למדו להכין לחמניות באן עם בשר מפורק בקלות

לחמניות באן עם בשר מפורק – המתכון המדהים שתשמחו לגלות

חם, רך, נימוח ומעלף – אלה בדיוק המילים שיעזרו לכם לתאר את לחמניות הבאן עם הבשר המפורק שאנחנו הולכים להכין. כל ביס מהלחמניות הללו יהיה כמו חיבוק מהאוכל שלכם. בכמה מאכלים אתם יכולים למצוא את התערובת המושלמת של מתיקות, מליחות ורכות? אם תנסו את המתכון המושלם הזה, תגלו שהקולינריה בעידן המודרני אינה רק למקצוענים – גם אתם יכולים להיות שפים בבית שלכם!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 3-4 שעות
  • רמת קושי: בינונית
  • מספר מנות: כ-8 לחמניות

הרכיבים הדרושים

אז מה אנחנו צריכים כדי להפוך לחמניות באן עם בשר מפורק למשהו אגדי? קחו מחברת ותתחילו לרשום את כל מה שאפשר להשתמש בו:

  • 500 גרם בשר חזיר או בקר – לבחירתכם
  • 3 כפות סויה מתובלת
  • 2 כפות דונג (או דבש אם אתם לא מוצאים)
  • 1 כפית ג'ינג'ר מגורר
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 1 כפית שטוחה של פפריקה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 4 כוסות קמח חיטה
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1/2 כוס מים פושרים
  • 2 כפיות שמרים יבשים
  • 3 כפות שמן שומשום
  • 1 ביצה (לציפוי – אופציונלי)

מעבר לכל מה ששמענו עד כה, כמעט כל מרכיב אפשר להחליף כך שעבור מי שמחפש גרסה בריאה או טבעונית, אפשר להשתמש בסויה במקום בשר.

שלבי ההכנה

אחרי שצברתם את כל מה שנחוץ, הגיע הזמן להתחיל במסע הקולינרי ליצירת לחמניות הבאן המושלמות:

  1. במיקסר שמים את הקמח עם סוכר, שמרים, מלח ומערבלים.
  2. מתחילים להוסיף מים פושרים בהדרגה ושומן שומשום, ומערבלים עד שהבלילה רכה ואוורירית.
  3. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון ונשאיר להתפחה במשך שעה עד שיתפוס גובה.
  4. בינתיים, מכינים את הבשר: מחממים סיר עם 3 כפות שמן, מטגנים את הבצל ושום עד שיתחמם.
  5. מוסיפים את הבשר למעיכה עם שאר מרכיבי התיבול, מכסים ומבשלים על חום נמוך 3-4 שעות עד שהבשר מתפרק.
  6. כשהבשר מוכן, מניחים לה להתקרר ולספוג את הנוזלים.
  7. מחלקים את הבצק ל-8 כדורים ומעבדים כל כדור עד שהוא נהיה חלק ונעים.
  8. מניחים את הבשר בכל כדור, מכסים היטב וסוגרים כך שיתקבל פינוק בשרי.
  9. מניחים את הלחמניות על מגש ועוטפים בניילון, ונותנים להן לתפוס עוד 30 דקות.
  10. אם רוצים, מורחים ביצה ומפזרים שומשום מלמעלה.
  11. אופים בתנור בטמפ' 180 מעלות במשך 15-20 דקות עד שהלחמניות מקבלות צבע זהוב.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  כרעיים עוף בתנור עם תפוחי אדמה לקיץ מושלם

לאחר שהלחמניות יוצאות מהתנור ואין יותר ריח מתוק של קמח ובשר שגורם לכם לדמיין את הביס הראשון, תודו לי על כך שהכנתם את המתכון המפורק הזה!

תוספות ושדרוגים אפשריים

למי שאוהב לגוון, ניתן להכין רטבים נוספים למנת הבאן. רטבי סויה מתובלים או צ'ילי מתוק, יחד עם סלט ירקות מרענן או אפילו אבוקדו – זה עולם שלם של אפשרויות.

בואו נזכיר גם שאפשר להשתמש בכל מיני סוגי בשר – עוף, הודו ואפילו טופו. כל מהם יהפוך את הלחמניות למשהו שנמצא בקטגוריה של "ממכר".

שאלות ותשובות

מה אפשר להגיש לצד לחמניות הבאן?
מומלץ ללוות עם סלט ירקות טרי, רוטב סויה או צ'ילי, וגם כמה ירקות קלויים בצד. כל מה שיעזור להדגיש את טעמי הבשר המפורק.

האם אפשר להכין את הבצק יום מראש?
בהחלט. הברו את הבצק, העבירו אותו למקרר, וכשהגיע הזמן, הוציאו אותו להתרכך לפני השימוש.

מה עושים אם הבצק לא תופס כמו שצריך?
אם לדפוס לא עלה, יתכן שהשמרים לא היו טריים או שהמים היו חמים מדי. בפעם הבאה, הקפידו על כל פרט.

האם ניתן להכין את הבצק ללא גלוטן?
בהחלט, ניתן להשאיר את הקמח החיטה בהמרה לקמח תפו”א או קמח שקדים.

איך ניתן לנהוג עם שאריות הבשר?
בתחושת המסכנות מהבשר הממורח, אפשר להכין פסטה, או לשלב אותו עם אורז.

איזה בבחירות ניתן לקחת בבחינת רטבים?
רטבי צ'ילי מתוק, רוטב טחינה, או סויה מתובלת. כל אחד מהטעמים יוסיף עוד גוון למנה המדהימה.

אם רוצים להכין גרסה צמחונית, מה ניתן לשים במקום הבשר?
ניתן להחליף בתחליפים מחלבון צמחי כמו טופו, ווהבין לנפח אותו עם תיבול שייקח את חווית הטעם ההולנزية כמובן.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  עוגת תפוחים בחושה 10 דקות ניקי שתכבוש אתכם

האם חייבים להתפיח את הבצק?
בוודאי. ההתפחה היא קריטית ליצירת טקסטורה אוורירית.

איפה ניתן להגיש לחמניות באן?
מנה מדהימה זו מתאימה לאירועים, ערבי חגיגות וגם לארוחת ערב משפחתית. הכל הולך פה!

האם ניתן לשמור את הלחמניות ליום האח"כ?
אמנם ניתן, אבל כדאי לחמם אותן מעט בתנור עם כמה טיפות מים ליצירת לחות מדהימה.

לאחר כל זה, אין ספק שאתם תמצאו את תהליך ההכנה הזה שמח, יצירתי ומושלם. אנו קיווים שתיהנו מהמנה המדהימה הזו, ולא תשכחו לשתף את המתכון המיוחד הזה בחברים ובמשפחה, על מנת שכולם ידעו על הלחמניות הכי טובות שיש!

Scroll to Top