כרובית עם פירורי לחם בתנור – מתכון שף ביתי קל!

כרובית עם פירורי לחם בתנור – מנה משגעת וממכרת!

אם יש מנה שמצליחה לשמור על קסמה לאורך כל השנים, זו היא הכרובית. לא סתם אנחנו מדברים על מנה אגדה שמצליחה לרגש את כולם! הפעם, ניסינו לשדרג אותה למנה מעלפת שמעוררת את החושים בכל ביס. קומבינציה של טעמים, ריחות, ומרקמים – מנות שמתאימות לחורף אבל גם לאביב. כבדי מדע, אנחנו דואגים תמיד שהמנות שלנו לא יהיו משעממות. אז אם אתם מוכנים לרצות את החיך שלכם עם מנה מדהימה, קראו והכינו אותנו!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ולכמה מנות מתכון זה מספיק

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן בישול: 30 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • כמות מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי ליצור את התרבות הסודית של המנה הכי טעימה שיש, נדרשים לנו מספר מרכיבים פשוטים שמחכים רק להתאגד יחד ליצירת מופת קולינרית. בואו נביא את המצרכים!

  • 1 כרובית בינונית, חתוכה לפרחים
  • 100 גרם פירורי לחם
  • 50 גרם פרמזן מגורר
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • כוס עלים ירוקים קצוצים (פטרוזיליה או מה שיש)

במידה ואתם רוצים לשדרגו את המנה או להכין גרסה טבעונית, אתם יכולים להחליף את הפרמזן בתחליפים טבעוניים באותו הטעם בהחלט, אם זה סויה או אגוזי קשיו קצוצים. וכמובן, אפשר להימנע לחלוטין מפירורי לחם. אנחנו ממליצים על גרסה של שקדים טחונים שיכולה לתת טוויסט מרענן ומיוחד.

שלבי ההכנה

לאחר שיהיה לנו את כל מה שצריך, ניגש לשלבים המרגשים. אנחנו הולכים להפיח חיים בכרובית המסורתית ולהפוך אותה למנה אוורירית וממכרת!

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
  2. מניחים את פרחי הכרובית בסיר עם מים רותחים למשך 5-7 דקות עד לריכוך קל.
  3. מסננים את הכרובית ומניחים לה להתקרר.
  4. בקערה נפרדת, ממיסים את פירורי הלחם, הפרמזן, שמן הזית, הפפריקה, המלח והפלפל.
  5. מעבירים את פרחי הכרובית לקערה עם התערובת ומשתדלים לכסות את כל פרח בבלילה המתקבלת.
  6. מניחים את הכרובית המרוחה בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  7. מכניסים לתנור ואופים במשך 20-25 דקות, עד שהכרובית מקבלת צבע זהוב ופריך.
  8. מוציאים מהתנור, מפזרים מעל עלים ירוקים קצוצים, ומגישים חם.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  סופלה במיקרו עם קמח רגיל בקלות ובמהירות

זהו! כל כך פשוט להכנה והטעם? פשוט שמים בפה ונמסים!

אפשרויות שדרוג ותוספות

אם אתם רוצים לשדרג את המנה הזאת לכדי יצירת מופת של ממש, יש לכם מספר אפשרויות. אתם יכולים להוסיף גבינת מוצרלה פיקנטית או גבינת פטה מפוררת על הכרובית לפני הכניסה לתנור. הגרסאות האלה לא רק מוסיפות טעם אלא גם נותנות מראה יפה שמגרה את העין.

יש גם אפשרות להוסיף ירקות נוספים כמו גזר או קישוא קצוץ דק שיכולים לתת טוויסט נוסף למנה. ובנוגע לתיבול? ניתן להוסיף זרעי סומסום או שום כתוש לבלילת הפירורים לקבלת טעם יותר עמוק ומיוחד!

שאלות ותשובות

האם אני יכול להכין את המנה מראש? כן, אתם יכולים להכין את הכרובית מראש וכשהיא מתקררת, לשמור אותה במקרר. לפני ההגשה, פשוט לחמם בתנור.

איך אני יכול לשמור את השאריות? שימרו את השאריות בקופסה אטומה במקרר, היא יכולה להחזיק כמה ימים אך אנחנו בטוחים שהכל ייגמר מהר!

האם אפשר להכין את המנה ללא גלוטן? בהחלט! פשוט השתמשו בפירורי לחם ללא גלוטן או באגוזים טחונים במקום.

מה אפשר להגיש לצד המנה? היינו ממליצים על סלט רענן או קציצות בשריות. הכל תלוי במצב רוח שלכם!

האם אני יכול להשתמש בקורובית קפואה? כן, אבל הגישו אותה אחרי בישול מראש על מנת שהמנה לא תצא רכה מדי.

איזה רוטב הכי מתאים למנה? לפופולריות יש רוטב יוגורט עם שום, או טחינה שמוסיפה קיץ טעים!

כמה זמן לוקח לבשל את הכרובית? זרים לבשל את הכרובית בין 5 ל-7 דקות עד שהכרובית נראית רכה, לא ליזום יותר מידי כדי לשמור על החיוניות.

האם אפשר להשתמש בירקות אחרים? בהחלט! הכל הולך. אז תתנסו וגם בגזר או קישוא!

עוד המלצת קריאה בשבילך >  איך להכין מיונז ביתי בצורה קלה ומהירה

האם כדאי לאפות בתנור על טורבו? כן, אפית על טורבו יכולה לתת פריכות נאה והכנה אחידה.

איך אני יודע שהמנה מוכנה? שתשימו לב לצבע הזהוב-חום שיתצף על הכרובית!

לסיום, אתם מוזמנים לחלוק את המתכון המדהים הזה ברשתות החברתיות עבור חברים כדי שגם הם ייהנו מנת טעמים משגעים כמו שכולנו אהבנו. בתיאבון!

Scroll to Top