כדורי שוקולד של פעם עם קקאו שיגרמו לכם להתמכר

מתכון לכדורי שוקולד של פעם עם קקאו

דמיינו את עצמכם יושבים עם קפה טוב, מתמכרים למשהו מתוק ונפלא. אם אתם רוצים להרגיש כמו בילדות שלכם, מתכון כדורי השוקולד של פעם עם קקאו ייקח אתכם לשם בדיוק! מדובר במאפה מתוק, מרהיב, שאי אפשר להפסיק לאכול. התענוג במרכיבים הפשוטים ובצורת ההכנה הקלה יגרמו לכם לחשוב על סבתא שלכם שאהבה לפנק אתכם בכל מתיקות שהיא ידעה ליצור. כדורי השוקולד הללו הם מדהימים, לא מתוקים מדי, ומחברים בין טעמים שונים שיפרגנו לנו בכל ביס.

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן קירור: 1 שעה
  • רמת קושי: קלה
  • מגישים: כ-20 כדורים

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את כדורי השוקולד המושלמים האלה, צריך את המרכיבים הבאים:

  • 200 גרם ביסקוויטים – הבחירה היא שלכם, חלבי, שוקולדי או פתי בר, בסוף סופרים את כולם
  • 150 גרם שוקולד מריר – כאן מתחילים לראות את העניין!
  • 50 גרם קקאו איכותי – כי כמה שיותר קקאו, יותר טוב
  • 100 גרם חמאה רכה – נימוחה שתפצה על מגע הידיים שלכם בהכנה
  • 2 כפות חלב – מרחו את זה ותראו מה קורה!
  • 2-3 כפות סוכר (לפי מתיקות שאתם אוהבים) – כי כולם אוהבים מתוק
  • אגרוף של אגוזים קצוצים (שקדים או פקאנים) – תוספת מפנקת
  • קקאו נוסף לציפוי – זה לא מחליף את התחושה של שוקולד נמס

הרכיבים חלופיים

יודעים מה? גם כאן יש לכם כמה אופציות לשדרוג. למי שרוצה ורוצה, אפשר להכין גרסה טבעונית. פשוט מחליפים את החמאה במרגרינה צמחית ואת החלב בחלב צמחי כמו שקדים או סויה. אפשר לשים למי שאוהב פירות מסוכרים או קוקוס קצוץ כציפוי, זה יכול להיות משגע!

עוד המלצת קריאה בשבילך >  חמישה מתכונים עם גזר שלא תתנגדו לנסות

שלבי ההכנה

לאחר שהכנו את כל המרכיבים, הגיע הזמן לאחד את הכוחות וליצור את הפלא הזה:

  1. שמים את הביסקוויטים בקערה ומועכים אותם לפירורים יפהפיים (לא אכפת לנו לדרוס את הינם).
  2. ממיסים את השוקולד עם חמאה בקערה מעל מים רותחים (באן מארי) – שימו לב לא להרתיח את השוקולד יותר מדי.
  3. מערבבים את השוקולד המומס עם הסוכר והחלב עד שהכל מתמזג.
  4. מוסיפים את פירורי הביסקוויטים ואגרוף של אגוזים קצוצים לקערה ומערבבים היטב.
  5. מעבירים את התערובת למקרר למשך 30 דקות. אגב, זה בהחלט הזמן המושלם להכין קפה או תה להתלוות למסע הזה.
  6. לאחר שהדברים התקררו, אנו מגלגלים את התערובת לכדורים בגודל של כדור פינג פונג.
  7. אטומים את הכדורים בקקאו הנוסף ומניחים אותם במקרר לצינון נוסף של 30 דקות.
  8. הכדורים שלנו מוכנים! יש לאכסן במקרר עד ההגשה.

תוספות ושדרוגים אפשריים

כמובן שניתן לשדרג ולגוון את כדורי השוקולד הללו בדרך שהכי מתאימה לכם. תוכלו לשדרג את המתכון בשוקולד חלב במקום שוקולד מריר, להוסיף קצת קינמון לשדרוג הארומה, או אפילו רסיסי לשון דובדבנים. ואי אפשר לשכוח להוסיף מעט מלח, הוא עובד מדהים על הטעמים! אם מגישים מיד, סטיקרים קטנים סמוכים בכמויות על השולחן תמיד עושים את העבודה.

שאלות ותשובות

מה צריך לעשות אם התערובת יוצאת רטובה מדי?
אם התערובת יוצאת רטובה מדי, פשוט תוסיפו עוד מעט ביסקוויטים לפירורים. זה עובד כמו קסם!

האם אפשר להשתמש בשוקולד חלב?
בהחלט! אפשר להמיר את השוקולד המריר בשוקולד חלב או לשלב ביניהם לפי הטעם האישי שלכם.

אפשר לשמור את הכדורים במקפיא?
כן, הם ישמרו בצורה טובה במקפיא. כשתוציאו, חכו 5-10 דקות לפני ההגשה.

למה כדאי להוסיף אגוזים?
אגוזים מוסיפים קראנץ' ומרקם נוסף, ונותנים טעם עשיר יותר לכדורים!

עוד המלצת קריאה בשבילך >  סלמון על מצע פירה כמו במסעדות בקלות בבית

מה אפשר לשים במקום חמאה?
אפשר לשים מרגרינה או תחליף שומן אחר מדגם Vegan, כל מה שיעשה את העבודה.

אפשר להכין את המילוי לפני מהלך ההכנה?
בהחלט! אפשר להכין את המילוי ולשמור אותו במקרר לפני הגלגול לכדורים, זה מצוין לחסכון בזמן.

מה ההמלצה לאחסן את הכדורים?
מאוד מומלץ לאחסן את הכדורים במקרר, בטמפרטורה נמוכה, כדי לשמור על מרקם החמאה והשוקולד.

האם אפשר להחליף את הסוכר בממתיקים אחרים?
כן, אפשר להשתמש בממתיקים כמו סטיביה או סוכר קוקוס, עדיף לשמור על מתיקות אבל לא להעמיס too much.

האם ניתן להכין את המתכון הזה עם ילדים?
בהחלט! זה מתכון מושלם שהילדים יכולים להשתתף בו, יש בזה המון כיף ויצירתיות עם הכדורים.

למה הכדורים לא נוצרים בצורה אחידה?
אם אתם מרגישים שזה לא יוצא אחיד, זכרו כי בסופו של דבר זה דבר שאתם מכינים בידיים שלכם, כאן תחושת הביתיות חשוב לא פחות!

עכשיו כשאתם יודעים איך להכין כדורי שוקולד מהממים וכמה אפשרויות לגוון, זה הזמן לשתף את המתכון הזה עם כל חבריכם, ולצאת לדרך שתהיה מהנה ונפלאה!

Scroll to Top