חזה עוף שלם בתנור עם ירקות – קל ומהמם!

חזה עוף שלם בתנור עם ירקות

וכך, כשאתם נשארים שעות רבות בבית ואתם רוצים לפנק את עצמכם במנה מדהימה עם ניחוחות שיעטפו אתכם כמו שמיכה חמה, אל תפספסו את המתכון הזה! כן כן, מדובר בחזה עוף שלם בתנור, פשוט אבל עם טוויסט מטריף של ירקות שמוסיפים צבע וטעמים אגדיים שלא תשכחו. הגיע הזמן להראות למטבח מי בעל הבית! אז קחו נשימה, בואו נתחיל!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמובן כמות מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 1 שעה
  • רמת קושי: בינוני
  • מספיק ל: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את המנה הפסיכית הזו, תצטרכו לרכז את כל רכיבי הקסם, שיחד יצרו מנות שממיסות כל לב – בקרם אהבה של טעמים. קחו את הרשימה הזו, תכניסו אותה למזווה ותתחילו לסמן וי על כל רכיב.

  • 1 חזה עוף שלם (בהצלחה למצוא אחד שמנמן ומטריף)
  • 2 קישוא בינוניים, חתוכים לקוביות
  • 2 גזר, קלופים וחתוכים לעיגולים
  • 1 בצל גדול, חתוך גס
  • 2 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 3 כפות שמן זית מדהים
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • 1/2 כוס רוטב סויה
  • כף פפריקה מתוקה
  • כפית מלח
  • כפית פלפל שחור
  • 2 כפות דבש או סירופ מייפל (למה לא להוסיף מתיקות?!)
  • מיץ מחצי לימון
  • עשבי תיבול טריים כתושים (כמו רוזמרין או טימין) – לפי הטעם

אפשרויות חלופיות

אם אתם מחפשים גרסה טבעונית, אפשר להחליף את חזה העוף ב"כדורי ירק" או טופו. אם אתם רגישים לגלוטן, פשוט תוותרו על רוטב הסויה ותחליפו אותו ב-רוטב של טהור, טעים ובריא. עם כל שינוי, תוכלו לשמור על טעמים הכי טעימים שיש!

שלבי ההכנה

קיבלתם את כל הרכיבים? מעולה! עכשיו הגיע הזמן להפך את המטבח שלכם לבית אוכל מדהים.

  1. חממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס.
  2. מניחים את חזה העוף בתבנית שטוחה.
  3. מעבירים את כל הירקות לתבנית מסביב לחזה העוף.
  4. מערבבים יחד את השום, שמן זית, רוטב סויה, פפריקה, מלח, פלפל, דבש ומיץ לימון.
  5. משאירים את התערובת על העוף והירקות, ומבצעים עיסוי אוהב כדי שהטעמים יתחברו זה לזה.
  6. מניחים עשבי תיבול בין הירקות ובסביבת העוף.
  7. מכניסים את התבנית לתנור ואופים במשך כשעה, עד שהעוף מזהיב וירקות מתרככים.
  8. כשהעוף והירקות מוכנים, תומכים להוציא את התבנית מהתנור ונותנים למנה לנוח כמה דקות.
  9. מצלמים (לא לשכוח לשתף ברשתות!) וחותכים את חזה העוף לפרוסות עבות.
  10. מניחים את החלקים על צלחת יפה, ונהנים מהמראה והטעמים!
עוד המלצת קריאה בשבילך >  הממתק המפתיע של פצפוצי אורז עם שוקולד קרין גורן

נגיעה אישית

מאוד מומלץ להכין את המנה הזו עם חברים או משפחה – ג'אם עם כל מנת תחושה! יחד, תעשו חוויות בלתי נשכחות.

תוספות אפשריות

אם אתם כאלו שאוהבים להתנסות, יש לכם אין ספור תוספות שאפשר לחשוב עליהן. תוסיפו פרוסות תפוחים, קינמון או שקדים קלויים כדי להפוך את זה למשהו מלוח-מתוק מאלף. וגם, אל תשכחו את סלט הירקות הטריים בשביל איזון מצוין!

שאלות ותשובות

איך אדע אם העוף מבושל מספיק?
כדי לוודא שהעוף מבושל היטב, ניתן להשתמש במד חום: טמפרטורה פנימית של 75 מעלות צלזיוס נחשבת לבטוחה.

אפשר להכין את המתכון הזה בשיטת בישול אחרת?
בוודאי! אפשר גם להכין את החזה עוף בסיר לחץ או במחבת עם מכסה – רק תצטרכו להתאים את זמני הבישול.

האם ניתן להחליף את הירקות?
בהחלט! אפשר להוסיף ברוקולי, קישואים, או אפילו פטריות להכנה. במקום דבש, השתמשו בסוכר חום.

איך לשמור על העוף מתייבש?
הכנה בעזרת נוזלים כמו שמן או רוטב סויה מסייעת לשמור על העוף יבש, אבל חשוב גם לא לאפות יותר מידי זמן.

מה אם לא אוהבים חזה עוף?
אפשר להחליף בנתחי בקר או עוף עם עור – זה יתן לכם עסיסיות נוספת.

מתי הכי טוב להכין את המנה?
סופ"ש, חגיגות משפחתיות או רגעים סתם – תמיד זה זמן טוב!

אילו תבלינים נוספים כדאי להוסיף?
שום, כמון, כורכום יוסיפו טעמים מיוחדים!

האם המנה מתאימה לילדים?
חד משמעית! ילדים אוהבים את השילוב של העוף עם ירקות רכים ואפילו יאפילו ביקורות.

אפשר להקפיא את המנה?
כן, לאחר הבישול ואחרי שהמנערה הוקפאה כולה או חלקה בשקיות רדיאנטיות.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  תפוחי אדמה מעוכים עם פרמזן - מתכון מנצח לחורף

איזה רוטב מתאים לצלחת הזו?
מומלץ לשלב רוטב צ'ילי מתוק או רוטב רוטב הדרים שיתאים במדויק!

אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם חברים, למשפחה ואפילו לחברים בעבודה. כל אחד עבד קשה, ותשומת הלב היומית למזון הכי טעים שיש היא הדרך הטובה ביותר לקשר. בואו נהיה חלק מחוויות המישלין שלא תשכחו!

Scroll to Top