ממרח לימון כבוש שיפתיע לכם את החיך

"`html

ממרח לימון כבוש: מתכון מדהים שישדרג כל מנה

לא משנה לאן תלכו או איפה תבקרו, ממרח לימון כבוש הוא אחד מהממרחים המיוחדים והשונים שיכולים לשדרג כל מנה. תארו לעצמכם איך גרגרי הלימון הכבוש, עם טעמם החמוץ-מלוח, עוטפים את הלשון כמו כיסוי של חמאה על לחם טרי. הממרח הזה מתגלה כמשגע כשחם, ממכר כשבאים לאכול עם חלה רכה, ומדהים כתוספת לסלטים, פסטות או בשרים וכמובן, על צלחת עם גבינות.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ולכמה מנות זה מספיק

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן כבישה: 1 שבוע
  • רמת קושי: קל
  • מספיק ל-4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

לפני שנצלול לתוך שלבי ההכנה המיוחדים, בואו נדבר על כמה מרכיבים הכרחיים שיעשו את ההבדל. הלימון הכבוש הוא לא סתם פרי, הוא משתלב בצורה מדהימה ומעניק טעמים שכדאי לנסות.

  • 4 לימונים בינוניים, עדיפים אורגניים
  • 100 גרם מלח גס
  • 1 ליטר מים רותחים
  • 1/2 כוס שמן זית איכותי
  • 1 כף כמון טחון (לא חובה, אך מומלץ)
  • 1/2 כוס צ'ילי קצוץ (לפי הטעמים שלכם)

אפשר גם לשדרג את המתכון עם מרכיבים חלופיים. אם אתם טבעונים, אפשר להחליף את השמן זית בשמן קוקוס או שמן אבוקדו. אם אתם נמנעים מלח, ניתן להשמיט אותו או להוסיף חומץ בלסמי.

שלבי ההכנה

בעבודת יד, עם מעבר מדוקדק של השלב הראשון ועד האחרון, ניצור את הממרח המושלם!

  1. שוטפים היטב את הלימונים תחת מים זורמים כדי להסיר כל שארית של לכלוך.
  2. פורסים את הלימונים לחצי, ולאחר מכן חותכים כל חצי לשלושה רבעים, כך שיתקבלו פרוסות דקות.
  3. בצנצנת מעוקרת, מניחים שכבת לימונים, מכסים במלח, כך שהמלח יפרה את הלימונים.
  4. ממשיכים לסדר שכבות עד שהצנצנת מתמלאת.
  5. לוחצים על הלימונים, כדי לשחרר את המיץ ואז מוסיפים מים רותחים כך שהלימונים יהיו מכוסים לחלוטין.
  6. מוסיפים את השמן זית ואת הכמון, לסיום.
  7. סוגרים את הצנצנת ומניחים אותה במקרר לשבוע שלם כדי לשמור על החמוץ המושלם.
  8. לאחר שבוע, ניתן לטחון את הלימונים עם המיץ שנספג ולהפוך לממרח בשילוב עם שמן נוסף אם רוצים.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  דג טונה מתכון שלא תוכל להפסיק לאכול

כדי לשדרג את הממרח הזה, אפשר להוסיף כמה קוביות פלפל חריף או אפילו כמה שיני שום קצוצות. מאוד דל פחמימות, בריא וטעים. התוצאה מעלף!

שדרוגים ותוספות אפשריות

כמובן תוכלו לשדרג את הממרח המדהים הזה בכמה דרכים:

  • הוספת נענע קצוצה – טעם מרענן וטבעי.
  • שום קצוץ – להפוך את הממרח לאגדי.
  • הוספת סומאק – על מנת להעניק עוד חמיצות.
  • שימוש בלימונים צבעוניים – להוסיף גוון ועניין.
  • ניתן להמיר את השמן זית בשמני צמחי אחרים.

שאלות ותשובות

כיצד נשמר הממרח?
הממרח נשאר טוב במקרר למשך כמה חודשים, עזרים קופסה אטומה.

אפשר להשתמש בלימונים לא אורגניים?
ממליץ להשתמש בלימונים אורגניים כדי להימנע מכימיקלים.

כיצד מגישים את הממרח?
מומלץ למרוח על טוסט, סלטים, דגים, או לשדרג רטבים.

מה היתרון של כבישת הלימונים?
כבישה מסייעת ביצירת טעמים עשירים ומעוררים.

האם הממרח מספק יתרונות בריאותיים?
כן, הלימונים מכילים ויטמינים ומינרלים חשובים כמו ויטמין C.

איך אפשר להפוך את המתכון ללא גלוטן?
המתכון הוא טבול לחלוטין ובוודאות ללא גלוטן.

אפשר להוסיף עוד תבלינים?
כמובן, תבלינים כמו אורגנו, פטרוזיליה וציפורן יכולים לשדרג אותו.

כמה זמן לוקח להכין את הממרח?
ההכנה עצמה לוקחת 30 דקות, אך הכבישה נמשכת שבוע.

האם אפשר להחליף את הלימון בלימון כחול?
לימון כבוש מכיל טעמים שונים, אז זה עשוי לא לתת את התוצאה המבוקשת.

האם אפשר להשתמש בממרח גם על בשר?
כמובן! הממרח יכול להעניק לבשרים טעמים מיוחדים.

לסיום, אם אתם נהנים מהמתכון הזה, אל תשכחו לשתף אותו עם חברים ומשפחה. אין דבר מהנה יותר מלהכין מנה מדהימה ולחלוק אותה עם הסובבים אתכם. תיהנו מההכנה שלכם ואל תשכחו ללקק את האצבעות!

עוד המלצת קריאה בשבילך >  גלידת יוגורט ללא סוכר מתכון קל ובריא להכנה

"`

Scroll to Top