מרק כתום דלעת בטטה וגזר מדהים!
לא משנה אם יום חורפי או ערב קריר, אין כמו לנחם את הנפש עם מרק חם, סמיך ומפנק. כאן תמצאו מתכון למרק כתום דלעת בטטה וגזר, שהטעמים שלו כל כך מעלפים, שהשפתיים שלכם יתחילו לרקוד מרוב אושר. מדובר במנה כל כך עונג, שברגע שתקחו את הכף הראשונה תרגישו איך כל הבעיות נמסות ויודעים בוודאות – זה מה שצריך בשביל נפש בריאה!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 50 דקות.
- רמת קושי: קל.
- מספיק עבור: 4-6 מנות.
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את המרק המושלם, אנחנו זקוקים למגוון מרכיבים שיביאו את החוויה הקולינרית לרמות שאין כדוגמתן. זה הזמן להתבונן על רשימת הרכיבים:
- 1 ק"ג דלעת חרוסטה קלופה וחתוכה לקוביות.
- 500 גרם בטטה קלופה וחתוכה לקוביות.
- 3 גזר קלופים וחצויים.
- 1 בצל קטן קצוץ דק.
- 2 שיני שום כתושות.
- 2 כפות שמן זית.
- 1 ליטר מים או ציר ירקות.
- מלח ופלפל לפי הטעם.
- 1/2 כפית כמון (לא חובה, אבל מארגיע את הלב!)
- קמצוץ קינמון לניואנס קטן אך מאוד אגדי.
- קורט עלי פטרוזיליה קצוצה לקישוט.
שלבי ההכנה
כאשר אתם מתכוננים להתמסר להכנת המרק הזה, קחו נשימה עמוקה – זה הולך להיות משגע!
- מחממים את שמן הזית בסיר גדול על חום בינוני.
- מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא שקוף.
- מוסיפים את השום הכתוש ומערבבים במשך דקה, עד שהוא מתחיל לבעבע.
- מכניסים את קוביות הדלעת, הבטטה והגזר לסיר ומערבבים היטב.
- מטבלים במלח, פלפל, כמון וקצת קינמון, ומערבבים במשך כ-5 דקות.
- מוסיפים את המים או ציר הירקות, מביאים לרתיחה ומכסים את הסיר.
- מבשלים כ-30 דקות, עד שהירקות רכים.
- מעבירים את הכל לבלנדר וטוחנים עד שהמרק חלק ואוורירי.
- מורידים מהכיריים, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
- מוזגים לקערות ומקשטים בחרדל של פטרוזיליה קצוצה.
אז מה אם יש לכם כמה מגבלות תזונתיות?
אם אתם מעוניינים לגרסה טבעונית, כל מה שעליכם לעשות זה להחליף את הציר במים ולהתענג על אותו הטעם המושלם. אם יש לכם אלרגיות לגלוטן, הבעיה אפילו לא קיימת עם המרק הזה. הוא כל כך טרי ובריא, שאפשר לנשק את כל מי ששותף ליצירה, לספר על כך בחיבה ולעודד אותם לעשות כמוכם!
שדרוגים ותוספות אפשריות
אם אתם רוצים לקחת את המרק למדרגה הבאה, שימו לב לשדרוגים מגניבים!
- אפשר להוסיף קוביות טופו מטוגן – שילוב חלבון מושלם.
- סחוסים של שקדים קלויים גורסים למרקם גרגרי.
- אפשר לשדרג עם חלב קוקוס למרקם עשיר וקרמי מאוד.
- ענפי עלי נענע מספקים רעננות ששואבת את תשומת הלב.
- מעל המרק, תחפשו נבטים או גבינת פרמזן כדי להקפיץ – השדרוג פשוט אגדי.
שאלות ותשובות
מה עושים אם המרק יוצא סמיך מדי?
אם אתם מרגישים שהמרק סמיך יותר ממה שאתם רוצים, פשוט הוסיפו עוד מים או ציר עד שהמרק מגיע למרקם המועדף עליכם. לגמרי אפשר לשחק עם המרק!
האם אפשר להקפיא את המרק?
בהחלט! המרק הזה מתאדה מעדנים גם אחרי הקפאה. ניתן להקפיא אותו בשקיות סגורות או בקופסאות אטומות, וכל פעם שתרצו ליהנות, פשוט לחמם על חום נמוך.
אפשר לשים גם ירקות אחרים במרק?
כמובן! אתם יכולים להוסיף תפו”א, קולרבי או אפילו ברוקולי. כל ירק מוסיף גוון ובריאות למנה.
מה הזמן המקסימלי לבישול?
בישול מרק הוא תמיד על טווח זמן. אך לא מומלץ לעבור שש שעות. ברגע שעדיין מורגשים הטעמים – זה מה שאתם רוצים.
האם יש לשדרג עם תבלינים נוספים?
בהחלט. תבלינים כמו זעפרן, פפריקה מתוקה או קמצוץ חרדל יכולים להעניק למרק טאץ’ ייחודי ומוזר, ממש משגע!
מה לגבי עשבי תיבול?
עדי-מוסף עלי נענע, פטרוזיליה או בזיליקום יוסיפו רעננות ואיכותיות לכל ביס. חייכם יתחו בדיוק כמו הטרי!
כמה זמן המרק מחזיק אחרי הבישול?
כשהמרק מכוסה, הוא יכול להחזיק עד שלושה ימים במקרר. אז אל תדאגו לשאריות – הן הולכות להיות טובות אפילו יותר ביום שאחרי.
אפשר להכין אותו בישול מתודולוגי במידי?
בהחלט. המרק הזה הוא המושלם להכנה ציבורית, פשוט כי הוא מהיר וקל.
ממה מגיע הצבע הכתום המרשים?
הצבע הכתום נגרם מהדלעת והבטטה. הצבע הזה כל כך מושך, שאנחנו לא יכולים לעמוד בפיתוי!
האם ניתן להוסיף תוספות כמו קרוטונים או יוגורט?
כמובן! קרוטונים יוסיפו קראנץ', ואילו יוגורט יגרום למרק להיות אפילו קרמי ומעניין יותר.
אז מה מחכים לכם? לא תצטרכו לתהות יותר מדי… פשוט הכינו את המרק הזה, תתמוגגו ממנו, ואז אל תשכחו לשתף אותו עם חברים ברשתות החברתיות כדי שגם הם ייהנו מהייחודיות הזו!