עוגת דבש עם תה – מתכון מדהים שאתם לא רוצים לפספס!
עוגת דבש היא אחת מאותן מנות שמחזירות אותנו לילדות. אנחנו זוכרים את הסמטאות של השכונה, את ריחות החג, ואת הכיסאות בעבודת יד של סבתא, שבהם התמזל מזלנו לטעום את הקסם שהכינה לנו. אבל מה קורה כשהעוגה שלנו מקבלת טוויסט מעניין עם תה? נשמע משוגע? אז ככה – ההכנה אינה קשה ואנחנו מקבלים מצרך עם טעמים אגדי שמתבל את החוויה הזו למשהו משגע באמת. הקפה של הבוקר הופך לטקס ביתי – שכן זה לא רק מתכון של עוגה, זה מסע של טעמים ופיקנטיות!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי, מספר מנות
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן אפייה: 40 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: כ-10 מנות
הרכיבים הדרושים
עכשיו, כשכבר קיבלתם את ההשראה להפוך את המטבח שלכם לסדנה של מתוקים ומדהימים, זה הזמן להכין רשימה של רכיבים שיסייעו לנו בהכנה. מדובר במרכיבים פשוטים, אך השילוב ביניהם יוצר עוגה מושלמת!
- 3 כוסות קמח לבן
- 2 כוסות דבש איכותי
- 1 כוס שמן (כמובן אפשר להחליף בשמנים אחרים)
- 4 ביצים
- 1/2 כוס תה חם (תה ירוק, תה שחור, או כל תה אחר שאתם אוהבים)
- 2 כפות קינמון טחון
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 1/2 כפית מלח
- 1 כוס אגוזים קצוצים (אופציונלי)
שלבי ההכנה
כדי להכין את העוגה המדהימה הזו, כדאי להקפיד על היופי שבתהליך. זהו תהליך שמתחיל יחד, ומסתיים עם תוצאה מעלפת שאף אחד לא יוכל לעמוד בפניה!
- מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- מניחים קערה גדולה ומניחים בתוכה את הביצים, שמן והדבש.
- מפרידים את הביצים ונטפלים ביסודיות לתכולה – ערבוב מתחיל כאן!
- במהלך ההכנה, מוסיפים את התה החם ומערבבים היטב.
- נפנים קמח, קינמון, סודה לשתייה ומלח לקערה – שימו לב לשמור על טקסטורה נימוחה!
- אם אתם רוצים להוסיף אגוזים, עכשיו זה הזמן לזרוק אותם פנימה.
- מעבירים את התערובת לתבנית בת גובה בינונית ומניחים בתנור למשך 40 דקות.
- בסיום האפייה, מוציאים מהתנור ונותנים לעוגה להתקרר לפני החיתוך.
תוספות ושדרוגים אפשריים
כמו תמיד, אפשר לגוון! הנה כמה רעיונות לשדרוגים:
- להוסיף פירות יבשים כמו צימוקים או תאנים שיביאו עסיסיות.
- אפשר לשדרג אותנו עם ציפוי של קרם מסקרפונה מעל – זה מוסיף טעם מענג.
- שדרגו עם רוטב שוקולד או קרם פיסטוק – עוד טעמים שיגרמו לכל נפל שימו לב!
שאלות ותשובות
מה אפשר לעשות אם אין לי דבש?
אפשר להשתמש בסירופ אגרד או סירופ מייפל – זה ישמור על אותה מתיקות ואפילו יוסיף טעמים שונים.
האם אפשר להכין את העוגה ללא גלוטן?
בהחלט! ניתן להחליף את הקמח בקמח תפו”ח או קמח נטול גלוטן אחר. תשימו לב לאזן את המרכיבים לחוויית טעם משגע!
האם אפשר לשמור את העוגה במקפיא?
בוודאי! העוגה תישאר טרייה במקפיא למשך כחודשיים, פשוט עטפו אותה במעטפת ניילון שקופה.
מה לעשות אם הבצק יוצא יבש?
אפשר להוסיף פנימה מעט יותר מים או תה לתערובת כדי להקנות לו את הלחות והעסיסיות הנדרשת.
האם ניתן לשנות טעמים עם תערובות תה שונות?
בוודאי! טעמים בתה כמו נענע או ג'ינג'ר יכולים להעניק לחוויה כולה פיקנטיות משגעת!
האם מדובר בעוגה קלילה?
לגמרי! מדובר בעוגה אוורירית שתמיס לכם את הלב בכל ביס – היא נמסה בפה!
כמה זמן העוגה מחזיקה לאחר האפייה?
עגולים 4-5 ימים במקרר, אבל כולנו יודעים שהיא תתחסל הרבה לפני!
האם אפשר להכין זאת גם כעוגיות?
בהחלט! פשוט צורות קטנות ותשמרו על אפייה קצרה יותר.
אילו משקאות מתאימים עם העוגה?
תה הוא כמובן הבחירה המושלמת, אבל גם קפה שחור יקדש את הרגע!
האם יש ממש דברים שאפשר להחליף פה?
כמובן! במקום שמן, אפשר להשתמש בברנדי או פירות יבשים שמוסיפים גם טעמים משגעים.
זו העוגה המושלמת שתענג אתכם בכל ביס, וכמובן מומלץ לחלוק עם חברים או משפחה! אל תשכחו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות שלכם כדי להמשיך להפיץ את האושר! העוגה הזאת מדהימה, ממכרת ומעלפת! אז יאללה, תצאו לדרך.