתק שבו נכנס החזון שלכם לתוך הסיר! תתכוננו לקחת את כל האנרגיות החיוביות ותהפכו את המטבח שלכם לממלכה הקולינרית שלכם.
- מחממים שמן זית במחבת גדולה על חום בינוני.
- מוסיפים את הבצל ומבשלים עד שהוא מתרכך ומשנה צבעו לזהוב.
- בהמשך, מוסיפים את השום ומערבבים עד שהארומה עולה.
- כעת מגיע תורן של הפטריות – מוסיפים למחבת ומבשלים עוד כ-5 דקות עד שהן מתרככות.
- בינתיים, מתבלים את העוף במלח ופלפל ומוסיפים למחבת.
- מבשלים את חזה העוף מכל הצדדים עד שהוא מבושל לחלוטין.
- מטפטפים כמה טיפות של מיץ לימון מעל לכדי להעניק טעם רענן.
- מנהלים את האוכל במזלג באוויר ונהנים מהריח המושלם שמסתובב בבית.
- קולעים את המנה לכל צלחת ומקשטים בעלים קצוצים של פטרוזיליה.
- ממתינים רגעים ספורים לפני האכילה, ע"מ שהטעמים יתמזגו.
והנה, המנה מוכנה. דמינו את כל הטעמים מעורבים – פשוט מדהים! כל ביס נמס בפה, והשום עם הבצל והפטריות נותנים את הקצב המושלם שבעצם יוצר את ההכנה. כך שמי שאוהב לבשל, יוכל להיות בטוח שזו מנה קלאסית שתשאיר כל סועד מרוצה.
תוספות ושדרוגים אפשריים
כמובן, אם רוצים להתרענן – אפשר להוסיף ירקות מסוימים, כמו גזר או קישוא, ולהפוך את המנה אפילו ליותר עשירה. רוצים לנסות טעמים חדשים? קצת רוטב סויה או טחינה?! החליטו על זווית שונים ונפלאה.
שאלות ותשובות
האם אפשר להשתמש בחתיכות גדולות של עוף? ברור! מכיוון שחזה עוף מתבשל בעדינות, פשוט תמנעו מבישול יתר שהוא המושג שלי על "לייבש את העסק".
האם אפשר להכין את המנה מראש? בהחלט, המנה עדיין תהיה ממש טעימה אם תחממו מחדש. אפשר לשמור במקרר עד 3 ימים.
מה עוד ניתן להוסיף למנה הזו? מומלץ להוסיף פסטרמה או גם גבינת פטה לתוספת משגעת.
האם המנה מתאימה לאירועים? ברור! היא מושלמת לשולחן קיץ, פיקניקים, ימי הולדת ומסיבות.
האם ניתן להחליף את הפטריות? כן, אתם יכולים להוסיף קישואים או ברוקולי שיתנו טוויסט חדש.
איך יש לבצע את המנה לשימור? יש להקפיא בעדינות, לאחר קירור המנה.
מה אם אני רוצה שזה יהיה חריף? תוסיפו מעט סאשימי או צ'ילי חריף לשתת המנה.
האם אפשר להשתמש בשמנים אחרים במקום שמן זית? נכון, אפשר גם בשמן קוקוס שמוסיף טעם חדש.
האם המנה מתאימה לדיאטה? המנה נמוכה בקלוריות אם מכינים אותה בשמן זית בלבד ויכולה להיות בריאה במיוחד!
איך את רוצה לעודד את הגולשים לשתף את המתכון הזה? אנחנו יודעים שזה מתכון משגע, אז אין מה להסתיר! שתפו אותו עם חברים והמליצו עליו לכל מכר ודוד סלוניקי שלכם!
ועכשיו הגיע הזמן שלכם לנסות את המתכון ולשתף את היצירה המוחלטת ברשתות החברתיות. תודו לי אחר כך!