שקדים טחונים – האוצר הקולינרי שלכם
בוודאי ששמעתם על השקדים הטחונים ואולי גם ניסיתם להשתמש בהם במקרים שונים. אך האם ידעתם שהם לא רק חומר גלם, אלא ממש אוצר מפתיעה של יתרונות, טעמים, ורעיונות לקולינריה? השקדים הטחונים הם מרכיב מדהים! הם לא רק מוסיפים טעם ייחודי למאכלים, אלא גם בריאות, איזון ומראה שנראה מצוין בכל צלחת. ברוכים הבאים לעולם המעלף של השקדים הטחונים!
זמן הכנה, רמת קושי וכמה מנות זה מספיק?
- זמן הכנה: 10 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק למנות: 8-10 מנות
הרכיבים הדרושים
כעת, הבה נצלול אל המידע המעניין והכנת המרכיבים! השקדים הטחונים הם יותר ממרכיב – הם סוד להצלחה במגוון מתכונים. דמיינו לעצמכם עוגיות רכות ומנמיכות, או את השייק הבריא שאי אפשר להפסיק לשתות. מה שאותם שקדים טחונים עושים למנות זה פשוט מדהים!
- 200 גרם שקדים טבעיים, קלויים ולא קלויים
- 1 כפית קינמון (לרציניים שבינינו)
- 100 גרם אבקת סוכר או סוכר חום (לפי הטעם)
- 1/4 כוס מים
- 1/2 כפית מלח
שלבי ההכנה
הביקוש למתכונים עם שקדים טחונים הוא גבוה, אז כאן נלמד אתכם נפלאותיהם בכמה צעדים קלים ופשוטים:
- הכנה ראשונית: מתחילים עם השקדים – אם הם לא קלויים, קולים אותם בתנור על חום של 180 מעלות צלזיוס לכ-10 דקות עד שיזהיבו.
- שמים את השקדים הקלויים במעבד מזון וטוחנים עד לקבלת תערובת דקה.
- מעבירים את שקדי הקלצ'ר המועובדים לקערה ומוסיפים את האבקת סוכר והקינמון.
- מתבלים במלח ומערבבים בעזרת כף עץ עד שהתערובת מתאחדת.
- מוסיפים מים בהדרגה עד שהמרקם הופך גמיש אך לא דביק.
- יוצרים כדורים קטנים או צורות משגעות – או שאתם יכולים להשתמש בתבניות אם רוצים לעצב.
- מניחים את הכדורים על תבנית ומניחים במקפיא לשעה לפחות.
- בתום ההקפאה, מגישים ואוכלים באהבה!
תוספות ושדרוגים אפשריים
עכשיו, לפני שאתם ניגשים לאכילה, בואו נדבר על כמה רעיונות לשדרוגים מרתקים. אתם יכולים להוסיף לתערובת שוקולד מריר קצוץ, פירות יבשים או אגוזים קצוצים. על מנת להפוך את הכדורים שלכם למשהו עוד יותר אגדי, אתם יכולים לגלגל אותם בקוקוס טחון או קקאו.
שאלות ותשובות
מה היתרונות התזונתיים של שקדים?
100 גרם שקדים טחונים מכילים הרבה חלבון, ויטמינים כמו E ו-B, סיבים תזונתיים, ומינרלים כמו מגנזיום וברזל. הם עשירים בחומצות שומן בריאות ולכן הם לרוב נחשבים למושלמים לחיזוק בריאות הלב.
איך אפשר לשלב את השקדים הטחונים במתכונים אחרים?
שקדיים טחונים מספקים טעם נפלא גם בסלטים. אפשר לשלב אותם בשייקים, פשטידות, עוגיות ועוגות. הם מושלמים גם כמו ציפוי למנות עיקריות.
האם אפשר להכין גרסה טבעונית למתכון הזה?
כמובן! פשוט יש לוותר על אבקת הסוכר ולהשתמש באורך רצועת תמרים, או ממתיקים טבעיים אחרים.
מה ניתן לעשות אם השקדים הטחונים יוצאים דביקים מדי?
יש להוסיף עוד מעט קמח שקדים או אבקת סוכר עד להשגת המרקם הרצוי.
איך שומרים על השקדים הטחונים?
שקדים טחונים יש לשמור בכלים סגורים היטב ובמקום יבש כדי למנוע חמצון.
אפשר להשתמש בשקדים לא קלויים?
בהחלט! השקדים לא קלויים מספקים טעם חזק יותר ויתרון בריאותי.
האם אפשר להכין את המתכון הזה ללא סוכר?
נכון! פשוט ניתן להשתמש בממתיקים טבעיים כמו סירופ אגבה או דחוס קקאו.
מה עושים אם רוצים להגדיל את כמות השקדים?
קל מאוד! פשוט משנים את הכמויות באותו יחס. תמיד כדאי לנסות ולהתנסות לכדי מנות חדשות.
שווה להכין מנה כפולה?
בתחושתנו אין טעם לבזבז! ההקפאה היא חברות טובה. תרצו לשמור להמשך השבוע כמו אוצר מתוק.
איך הצלחת להוציא מהשקדים טעם כל כך מדהים?
הסוד טמון בתהליך הקלייה – זה רק מוסיף להם טעם שלא תשכחו!
אז לכל מי שאוהב להכין מתכונים חדשים, השקדים הטחונים הם בהחלט לא רק תוספת, אלא מרכיב שבולל את כל מה שטעים ואדיר! אני ממליץ לשתף את המתכון הזה עם חברים, להפיץ אותו ברשתות החברתיות שלכם, ולפנק את כל מי שאתם אוהבים במאכלים העלפיים הללו!