מאפה בצק עלים טבעוני שיהפוך את הארוחה שלכם לחגיגה

"`html

מאפה בצק עלים טבעוני – ככה תכינו מנה מושלמת!

ברוכים הבאים לעולם המופלא של המאפים! מדובר במאפה בבצק עלים שהוא כל כך מדהים, שהוא פשוט חייב להיות על השולחן שלכם! פצפוצי הבצק נמסים בפה יחד עם המילוי המושלם. זהו מתכון ששואב השראה מהמאפים של סבתא, אבל בגרסה טבעונית לגמרי, כך שגם לאלה מכם שמקפידים על התזונה יש פתרון אגדי. המילוי מציע שילוב של טעמים, צבעים וריחות שיגרום לכם לרצות לקחת עוד ביס ועוד ביס, עד שלא תשימו לב שהכול חוסל. אז אם תמיד חלמתם להכין מאפה שיגרום לאורחים שלכם להתפעל, הגעתם למקום הנכון.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ולכמה מנות המתכון מספיק

  • זמן הכנה: 40 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספיק ל: 6-8 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את המאפה המיוחד הזה, אתם זקוקים למספר רכיבים בסיסיים שיהפכו את המנה שלכם למושלמת:

  • 2 חבילות בצק עלים בעבודת יד (או קנויה)
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 2 שיני שום, מעוכות
  • 1 קישוא בינוני, קצוץ לקוביות
  • 1 בטטה בינונית, קלויה וקצוצה
  • 100 גרם פטריות, קצוצות
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 100 גרם טופו, מפורר
  • חצי כפית מלח
  • חצי כפית קימל טחון (לא חובה, אבל מוסיף טעם מדהים)
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 ביצת פשתן (1 כף פשתן טחון + 3 כפות מים) – לשיבוץ טחינה

לגרסה טבעונית, פשוט השתמשו בטופו, שמגיע עם שפע של חלבון! אפשר להוסיף גם טעמים נוספים כמו צ'ילי או רוטב סויה למילוי ממש מעניין ואקזוטי.

שלבי ההכנה

עכשיו, הגיע הזמן להיכנס למטבח וליצור את הקסם! כל שלב כאן הוא קריטי, אז אל תדלגו על אף אחד מהם:

  1. מחממים את שמן הזית במחבת על חום בינוני.
  2. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא שקוף.
  3. מוסיפים את השום ומערבבים במשך דקה נוספת.
  4. מוסיפים את הקישוא והפטריות ומבשלים כ-5 דקות.
  5. כשהקישוא רך, מוסיפים את הבטטה ואחרון חביב את הפטרוזיליה.
  6. בסיום, מוסיפים את הטופו המפורר, מלח וקימל ומערבבים הכל היטב. מבשלים כ3-4 דקות נוספות.
  7. מניחים את תערובת המילוי בצד למנוחה.
  8. מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
  9. פורסים את בצק העלים לשניים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  10. שמים את המילוי במרכז בצק העלים, משאירים שוליים.
  11. מניחים את החצי השני של הבצק על המילוי וחותכים פיסות קטנות בקצוות.
  12. מברישים את המאפה בתערובת של ביצת פשתן.
  13. אופים את המאפה בתנור במשך 25-30 דקות עד שהבצק זהוב וקראנצ'י.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  מתכון ראמן כשר שיביא טעמים אסייתיים הביתה

אם החלטתם לאפות את הבצק עלים, הקפידו להניח לו לנוח קצת לפני שמבשלים. זה עוזר לשמור על פריכות הבצק. אני ממליצה לנסות את המילוי גם עם צ'יפס בטטה או חבושים בתוספת טחינה – זה משגע!

שדרוגים ותוספות שיכולות לקחת את המאפה שלכם לרמות על

למאפה הזה יש פוטנציאל אדיר לשדרוגים! אם יש לכם גבינת קשיו או גבינה טבעונית אחרת, זה יכול להעניק לקלאסיקה הזו נגיעות קלאסיות שישדרגו את הטעם. אתם יכולים גם להוסיף כמה תבלינים כמו כמון או תבלינים חריפים כדי להביא טעימה אקזוטית.

שאלות ותשובות

מה קורה אם אין לי בצק עלים?
לא נורא! אפשר להכין את אותו מילוי ולהשתמש בו בתוך טורטיות, לחם פרנה או אפילו בצק פיצה.

האם אפשר להכין את המילוי יום קודם?
בהחלט! המתכון הזה משתמר מעולה, ומומלץ ליום לאחרי, אפשר להוסיף טיפה שמן זית לפני ההכנה על מנת לשמור עליו רך.

האם אפשר להקפיא את המאפה?
כן, זה אפשרי! מאפה שהוקפא יכול להיות מחומם בתנור וגם יקבל טעם שונה וגוון זהוב.

מה אפשר לשים במקום הקישוא?
כל ירק שאתם אוהבים יכול לעבוד! גזר קצוץ או תרד אפילו הם אופציות מצוינות.

האם יש אלטרנטיבה לבריאים יותר?
כמובן! אפשר להשתמש בבצק חומוס או קמח תפו”א במקום בצק העלים בשביל גרסה דלת פחמימות.

מה ההמלצה שלי למלאות את המאפה?
אפשר להשתמש בכל מה שיש לכם בבית! דלעת, חצילים, גבינות וחומוס.

האם יש טיפים לאחסון המאפה?
שמרו אותו במיכל סגור במקרר. בישולים יעזרו לשמור על הרכות!

מה הייתי משנה אם הייתי רוצה חוויה מתוקה?
מומלץ להוסיף פרוסות תפוחים ואגסים עם קינמון לבצק העלים!

עוד המלצת קריאה בשבילך >  פסטה חומוס ב-15 דקות - מתכון כל כך טעים!

האם חתיכת פיתה יכולה לשמש כבסיס?
בהחלט, אפשר למלא פיתות באותו מילוי בשלל טעמים.

האם אני יכול להפוך את המתכון הזה ללא גלוטן?
ברור! השתמשו בקמח תפו”א, ובצק טפיוקה או תחליפים אחרים מתחום הקולינריה.

אני בטוחה שכשאתם תכינו את המאפה המשגע הזה, תתאהבו בו מיד, ולא תשכחו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות, שתפו עם הכל מי שמחפש מתכונים מצויינים! שיהיה לכם בתיאבון!

"`

Scroll to Top