כיצד להכין ממרח לימונים כבושים בקלות ובמהירות

"`html

ממרח לימונים כבושים – מהטעימים שיש!

לא תרוצו רחוק – הממרח המהמם הזה יחזיר אתכם לארוחות משפחתיות סביב השולחן, לשמחות ולנשים הגדולות במטבח. הכול מתחיל בלימון פשוט, אבל כשהוא נכנס לתהליך הכבישה, המהפך המושלם מתרחש. הממרח הזה הוא כמו הקסם של סבתא, מלא טעמים, ואנחנו הולכים להכין אותו יחד, צעד אחר צעד. אז הכינו את הצנצנות שלכם! אתם הולכים לרצות למרוח את זה על כל דבר!

זמן ההכנה

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן כבישה: לפחות שבועיים
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: תמצאו את עצמכם מכינים עוד ועוד!

הממרח הזה לא רק שהוא אגדי, הוא גם מגוון. אפשר לשלב אותו עם דגים, בשרים, סלטים או פשוט למרוח על לחם. ערבבו אותו עם יוגורט, טחינה, או סלטים שונים – הוא זוכה להצליח בכל צורה! אפילו אפשר לכתוב עליו ספר תהליכי כבישה שלם, כזה שכולל סיפורים ושיחה על מתכונים מסורתיים.

הרכיבים הדרושים

  • 5-6 לימונים צהובים, אורגניים אם אפשר
  • מלח גס (בערך 150 גרם)
  • 2-3 כפות סוכר (אופציונלי, למי שאוהב מתוק)
  • 1/2 כוס שמן זית
  • תבלינים: כמון, קימל, ציפורן (לפי הטעם)

לימון הוא פרי נהדר, ולמעשה הוא אחד מהפירות הפופולריים ביותר בקולינריה. עם טעם חמוץ-מתקתק, הוא משתלב נהדר עם כמעט כל דבר. המלח משמש פה כמאכל שמוסיף בלית ברירה ומקבל את הלימונים, והם הופכים למכינים לארוחה. ואי לכך הוא מזין – זה גם בריאותי, דל פחמימיות, ולא משמין!

שלבי ההכנה

  • מפשיטים את הלימונים, חותכים כל לימון לרבעים או לשמיניות, לפי הטעם.
  • משתמשים בקערה גדולה, מוסיפים מלח לסירוגין כל פעם שילדנו מספר רבעים.
  • כשהלימונים כל כך עמוסים במלח, מוסיפים את הסוכר והמבחר של התבלינים.
  • לאחר ערבוב, לוחצים על הלימונים כדי לשחרר את המיץ.
  • מעבירים לצנצנת גדולה, במילוי עם כדור לימונים והחלקים מהקערה.
  • מכניסים לצנצנת שמן זית עד שהלימונים מצופים לחלוטין.
  • סוגרים היטב, מניחים במקום קריר, ומקפידים על הפוך פעם ביום.
  • ממתינים לפחות שבועיים לפני הפתיחה, כדי שהטעמים יתמזגו.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  איך להכין זבן מרוקאי כמו מקצוענים בבית

הצביעה וההכנה הם תהליך מרגש. המדרך שעובר הלימון הכבש הוא מדהים. מרגע שנחתך תתחילו לראות את התמוססות הכהילה להיות משהו שדורש תיאבון!

תוספות ושדרוגים אפשריים

במקום סוכר, אפשר לשקול להוסיף דבש או סירופ מייפל, לכל מי שאוהב את המתוקים. התבלינים גם הם לא פסקו – תוספות כמו ג'ינג'ר מגורר או שום מרוסק יכולות לשדרג את הממרח

אם אתם רוצים להכין גרסה טבעונית, השעועית השחורה נוגעת בטעמו הנפלא של הלימון, אך זה נמצא כחלופה מצוינת! למלא עם יותר תבלינים מאשר מלח, ולשדרג בצורה שלא תאמינו.

שאלות ותשובות

מה עושים אם הלימונים לא משחררים מספיק מיץ?
נעזור להם! אפשר ללחוץ עליהם בצורה חזקה או להשתמש במערבל כדי לשחרר את הנוזלים.

כמה זמן אפשר לשמור את הממרח?
בפח יוכל להחזיק למעלה משנה, אבל הטעמים הכי טובים לאחר שלושה חודשים.

האם אפשר להשתמש בלימונים ירוקים?
לימונים ירוקים לא מתאימים כי הם חמוצים ולא מתוקים, ולכן עדיף להשתמש בלימונים צהובים.

אז החומר התורם חשוב?
נכון! חומר משמר כמו מלח הוא החומר העיקרי פה. כשאתם עושים כבישה קלה, מתקבל כדאי גם.

איך אני יכול לדעת אם הלימונים שלי טובים?
הקפידו על צבע חי עדין, ריח חינני ואי בכך. אם הם מכניסים לחלוטין, משמע הם מוכנים!

האם ישנם שימושים נוספים שראוי לדעת?
תנינרו בשניצלים, סלטים, או אפילו קינוחים. ממש כמו חסה עם קמיליה!

האם יש לי אפשרות להכין כמות גדולה?
בהחלט כן! כל הכמות הכבושה משתבחת לאורך הזמן, ומעשירה עם טעמים שונים.

האם זו מתנה מושלמת?
בוודאי! במרוצים המוכנים, תשדרגו למסיבת שפים – ותהיו מלאים בטעמים משוגעים!

איפה כדאי לאחסן את הממרח?
במקום קריר, אפשר גם במקרר. כלום לא קורה!

עוד המלצת קריאה בשבילך >  מתכונים בוכרים שלא תצליחו להפסיק לאכול

מה הטיפ הכי חשוב שלך לגבי המתכון הזה?
אל תקופה על המלח! כשמכבישים את הלימונים הנכונים, את כל המרכיבים הנכונים והערבוב המושלם מחלחל לתוך הלב!

נתת מענה על הלימיון הזה, שמרו אותו, שתפו עם אחרים! תראו מה קורה כשיש אהבה למטבח. שתפו ברשתות החברתיות כל שאת/ה יוצרים!

"`

Scroll to Top