כיצד להכין כרוב ממולא הכי טעים שיש
חושבים על מנה שתשאיר את כולם בשולחן? כזה שיגרום לכל מי שטועם ללטף את הבטן ולהתענג על כל ביס? אם כך, הגעתם למקום הנכון! כרוב ממולא הוא אחד מהמאכלים שגורמים לנו לחייך, אפשר לקרוא לו גם המנה המושלמת לארוחה משפחתית חורפית. לא מדובר סתם בעשייה של אוכל, אלא במנה שברקע שלה יש סיפור, מסורת ובלאגן של תבלינים. כל הורה יספר על הכסף שהושקע בכדי לגדל את הילדים, אבל כשהם נשאלים על מה זה כרוב ממולא, הם יפרטו על כל המילוי המדהים שהופך את המנה הזו לאגדה של טעמים!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: כ-90 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מספר מנות: כ-6-8 מנות
הרכיבים הדרושים
למרות שהכנה של כרוב ממולא יכולה להיראות מורכבת, הבישול נעים, קל ונגרם יחדיו כמו לייק שאפשר לראות בסטורי של חבר. אבל רגע, לפני שנתחיל, בואו נוודא שיש לכם את כל מה שצריך:
- 1 כרוב גדול וטרי (סוג לבן)
- 500 גרם בשר טחון (או חלבון צמחי למי שמעוניין בגרסה טבעונית)
- 1 כוס אורז בעל גרגרים קטנים (גולש וגחלת הוא למעשה מושלם)
- 2 בצלים קצוצים דק
- 4 כפות שמן זית
- 2 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
- 1/2 כוס מרק עוף או ירקות
- מלח ופלפל (לטעם)
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1 כפית כמון
- 1 כפית קימיליה (כמובן שאם אתם לא מכירים, תרגישו חופשי לדלג)
- 1/2 כוס ירקות קפואים (זה גם משדרג את מנה!)
- 2 כפות רסק עגבניות
- 1/2 כוס מים
עכשיו, אם הציוד המסורתי של הרוסיות מוסיף לכם את התמורה ההולמת, אפשר לשתף שגרסה טבעונית תעשה שימוש ב-"בשר" מעושן מתחליף עוף צמחי! כמו כן, ניתן לשים עם זה קישוא או פטריות!
שלבי ההכנה
ובכן, הגיע הזמן להתחיל ליצור את הכרוב המהמם שלכם. נא תהיו מוכנים, כי המנה הזו היא בקרוב תכנס לבחירות למנה הכי גאונית שהכנתם מעולם.
- בסיר גדול, מבשלים את הכרוב במשך כ-5 דקות למים רותחים. לאחר הבישול, מסננים ומניחים להתקרר.
- במקביל, מחממים את שמן הזית בסיר ומוסיפים את הבצל הקצוץ. מטגנים אותו עד שהוא שקוף.
- מוסיפים את הגזר הקצוץ ואת הירקות הקפואים, ומבשלים כ-5 דקות.
- באותו סיר, מוסיפים את הבשר הטחון (או החלבון הצמחי) ומערבבים עד שהבשר מתבשל.
- מתבלים במלח, פלפל, פפריקה, כמון וקימיליה. מערבבים היטב ומבשלים כעשר דקות נוספות.
- מוסיפים את האורז ומערבבים. מוסיפים 1/2 כוס מים ומבשלים עד שהאורז סופג את הנוזלים.
- לאחר שהמלית מוכנה, מפשיטים בעדינות את העלים מהכרוב. מדליקים תנור על טמפ' 180 מעלות.
- לוקחים עלה כרוב שמזכיר זוג מקלות סושי, ממלאים בכף מהמלית ומקפלים את שני הצדדים על המילוי בצורה מהודקת.
- מניחים את העלים הממולאים בתבנית עם שוליים, יוצקים מעל את רסק העגבניות ויוצרים מרק ירקות או מים, כדי למנוע שריפה של הכרוב.
- מכסים בנייר כסף ואופים במשך 45 דקות, או עד שהכרוב רך.
תשקול לשדרג את המנה? אפשר להוסיף גבינת פטה מעל, רוטב יוגורט או אפילו טחינה!
תוספות ושדרוגים אפשריים
עכשיו כשיש לנו את הבסיס של הכרוב הממולא, תנו לדמיון שלכם להשתולל. אפשר להוסיף:
- חופן אגוזים קצוצים שיביאו קראנצ'יות
- תבלינים שונים כמו קינמון או ג'ינג'ר להתפתחות טעמים
- צ'ילי חריף לתוספת פיקנטית שתשגע את החיך שלכם
- לימון לא חמוץ שיתן טוויסט מרענן
- רוטב סויה או מוצקי רוטב קונבנציונלי
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את המתכון עם דגים?
אפשר, אם אתם רוצים לשדרג זה מצוין. אפשר להשתמש בדגי סלמון קצוצים דק.
מה עושים אם אין לי כרוב?
ניתן להשתמש בצמח אחר כמו בצל או תפוח אדמה אם הרעיון הוא לגלול הרבה מסתבכים.
איזה סוגי רטבים מתאימים לכרוב ממולא?
רוטב יוגורט, רוטב עגבניות, רוטב גולש – כל מה שיש בו חמצמצות יופי כאן.
אם אני לא אוהב בשר, מה אפשר לשים במקום?
חלבון צמחי כמו טופו או עדשים מועטות ישתלבו מצוין.
כמה זמן לפני הארוחה אפשר להכין את המנה?
אפשר להכין ערב לפני, ואפילו להתחמם שוב בתנור ביום שאחרי.
האם אפשר להכין כרוב ממולא לקיץ?
כמובן! זה יכול להיות בגרסה קרה עם צלחת סלטים ליד.
מה קורה אם יש לי אורז במעט שאריות?
מומלץ להפרות עם כל מה שיש לכם לשדרוג, מה שגורם ליותר טעמים.
האם יש גירסה ללא גלוטן?
בהחלט, ניתן להשתמש באורז מיוחד ללא גלוטן או פסטות אטריות מתאימות.
איך משפרים את המנה עם תוספות?
מומלץ להוסיף כרובית מבושלת בתיאבון למרכיבים, רק שימו לב לזה צלייה שבתנור.
האם יש טיפים להקפאה?
אפשר להקפיא את המנה לפני האפייה, תמיד למצב של מסיבת האורחים.
אני ממש ממתין לדעת אם המנה המדהימה הזאת תיכנס ללב שלכם כמו שהיא נכנסה אלי. אל תשכחו לשתף את המתכון הזה בכל הרשתות החברתיות וליהנות מכל ביס בבשול!