חיים טובים עם מתכון משגע של פאי תפוחים אגדי
הדבר הראשון שזוג רגליים דועות מבלי לשים לב, הוא להתענג על פאי תפוחים שהרגע יצא מהתנור. לפעמים ישנם מתכונים שמסוגלים להחיות את היום הפחות מואר שלנו, ולהפוך אותו לחגיגה של טעמים ומרקמים. הדבר המדהים כאן הוא שברגע שאתם מפקידים את הפאי הזה על השולחן, כל אחד בסביבה פשוט ירגיש את האווירה המעלפת שיש לו. רגע לפני שאתם מתחילים, תחשבו איך תוכלו להרגיש כשכל חבריכם ילקקו את האצבעות מבילוי עם הפאי הזה. האווירה הנכונה לגמרי מתחילה מהפאי המושלם שלכם!
זמן הכנת המתכון: 1 שעה. רמת קושי: בינונית. מושלם ל-8 מנות.
- כנה את המזווה ואת השולחן שלכם, בעיקר כשאנחנו נכנסים לתהליך ההכנה!
- קצר את התהליכים: פאי תפוחים נחשב למאכל טעים ומאתגר בו זמנית.
- לא ממליצים להפסיק באמצע – התמקדו רגע וחייגו לחבר לצלצל להם ניסיון!
הרכיבים הדרושים
לפני שהמכונה מתחילה לבעוט, חשוב לגלות את כל המצרכים הנדרשים להכנת הפאי המדהים הזה. הרשימה מצריכה סבלנות – אבל שווה כל שנייה! אז, הנה מה שתצטרכו (במילים אחרות, לא לוותר על המוצרים המיוחדים):
- כ-500 גרם של תפוחים מתוקים (כמו גרני סמית או פוג'ה)
- 1/2 כוס סוכר חום דחוס
- 2 כפות קמח תפו”ח
- 1 כפית קינמון טחון
- 1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
- 1/2 כוס חמאה, מומסת
- 1/2 כפית מלח
- 2 ביצים
- 1 כוס קמח חיטה
- 1 כפית סודה לשתייה
- 1 כוס חלב
לאחר שכבר דיברנו על רכיבים, חשוב להבין שאפשר לשדרג או לשנות חלק מהמרכיבים. לדוגמה, אפשר להשתמש בתפוחים חמוצים ולהוסיף מיץ לימון כדי לקבל טעם ייחודי יותר. אפשר גם להמיר את חמאת החלב בשמנת למי שמעוניינים בגירסה עשירה יותר.
שלבי ההכנה
ועכשיו הגיע הזמן לעבור לשלבי ההכנה. זהו למעשה הרגע המרגש שבו אתם יכולים להתחיל להרגיש את האדרנלין זורם! הבה נראה מה צריך לעשות:
- ראשית, אנחנו נניח את התפוחים לשטיפה טובה וקילוף. לאחר מכן, נחתוך לחתיכות קטנות.
- נמיד את החמאה בסיר קטן על להבה נמוכה, עם סוכר חום וערבוב מהיר עד שהסוכר נמס לגמרי.
- נוסיף לקמח תפו”ח, קינמון, אגוז מוסקט ומלח – ונשמור בצד.
- נמזוג את החמאה המומסת לתוך התפוחים ונערבב היטב.
- נלך להכנה של הבצק: בקערה גדולה נניח את הקמח, הסודה לשתייה והביצים, ואז נמזוג בהדרגה את החלב ונערבב עד שייווצר בצק חלק.
- באמצעות כף, נמרח את הבצק בתבנית פאי מרופדת ונשמור את השאר בצד.
- את התפוחים תעבירו לתוך התבנית מעל הבצק, תוך שמניחים שכל התפוחים מכוסים.
- את שארית הבצק שנשארה, נשבר לחתיכות קטנות ונפזר על התפוחים.
- להכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 30-35 דקות. כשתריחו את הריחות המעלפים, תדעו שהפאי התחיל לדבר.
- לאחר מכן, תוציאו את הפאי ותחכו עד שיתקרר לפני שתחתכו אותו.
למה זה עובד?
בכל שלב בשיטה הזו יש כאן רצף שיש לו ממש תפקיד חשוב! העניין הוא שכל רכיב מביא את איכויותיו ומקנה לפאי את הטעם הנפלא שלו.
תוספות ושדרוגים אפשריים למתכון
אחרי שסיימתם להכין את המנה המדהימה, מה דעתכם לשדרג אותה? תוכלו להוסיף:
- שכבה של קרם פטיסייר מתחת לתפוחים.
- להשאיר את התפוחים עם קליפת לימון כדי להוסיף חמצמצות.
- למעלה לפזר אגוזים קצוצים או שקדים פרוסים, זה גם יוסיף קרנץ' מרשים.
- אפשר לשדרג את כל החוויה עם כדור גלידת וניל בצד, בשביל טעמים מושלמים.
שאלות תשובות
מה אפשר לשים במקום סוכר חום?
שימוש בסוכר קוקוס יכול לתת לכם את המתיקות שהפאי זקוק לה, עם טעם מיוחד ועמוק יותר.
האם אפשר להכין את הפאי בלי קמח?
בהחלט! אפשר להשתמש בקמח שקדים או קמח תפו”ח.
אם אין לי חצי שעה תנור, מה לעשות?
יש אפשרות לבשל את התפוחים בסיר על הלהבה נמוכה עם סוכר – וזה יהיה מדהים, אבל הפאי יוצא מעולה בתנור!
מה לגבי פירות אחרים?
פירות כמו אגסים או דובדבנים יכולים להיות תחליף נפלא לתפוחים – זה ייתן לכם טעם חדש לגמרי!
האם אפשר לאכול את הפאי כקינוח קר?
בהחלט! זה כל כך טעים גם כשקר, אפשר לשים אותו במקרר ליום נוסף.
יש המלצה לקישוטים על הפאי?
אבקת סוכר תמיד מוסיפה קסם! או לקשט עם שמנת מוקצפת.
מה יוצא כשאני עובר על המתכון מנה אחר מנה?
שוטף כל צלחת, מתנפח כשזה חם ומכשף ביום הקר.
אפשר לאפות את הפאי מקדימה?
תמיד! ולשמור במקרר עד שאתם מוכנים למנה.
כמה זמן נשאר הפאי טעים?
כדאי להגיד שאת הפאי הטעים הזה תוכלו לשמור במקרר עד 5 ימים.
באיזה זמן זה הכי טוב לאכול אותו?
מהנסיון שלי, פאי תפוחים טעים רוסי בגלל החום שלו, אותו טעם שופץ עד שתרצו כל השבוע!
לסיום, אם אהבתם את המתכון המושלם הזה, אל תשכחו לשתף אותו עם חברים ולספר להם על הפאי המהמם שהכנתם! כל הסובבים אתכם יודו לכם על המתכון המפנק – וכמובן, יתקשרו ביקורות על טעם מושלם! בואו, תעשו לעצמכם טובה ושתפו את המתכון הזה ברשתות החברתיות! החיים הטובים הם עם מתודות של פאי תפוחים!