מרק חרירה עם בשר כמו שאמא מבשלת

מרק חרירה עם בשר – התקווה שמחממת את הלב

פעמים רבות, יש מתכונים שמזכירים לנו את הילדות, את הבית החם ואמא שלימדה אותנו את רזי הבישול. לא משנה אם מדובר באירוח של חברים או בטיפול באורחים בלתי צפויים, מרק חרירה עם בשר הוא בהחלט הבחירה המושלמת. מדובר במנה שאינה רק טעימה, אלא גם משגעת ומלאה בטעמים עשירים וניחוחות שיש בהם משהו מעלף. תארו לעצמכם, בכל שיר של ילדותכם, את הרגע הזה שבו אתם חוזרים הביתה ורואים את אמא, עם הסינר המוכר, מבשלת את המרק המיוחד הזה. אתם יודעים, כל מרק חרירה הוא לא סתם מרק. זהו מסע, חוויה של חורף, חום ואהבה.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות הוא מספיק

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: שעתיים
  • רמת קושי: בינוני
  • מספיק ל: 6-8 מנות

הרכיבים הדרושים

כעת, לאחר שעוררנו את התיאבון, הגיע הזמן להבין אילו מרכיבים דרושים לנו כדי להכין את המרק המדהים הזה. השלב הזה הוא לא פחות חשוב מהבישול עצמו, כי מהמרכיבים נוצר הקסם ולא סתם. המרק הזה הוא כמו שמלה – צריך הרבה תשומת לב לסטייל ולבחירות.

  • 500 גרם בשר בקר טחון (אפשר גם להשתמש בשר עוף)
  • 2 כוסות עדשים (צהובות או ירוקות)
  • 3 גזרים בינוניים, קלופים וקצוצים לקוביות
  • 1 בצלי גדול, קצוץ דק
  • 4 כפות שמן זית
  • 1/2 כוס כוסברה קצוצה
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/4 כפית כורכום
  • 1 כפית כמון
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 8 כוסות מים
  • 2 לימונים סחוטים

אבל אם אתם בכיוון של תחליפים, חשוב לציין שאפשר לערוך שינויים בהתאם לטעמים האהובים עליכם. למשל, ניתן להמיר את הבשר הצהוב בעוף או אפילו להכין גרסה טבעונית עם ירקות כמו קישוא או סלק. בשורה התחתונה, המרק הזה הוא לא רק של אמא, אלא של כל אחד מאיתנו!

עוד המלצת קריאה בשבילך >  פצפוצי אורז עם שוקולד וחמאת בוטנים – המתכון המושלם!

שלבי ההכנה

או-אז, הגיע הזמן להיכנס לאקלים הבישול! אז בואו ניגש לשלב ההכנה המעניין.

  1. מניחים סיר גדול על להבה בינונית ומחממים את שמן הזית.
  2. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא מתרכך.
  3. מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים עד שהבשר משנה את צבעו.
  4. מוסיפים את הגזר לקוביות ומערבבים עוד 5 דקות.
  5. שמים את העדשים, המים והארומטיים (כורכום, כמון, מלח ופלפל) ומביאים לרתיחה.
  6. כשהמרק רותח, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה עם מכסה חלקי כדי להבטיח שהטעמים יתערבבו היטב.
  7. בסיום הבישול, מוסיפים את הכוסברה, פטרוזיליה ולימון סחוט.
  8. מבשלים עוד כ-10 דקות כדי שהחומרים יתחברו.
  9. מגישים חם עם לחם פריך או פרוסות צנונית.

השלב הזה הוא הלב של המתכון. כאן הדברים מתקיימים, הטעמים מתערבבים והכישוף קורה. אל תשכחו לטעום ולתקן את התיבול עד שאתם מרגישים שזה מושלם!

תוספות או שדרוגים אפשריים למתכון

כעת, כמה אפשרויות לשדרג את המרק המדהים הזה. אל תהססו להיות יצירתיים! אחד הדברים שאני ממליץ זה להוסיף קוביות בטטה לדעות מזינות עוד יותר. אפשר גם להוסיף טחינה או טחינה גולמית לתוספת קCrema מסקרנת. כדי שיהיה קצת חריף, אפשר להוסיף כמון או פפריקה חריפה. הכל נותר בידיכם – תנו לדמיון שלכם לרוץ!

שאלות ותשובות

מה ניתן להוסיף למרק אם אני רוצה שהוא יהיה יותר תבליני?
כמובן! אפשר להוסיף שיני שום קצוצות או פלפל חריף. תבלינים כמו קימל גם מתאימים.

האם אוכל להכין את המרק ללא בשר?
בהחלט! פשוט חליפו את הבשר בירקות אהובים ותהפכו אותו לחרירה טבעונית.

כמה זמן המרק הזה נשאר טוב במקרר?
המרק יכול להחזיק מעמד במקרר 3-4 ימים.

האם אני יכול להקפיא את המרק?
כן, זה אחד מלחמים הטובים. התהליך הקפאה פועל בצורה נהדרת. רק שימו לב להקפיא אותו בכלי אטום.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  עוגת ביסקוויטים ריבת חלב קרין גורן שתגרום לך לחייך

מה ההמלצה שלכם למנה צדדית?
לחם פריך או טורטיה היו הולכים מצוין, פשוט ללטף עם המנה.

מה המסלול הכי טוב לשדרג את המרק?
אפשר להוסיף אגוזי מלך קצוצים או צנוברים קרים לטעמים נוספים.

מומלץ להוסיף שמן זית?
כן, טיפה בסוף הבישול משדרגת את כולו!

האם כדאי להוסיף ירקות אחרים?
בדיוק! קישוא או שעועית ירוקה יהיו חלופות מצויינות.

אני שונא כורכום – מה אפשר לשים במקומו?
שיהיה נעים! אתם יכולים להחליף אותו בקצת כוסברה או טימין, שיפתיע אתכם.

האם הכנתם מתכון של אמא ומעבירים אותו הלאה?
חד משמעית! תשתפו את המתכון ברשתות החברתיות, כי זה רק טעים כמו שהכינו פעם!

אחרי כל זה, אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם החברים שלכם. תהיו ברורים, זהו מתכון אגדי של אהבה! הם בהחלט יברכו אתכם על כך.

Scroll to Top