כרובית בטחינה דרוזי – המתכון המושלם לכל שולחן

כרובית בטחינה דרוזי – מתכון משגע ומחדש לחיך

כשהשמש זורחת והימים מתחממים, יש משהו במדינה הזו שמבקש מאיתנו להתנסות במנות חדשות, צבעוניות ומלאות בטעמים. אחת המנות המדהימות שמצליחות להשאיר טעם של עוד היא הכרובית בטחינה דרוזי. מדובר במנה ששמה לה למטרה לקחת את הכרובית, שהיא ירק לעיתים לא מובן מאליו, ולהפוך אותה למנה אגדי שהחיך שלנו אף פעם לא ישכח.

מדובר במנה שקל להכין, אבל כשאתם טועמים אותה, היא מרגישה כאילו היא יצאה הישר מהמטבח המשפחתי, מהסבתא או מאמא. כל ביס הוא נימוח ונוגע בבלוטות הטעם, עם הרמוניה מושלמת של טחינה, תבלינים והכרובית שנאפית עד שתשיג את השיא של רכותה. אל תטעו, מדובר בחתיכת חוויה מוסיקלית לפה שלכם!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 45 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספר מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את המנה המעלפת הזו, אנו זקוקים למספר מצרכים פשוטים אך איכותיים. כך ניצור מנה שהיא גם בריאה וגם מביאה את הטעמים המסורתיים שלנו. אז הנה מה שתצטרכו:

  • 1 כרובית בינונית
  • 4 כפות טחינה גולמית
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 2 שיני שום, כתושות
  • מלח לפי טעם
  • מים, לפי הצורך
  • זעתר (תבלין דרוזי) לקישוט
  • שמן זית לאפייה
  • פטרוזיליה קצוצה לקישוט

אז, כדי להיות יותר ספציפיים, אתם יכולים להשתמש בכרובית טרייה או כרובית מקפואה – בשני המקרים זה יוצא מרענן ומושלם!

גרסאות חלופיות

אם יש לכם אורחים עם הגבלות תזונתיות או שאתם רוצים לגוון, יש כמה שדרוגים שהייתם יכולים לעשות למנה הזאת:

  • גרסה טבעונית: המנה הזו מושלמת כמו שהיא. טחינה טבעונית מביאה את כל הטעמים הקלאסיים.
  • גרסה ללא גלוטן: לשימוש בכל המרכיבים, כולל טחינה, זה לטובתכם!
  • להפוך אותה לקלורית פחות: ניתן להפחית את כמות השמן ולהשתמש בכרובית מאודה.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  כיצד להכין מתכון כבד עוף מושלם בבית

שלבי ההכנה

עכשיו כשהכנו את כל מה שצריך, הגיע הזמן להתחיל במלאכה. אני מבטיח לכם שהכנת המנה הזו תעביר לכם את הזמן בכיף!

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס.
  2. פורסים את הכרובית לפרחים בגודל אחיד.
  3. מעבירים את הכרובית לשקית רשת עם רבע כוס שמן זית ומעט מלח ולערבב.
  4. פורסים את הכרובית על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
  5. אופים במשך כ-25-30 דקות, עד שהכרובית רכה ושזופה.
  6. בינתיים, הכינו את הרוטב: בקערה, מערבבים טחינה, מיץ לימון, שום, מלח ומים עד שהרוטב מתערבב ממש.
  7. כשהכרובית מוכנה, הוציאו אותה מהתנור והניחו בצד.
  8. לצקת את רוטב הטחינה מעל הכרובית החמה.
  9. קשטו בזעתר ופטרוזיליה קצוצה.
  10. הגישו עם לחם טרי וצפו שהאורחים יילקקו את האצבעות!

תוספות ושדרוגים אפשריים

אל תסתפקו במנה הבסיסית – יש כל כך הרבה אפשרויות לשדרוגים!

  • חומוס גרגרי: מפזרים מעל חומוס גרגרי קלוי, לקבלת טעם נוסף.
  • ממרחים: אפשר להוסיף חומוס או ממרח אבוקדו לצלחת להעמקת הטעמים.
  • תוספות חריפות: אם אתם אוהבים את זה חריף, הוסיפו רוטב צ'ילי.

שאלות ותשובות

מה ניתן להגיש לצד הכנת כרובית בטחינה?
פיתות חמות, סלט ירקות טרי או סוגי גבינות מעודנות יכולים להתאים נהדר.

האם אפשר להכין את הכרובית מראש?
בהחלט! הכינו את הכרובית ולפני ההגשה הוסיפו את רוטב הטחינה וצרו פינת מגע עם האנשים שאוהבים לדבר על אוכל.

איך אפשר להפוך את המנה לבריאה יותר?
כדי להפוך את המנה לבריאה יותר, ניתן להפחית את השמן או לאפות את הכרובית במקום לטגן אותה.

מה קורה אם לא אכין את הכרובית כמו שצריך?
אל תדאגו! כרובית יכולה להיות מאוד גמישה, ואם היא לא יוצאת מושלמת, אפשר לשדרג את המנה עם רוטב עשיר של טחינה ואגוזים משתלבים.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  עוגת שמרים טרייה שלא נגמרת במהלך כל השבוע

האם אפשר להוסיף דגים או בשר למנה?
כמובן! מנת כרובית בטחינה יכולה להיות תוספת מושלמת לדג או בשר צלוי. שילובים נהדרים!

מה מרכיבי הטחינה?
טחינה עשויה מזרעי שומשום קלויים, מים, מיץ לימון ושום. אם אתם רוצים לגוון, אתם מוזמנים להוסיף פרוסות צ'ילי חריף.

אני לא אוהב טחינה, האם יש תחליף?
אפשר להשתמש ביוגורט יווני, המנה תקבל טעמים אחרת אבל ממש טעימה.

האם ניתן להשתמש בכרובית קפואה?
כן, זה אפשרי. פשוט עשו אותה תלויה במעט מים כדי לחמם אותה למדי.

איך הכי מומלץ לאחסון את המנה?
שמירה בקירור במיכל סגור בטוח לאורך יום-יומיים, אם כי היא הכי טעימה כשהיא טרייה.

מה עוד אני יכול לשים על המנה?
נסה לשים גרגרי רימונים, זרעי חמניות או שומשום, זה מה שהמנה הזו צריכה!

ברגע שתכינו את המנה הזו, אתם תבינו למה כולם מדברים עליה! שתפו את המתכון בחשבונות שלכם ברשתות החברתיות כדי שגם החברים שלכם ייהנו מהטעמים המדהימים. בתיאבון!

Scroll to Top