לביבות גבינה של סבתא
אם יש משהו שלמדנו מהדורות הקודמים, זה שהלביבות של סבתא הן לא מה שהן היו פעם. הן נושאות איתן זיכרונות, אהבה, ואיזה ריח ממכר של מטבח ישראלי קלאסי. כשאנחנו חושבים על לביבות גבינה, אנחנו מתמלאים ברגשות נוסטלגיים של ילדות, של טעמים שנשארים אתנו לכל החיים. הלביבות הללו הן לא רק מתכון, אלא סיפור של משפחה, של מסורת שהועברה מדור לדור. והדבר המיוחד בהן? הן כל כך קלות להכנה, וכל חצי ביס ממלא את הלב באושר. כל bite מהן הוא פשוט משגע!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ולכמה מנות המתכון מספיק
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל: 4-6 מנות
מרכיבים דרושים
לביבות גבינה של סבתא לא דורשות הרבה. למעשה, מדובר במרכיבים פשוטים ונגישים, שכמעט תמיד יש בבית. וכך, בכל פעם שתרצו להכין את האגדי הזה, לא תצטרכו להתרוצץ בחנויות. אז הנה זה לפניכם:
- 250 גרם גבינת ריקוטה או גבינת קוטג'
- 2 ביצים كبيرة
- 200 גרם קמח (אפשר להשתמש בקמח תפו”א לגרסה ללא גלוטן)
- 50 גרם גבינת פרמזן מגורדת (מומלץ, אבל לא חובה)
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- שמן טיגון (כחצי כוס)
- אבקת סחוג או פפריקה (אופציונלי, לתיבול)
טיפ: אפשר להוסיף עשבי תיבול קצוצים כמו שמיר, פטרוזיליה או בזיליקום. זה מוסיף לתחושה שהן טריות, ומשדרגות את הטעמים!
שלבי ההכנה
ההכנה של הלביבות הללו כל כך קלה, שהילדים שלכם יוכלו לעזור, וגם מתבגרים יכולים לשבר את העצלות ולהפוך לבשלנים לחצי יום. היכנסו עם אנרגיה חיובית למטבח (הכי כיף עם מוסיקה טובה!), והתחילו לשחק עם כל המרכיבים:
- ביישו את הגבינה בצנצנת עם מזלג עד שתהיה סמיכה ואחידה.
- הוסיפו את הביצים וערבבו היטב עם הגבינה.
- נישקו את הקמח פנימה, תוך כדי ערבוב, עד שהתערובת תהיה חלקה.
- תנו לה את הטעם עם מלח, פלפל ושאר התבלינים שהחלטתם להוסיף.
- במחבת חמה, שמים שמן כך שיחמם.
- קחו כף מהבצק וחרו את הלביבות למחבת בזהירות.
- טגנו עד שהן מזהיבות משני הצדדים. חשוב לא לשרוף!
- הוציאו והניחו על רשת לסינון עודפי השמן.
- שימו את הלביבות על צלחת והגישו חם או בטמפ' חדר, עם יוגורט או שמנת חמוצה בצד. תתפלאו כמה שזה מושלם.
מרכיבים חלופיים
חשוב לדעת: הלביבות מציעות גמישות רבה. רוצה גרסה טבעונית? פשוט השתמשו בגבינת סויה במקום גבינת ריקוטה והחליפו את הביצים במעבד מזון עם תערובת של שני כפות של קמח ללא גלוטן עם מים. מבחינת קמח, תוכלו להשתמש גם בקמח שיבולת שועל. כל אפשרות שהלבבות שלכם יתמלאו בטעמים שלכם.
תוספות ושדרוגים אפשריים
אם תרצו לשדרג את הלביבות עוד יותר, אתם יכולים לשקול מגוון תוספות:
שאלות ותשובות
האם אפשר להקפיא את הלביבות?
בהחלט! כדאי להשאיר את הלביבות להתקרר לחלוטין לפני שהן נכנסות לקופסה אטומה. אפשר להקפיא עד חודש.
מה אם אין לי גבינת ריקוטה?
אפשר להשתמש בגבינת קוטג', גבינת מסקרפונה או אפילו אוצר גבינות כמו שאפשר לראות אצל סבתא!
האם אני יכול להכין את התערובת מראש?
בוודאי. אפשר להכין את התערובת מראש, לשמור במקרר ולהכין את הלביבות ביום שמותאם לך.
איזה תוספות מומלצות להוסיף?
מומלץ לשלב עם יוגורט או שמנת חמוצה. אבל אישית, לפעמים אני שמח לשים קצת רוטב ארבולה עלי, וזה משגע!
האם הלביבות מתאימות לילדים?
כמובן! הלביבות הללו כל כך נימוחות ואוויריות, שהילדים תמיד אוהבים להרגיש את הגבינה המלאה בשפתיים שלהם.
אפשר להחליף את קמח החיטה בקמח אחר?
כן, אפשר להשתמש בקמח תפו”א או קמח חומוס. נסו לעקוב אחרי המתכון כדי לראות אם הצמיחה והגישה אכן מתאימות.
האם אפשר להכין את הלביבות כמאפינס?
אכן! אפשר למלא תבניות מאפינס עם התערובת ולאפות אותם עד רואים שהם התפסו גובה.
מהו הטעם המיוחד שיש בלביבות?
הן מתאפיינות בטעם גבינתי עשיר, יחד עם מרקם רך ומעט פריך, שנותן תחושה של נימוחות אחרי כל ביס.
מה הכוונה ב"מאוד ממכר"?
אני ממש מתכוון לזה! תשאר בנושא, לאחר טעימה אתם תבינו למה זה מענג וממכר!
האם יש לכם טיפים לגבינת פרמזן?
אנחנו ממליצים לא לוותר על גבינת פרמזן! היא מביאה גוף ועמוק לרוטב, ומוסיפה טעם מיוחד שלא תשכחו.
אז למה אתם מחכים? הגיע הזמן לשתף את המתכון המדהים הזה עם כל החברים שלכם, ובואו נמשיך לשמר את המורשת המבושלת של סבתא! כל אחד יכול להצליח עם הלביבות הללו, הן פשוט מושלמות! תזכרו להודיע לי איך יצא!