"`html
מתכון טבית עיראקי עם עוף שלם
כשהשמש מתחילה לשקוע והשמים מתמלאים בגוונים חמים, עולה באוויר ריח מדהים של תבלינים חריפים, אורז ועם קצת מזל, גם של עוף צלוי בשום. טבית עיראקי, המאכל האגדי הזה, שייך לז'אנר של מאכלי ניחומים. הוא לא סתם אוכל אלא זיכרון מהבית, ממטבחה של סבתא, שאף אחד לא מצליח לשחזר כמו היא. אתם תשארו פעורי פה בכל פעם שתפתחו את התבנית ותגלו את הפלא שנוצר בתוכה. אתם מוכנים למנה המושלמת שלכם?
זמן הכנת המתכון: 2 שעות | רמת קושי: בינונית | מתכון ל-6 מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 1.5 שעות
- מספר מנות: 6
הרכיבים הדרושים
במתכון שלנו היום, נשתמש ברכיבים פשוטים אך מדהימים, ויחד הם יהפכו את המנה שלכם למסע טעמים עוצר נשימה.
- 1 עוף שלם במשקל כ-1.5 ק"ג
- 2 כוסות אורז בסמטי, שטוף היטב
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 4 שיני שום, כתושות
- 1/2 כוס שקדים קלויים
- 1/2 כוס צימוקים (או תמרים למי שאוהב את המתוק)
- 1/2 כוס חומוס מבושל
- 1 כפית כמון טחון
- 1 כפית קוצ'י (תבלין עיראקי)
- מלח ופלפל לפי הטעם
- שמן זית בטעמים (לשאוב את כל הטעמים המדהימים)
אפשרויות חלופיות
אם אתם מעוניינים בגרסה טבעונית לאוכל המושלם הזה, ניתן להמיר את העוף בחתיכות טופו או בפטריות שיטאקי. תמן את האורז בתבלינים דומים ותיהנו מאוכל מדהים בארוחה בריאה וצבעונית.
שלבי ההכנה
עכשיו שהמרכיבים מוכנים ואנחנו מתרגשים להתחיל בבישול, בואו נצא לדרך! כל שלב כאן הוא מתכון להצלחה אגדית.
- מחממים שמן זית בסיר גדול מעל חום בינוני ומוסיפים את הבצל הקצוץ. מטגנים עד שהבצל הזהב מופיע.
- מוסיפים את השום הכתוש ומערבבים עוד דקה, עד שהשום מתחיל להפרות арומה מתוקה.
- מוסיפים את האורז לסיר, נוגסים בו ואז מוסיפים כוס ושתיים של מים
- מתבלים בכמון, קוצ'י, מלח ופלפל, ומביאים לרתיחה. אחרי שהמים רותחים, מכסים את הסיר ומבשלים על חום נמוך במשך 20 דקות.
- בינתיים, סוחטים את העוף עם מלח ופלפל מכל הצדדים.
- מניחים את העוף על משטח שטוח וממלאים אותו בתערובת האורז.
- למעלה, מפזרים את החומוס, השקדים והצימוקים שנותרו.
- מניחים את העוף הממולא בתבנית, שופכים מעט שמן זית, ומכסים בנייר אלומיניום.
- אופים בתנור בחום 180 מעלות במשך כשעה ורבע.
- מסירים את הנייר ומפנים את העוף באפו למעלה למשך 15 דקות נוספות, כדי שזה יזהיב.
תוספות ושדרוגים אפשריים
עכשיו, אחרי שהשתכנעתם לנסות את המתכון, יש פוטנציאל לשדרג אותו בהרבה דרכים מרגשות. למשל, אתם יכולים להוסיף ירקות קלויים כמו גזר או קישוא לתערובת של המילוי, או להוסיף רוטב יוגורט עם עירית חזור למשקה רענן. אפשרות נוספת היא לשדרג את האורז עם קצת זרעי טחינה לדרגת טעמים מתוחכמת יותר.
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את המתכון הזה מראש?
בהחלט! אפשר להכין את המילוי מראש ולשמור במקרר לשימוש מאוחר יותר.
אילו תבלינים נכנסים למנה?
למנה זו יש את התבלינים הקלאסיים של כמון, קוצ'י, אבל גם נוגעים במלח ופלפל כדי להחמיא לטעמים.
כמה זמן לוקח להכין את המקום?
יש לשים לב לזמן ההכנה הכולל של 2 שעות, אך בפועל מתאמנים על 30 דקות הכנה גוליגודיות.
האם אני יכול לשים עוף קפוא במתכון?
כמובן, אך יש לזכור כי ייקח יותר זמן בישול. אם אתם ממהרים, מומלץ להפשיר את העוף לפני הכנת המתכון.
מה עושים עם השאריות?
מומלץ לשמור בשקית אטומה במקרר. אתם יכולים להרגיש את הטעמים המדהימים גם ביום שאחרי.
האם אפשר לשים מיני ירקות במילוי?
הכל אפשרי! מתכון זה יושב על הגמשה והאפשרויות רבות. אתם יכולים להוסיף פטריות, בולגרית או אפילו זוקיני.
האם אני יכול להכין את המנה במחבת?
כמובן שזה אפשרי, אך זה ידרוש יותר תשומת לב על מנת לודא שהכל מתבצע כראוי.
מה להגיש עם המנה?
למנה זו מתאימים סלט ירוק רענן או יוגורט להשלמת החוויה.
האם יש תמונות מהמנה המוכנה?
כמובן! ניתן להשתמש ברשתות החברתיות כדי לצפות בתמונות של אחרים שהכינו את המתכון הזה.
איך אני יכול לשדרג את הטעמים?
לרכז במתכון קצת רוטב צ'ילי או יוגורט עם רוזמרין לשדרוג מוחלט.
בתיאבון! אם אתם מכינים את המתכון הזה, אל תשכחו לשתף את התוצאות ברשתות החברתיות. אני בטוח שתאהבו אותו!
"`