טאקו מתכון צמחוני משוגע!
לא אחת קורה שצצה בנו התשוקה למנה טעימה, נימוחה, מלאה בטעמים מדהימים ומרעננים. המנה הזו היא טאקו צמחוני שאין שני לו. מי מאיתנו לא אוהב לאכול טאקו? הם פשוט אגדה על צלחת. הסדקים, התמלאו בכל טוב והטעמים פשוט ממכרים. הכנת טאקו בעצמכם בבית יכולה להיות חוויה מהנה לגמרי. עם כל התבלינים, הירקות הטריים וכל מה שבא לכם, תבנו את הגרסה המושלמת והכי טעימה שיש!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות הוא מספיק?
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
כעת, נצלול לתוך רשימת המרכיבים עבור הטאקו הצמחוני המושלם. כל רכיב מעניין בפני עצמו, ויש לו סיבה להיות במתכון הזה. כוחם של רכיבים איכותיים הוא משהו ששום טבחים מתחילים לא צריכים לפספס. אז בואו נצא לדרך!
- 4 פיתות טאקו רכות (אפשר גם לחם תירס)
- 400 גרם שעועית שחורה (שקית אחת או 2 קופסאות)
- 1 בצל קטן, קצוץ
- 2 שיני שום, קצוצות
- 2 כפות שמן זית
- 1 כפית כמון
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1 רבע כפית שטוחה שורש כורכום (לא חובה)
- עגבנייה אחת, קצוצה לקוביות
- 1 כוס תירס (מומלץ להוסיף תירס מתוק)
- 1 פלפל חריף קטן, קצוץ (לא חובה)
- 1 כוס רוטב יוגורט עם שום
- 1 אבוקדו, פרוס (שידאג להוסיף את הנגיעה הבריאה)
- אורגנו יבש או טרי, לפי הטעם
- מלח ופלפל לפי הטעם
- כוספת ירקות טריים (כמו חסה, מלפפון, צנונית, מה שאתם אוהבים)
אם אתם מעוניינים להמיר את המתכון לגרסה טבעונית, ניתן פשוט להחליף את רוטב היוגורט ברוטב טחינה או ברוטב שמן זית ולימון. כולם יהפכו אותו לכל כך משגעויע, שתשכחו שאתם לא אוכלים בשר! כך הכנתם גרסה בריאה ומלאה בטעמים וביצירתיות.
שלבים להכנת הטאקו
ועכשיו, אחרי שהכנו את כל המרכיבים, הגיע הזמן לדלל את התיאבון ולהתחיל להכין את המנה. יש להתכונן, כי המנה הזו משגעת!
- מכניסים את השעועית השחורה לסיר עם מים ומרתיחים במשך 10 דקות.
- כשהשעועית מתבשלת, במחבת גדולה, מחממים את שמן הזית ומוסיפים את הבצל והשום ונותנים להם להתקהל.
- מוסיפים את התבלינים – כמון, פפריקה וכורכום – ומערבבים היטב כדי שהטעמים יתפשטו.
- לאחר 3-5 דקות הוסיפו את העגבנייה והתירס וערבבו את כל החומרים ביחד.
- הוסיפו את השעועית עם מעט מים וערבבו עד שהכל מתחבר.
- מוסיפים פלפל חריף, אם אתם אוהבים חריף, ומערבבים.
- שוטפים היטב את הירקות הטריים ומקשטים את הפיתות עם רוטב היוגורט.
- בנו את הטאקו: ממלאים את הפיתה בתערובת השעועית, הוסף פרוסות אבוקדו ועלי חסה (או כל ירק אחר שבחרתם).
- סוגרים את הפיתה והפכו אותה על צלחת שכבר מוכנה בשולחן. אפשר לאכול עם הידיים או עם סכין ומזלג.
תוספות או שדרוגים אפשריים
כמובן שכאשר מדובר בטאקו, היצירתיות יכולה לרקוד חופשי. אפשר לשדרג את המנה עם תוספות נוספות כמו גבינת פטה מפוררת או אפילו טחינה על גבי המנה. לחלופין, לגרסה חריפה ניתן להוסיף רוטב סרצ'י. לטאקו מכמה רמות – שדרגו באיולי שום או ברוטב פיקנטי – ככה תצליחו להפוך כל ביס למשהו אגדי!
שאלות ותשובות
מה עושים אם לא אוהבים שעועית?
אפשר להחליף בשעועית לבנה או אדומה, או פשוט להשאיר את כל השעועית מחוץ למנה ולהשתמש רק בירקות.
האם אפשר להשתמש בחלבון צמחי אחר?
בהחלט! טופו או בצלים סיניים מעולים גם כן.
מה אתם ממליצים לשתות עם הטאקו?
אני ממליץ על מיץ עגבניות או אפילו טקילה אם בא לכם ליהנות!
האם הטאקו מתאים לקיץ?
כמובן! יש משהו כל כך מרענן באכילת טאקו מלא בירקות.
כמה זמן נשאר הטאקו במקרר?
בדרך כלל 2-3 ימים, אם שומרים אותו בסביבה סגורה.
אפשר להכין את המילוי מראש?
בהחלט! אפשר להכין את המילוי ולשמור אותו במקרר.
אילו ירקות נוספים יכולים להתאים?
כמובן שאפשר להוסיף גזר מגורר, קישואים או אפילו פטריות מוקפצות.
איך בדרך כלל מגישים טאקו?
כולם אוהבים להגיש עם רוטב בצד, תוכלו להניח כל רוטב שקל לכם ליצור.
האם יש דרך להפוך את המנה לבריאה יותר?
בהחלט, ניתן להפחית את כמות השמן או להחליף את הפיתה ברוטב! אתה בהחלט יכול להפוך את זה לאכילת ירקות בלבד.
האם טאקו הם מנה שמתאימה לאירועים מיוחדים?
בהחלט! טאקו מספקים חוויות אוכל מדהימות. כולם יאכלו את זה!
אם הצלחתם לאהוב את המנה הזו ונתפסתם בטעמים המהממים שלה, אל תהססו לשתף עם חברים ברשתות החברתיות. שתפו את האהבה שלכם למאכלים טעימים, וחגגו את הטעימות המדהימות את הטאקו הצמחוני!