לגלות את דג מרוקאי הכי טעים שיש!

דג מרוקאי הכי טעים שיש

דג מרוקאי הוא לא סתם מאכל – הוא מסע בזמן שכולל טעמים, ריחות ואותנטיות שאין כמותם. מי שניסה להכין אותו בעצמו יודע, מדובר במנה שכל נגיסה ממנה היא כרטיס כניסה לסיפור שלם. סיפור עם שורשים, מסורת, וטעמים שמחממים את הלב. עם המתכון המדהים הזה, תגלו כיצד ניתן לגרום לכל שולחן משפחתי להתרגש ולהתמלא בריחות משגעים!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי, וכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 4-6 אנשים

הרכיבים הדרושים

עכשיו כשכבר עליהם ריח הדג המרוקאי מתחיל לחדור לביתכם, הגיע הזמן לצלול אל הציוד הדרוש והרכיבים שהופכים את המתכון הזה לכזה אגדי!

  • 4 פילטים של דג באיכות גבוהה (מומלץ ספרדים, דניס או אמנון)
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • 1 כף כמון טחון
  • 1 כוס מים
  • 1 כוס עגבניות מרוסקות (טריות או מקופסה)
  • 2 בצלים בינוניים, קצוצים דק
  • 4 שיני שום, כתושות
  • 1 פלפל ירוק חריף (אופציונלי, אם אתם אוהבים את זה מעלף)
  • מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
  • שמן זית
  • לימונים, לקישוט

מרכיבים חלופיים

למי שמעוניינים בגרסה טבעונית, אפשר להחליף את הדג בגזרים צלויים או קישואים, שרק מוסיפים לתבשיל. עבור גרסה ללא גלוטן, כל המרכיבים בטוחים לחלוטין, אז תהיו חופשיים להרגיש על הכנת המנה הזו כמו כישרון טבעי!

שלבי ההכנה

עכשיו, הגיע הזמן לצלול אל קלחת הכנת המנה. עם כל שלב, השתדלו לדמיין את המנה הממכרת הזו על השולחן שלכם!

  1. חמים את מחבת גדולה עם שמן זית על חום בינוני.
  2. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד להזהבה.
  3. מוסיפים את השום הכתוש ומערבבים, הקפידו לא לשרוף!
  4. מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומערבבים היטב.
  5. תבלו עם פפריקה, כמון, מלח ופלפל. אפשר גם להוסיף את הפלפל החריף במידה ואתם אוהבים משהו חריף.
  6. מצפים במים ומביאים לרתיחה.
  7. מניחים את פילטי הדג במרינדה הנפלאה שנוצרה, ומבשלים כ-15 דקות על חום נמוך, עד שהדג מתבשל לחלוטין.
  8. מגישים עם פרוסות לימון ומעל את רוטב העגבניות מהמחבת. אפשר גם לקשט עם קצת כוסברה קצוצה.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  חיתוכיות ריבה וקוקוס עם שמן שלא תרצו לפספס

תוספות ושדרוגים

למי שמעוניינים להוסיף עוד טעמים למנה, אפשר להוסיף חומוס שטוף ומבושל בסוף הבישול, או להוסיף נוסף של קוביות תפוחי אדמה לסיר, שיהפכו את המנה ללבבית עוד יותר. לא לשכוח לשדרג עם לחם טרי כדי ללקק את האצבעות, וליהנות מהרוטב הארץ ישראלי ב-100%!

שאלות ותשובות

איזה דג מומלץ להשתמש במתכון?
אפשר להשתמש בספרדים, דניס או אמנון, כל דג יעניק טעם שונה וייחודי!

האם ניתן להכין את המנה מראש?
בהחלט! אפשר להכין את המנה ולשמור אותה במקרר עד 24 שעות לפני ההגשה.

אילו תוספות מתאימות לצד המנה?
סלט ירקות קיץ מרענן או אורז עם תבלינים כמו כורכום יכולים להיות ליווי מצוין!

האם ניתן להשתמש בעגבניות טריות במקום מרוסקות?
בוודאי! אם יש לכם עגבניות בשלות ומגרות, זה רק יוסיף למנה.

האם אפשר להכין את המנה על גבי גריל?
זו דרך מצוינת! אם אתם אוהבים את טעמי הגריל, אל תהססו לשים את הדג על רשת גריל בחום גבוה.

כמה זמן ניתן לאחסן את המנה?
אפשר לאחסן את המנה במקרר עד 3 ימים, אך רצוי לחמם היטב לפני ההגשה.

האם ניתן להקפיא את המנה?
לא מומלץ להקפיא דג שכן זה עלול לשנות את המרקם שלו.

אילו תבלינים אפשר להוסיף למנה?
כמובן שניתן להוסיף כוסברה קצוצה, אף טחינה יכולה להוסיף ליחודיות!

האם יש צורך להשאיר את הדג בסודה?
תוכלו לעשות זאת, אך זה כבר תלוי באם אתם מעדיפים טעמים חזקים יותר!

מה המקום הכי טוב לרכוש דג?
מומלץ לרכוש דג טרי משווק דגים מקומי, שם תוכלו למצוא את המוצרים הכי טהורים ואיכותיים!

אם נהניתם מהמתכון, שתפו אותו עם חברים ובני משפחה ותנו להם גם לטעום את סוד הדג המרוקאי הזה. עכשיו כאשר אתם מצוידים במתכון המושלם, הגיע הזמן לעבור למלכה של שולחן האוכל שלכם!

עוד המלצת קריאה בשבילך >  איך שמים דף סוכר על עוגה בקלות ובמהירות

Scroll to Top