מרק עדשים כתומות עם חלב קוקוס שאסור לפספס

מרק עדשים כתומות עם חלב קוקוס – מנה מושלמת לחורף

המממ… דמיינו לכם את הרגע הזה: יום חורפי, רוח קרה חורגת מהחלון, והנכם מתיישבים ליד השולחן עם קערה מלאה במרק מדהים, חם ומנחם. המרק הזה הוא לא סתם מרק – הוא מרק עדשים כתומות עם חלב קוקוס, מתכון אגדי שמשגע את כולם! ברגע שתשקיעו זמן בהכנתו, תמצאו את עצמכם מלקקים את האצבעות. מדובר במנה שהיא גם בריאה וגם ממכרת, וכל ביס שלה הוא תענוג נימוח שמכניס אתכם לאווירה חמימה ומפנקת.

זמן הכנת המתכון

  • כ-30 דקות הכנה.
  • כ-40 דקות בישול.
  • רמת קושי: קל.
  • לארבע עד חמש מנות.

הרכיבים הדרושים

על מנת להכין את המרק המושלם הזה, תצטרכו לחפש את המרכיבים הבאים. תהיו מוכנים למפגש עם טעמים אקזוטיים שילבישו את מנה זו בחוויות שלא תשכחו!

  • 1 כוס עדשים כתומות.
  • 1 בצל בינוני קצוץ.
  • 2 שיניים שום קצוצות.
  • 1 גזר בינוני קצוץ.
  • 1 תפוח אדמה קטן קצוץ.
  • 2 כפיות ג'ינג'ר טרי קצוץ.
  • 1 קופסה (400 מ"ל) חלב קוקוס.
  • 4 כוסות מים או ציר ירקות.
  • מלח ופלפל לפי הטעם.
  • קמצוץ כמון.
  • קמצוץ כורכום – מוסיף צבע מדהים!
  • צנוברים קלויים לקישוט (אופציונלי).

אם אתם מעדיפים גרסה טבעונית, פשוט הוציאו את הצנוברים או השתמשו בנוסחת חלב קוקוס אורגני – זה בריא וטעים. אם יש לכם דיאטה דלת פחמימות, אתם יכולים לנסות להסיר את תפוח האדמה – המרק עדיין יצא טעים ומפתיע!

שלבי ההכנה

לאחר שהכנתם את כל המרכיבים, הגיע הרגע להתחיל בקסם של הכנת המרק החם והמפנק הזה.

  1. משרים את העדשים במשך 30 דקות. זה הכרחי! זה עוזר לייצר מרקם אוורירי ולא עיסתי.
  2. מחממים סיר על חום בינוני ומוסיפים מעט שמן זית.
  3. מוסיפים את הבצל ומטגנים אותו עד שהוא מתרכך ומשחים קלות.
  4. מוסיפים את השום הקצוץ והג'ינג'ר ומערבבים כדי להפיק את הארומה המדהימה שלהם.
  5. מוסיפים את הגזר ותפוח האדמה ומטגנים במשך כ-5 דקות נוספות.
  6. מוסיפים את העדשים המושרות והסוננות, מים או ציר ירקות וכמון וכורכום.
  7. מבשלים על חום גבוה עד שהמים מגיעים לרתיחה, ואז מעבירים לחום נמוך ומבשלים מכוסה במשך 30 דקות.
  8. לאחר 30 דקות, מוסיפים את החלב קוקוס ומערבבים עד שהתערובת מתאחדת והמרק עבה ומעלף.
  9. מבשלים עבור 5 דקות נוספות, מתבלים במלח ובפלפל על פי הטעם.
  10. מניחים למרק להתקרר מעט לפני ההגשה ולבזוק את הצנוברים הקלויים למעלה.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  חזה עוף ואורז בסיר אחד ניקי בקלות ובמהירות

אפשרויות לתוספות ולשדרוגים

בואו נצלול קצת יותר לעולם של אפשרויות התוספות. מרגע שתכינו את המרק המדהים הזה, תגלו כי הוא כל כך רב גוני! אפשר להוסיף קמצוץ של צ'ילי חריף או לפתוח את חגיגת הטעמים עם רבעי ליים טריים. אהבתם את הגעגוע לים? אז למה לא להוסיף קצת דג או אפילו שרימפס?

אם אתם אוהבים טעמים נוספים, תוכלו לשדרג את המרק עם כף של שטח טחינה או עם קשיו קלוי, שיהפוך את המרק למעלף באמת!

שאלות ותשובות

איך אפשר להפוך את המרק הזה ליותר חריף?
על מנת להפוך את המרק ליותר חריף, כדאי להוסיף כמה קוביות צ'ילי טרי או טיפות של רוטב חריף במהלך הבישול. כך המרק יקבל את הקיק המושלם שיגרום לכם להרגיש את החום בלב!
האם ניתן להכין את המרק יום מראש?
בהחלט! המרק הזה רק משתבח עם הזמן. פשוט שמרו אותו במקרר, וחממים אותו כשמגיעים הביתה!
איך נזהרים לא לשבור את המערכת הקולינרית?
אחד הפתרונות הוא אכן עסקת קבוצת טועמים אמיצה! זה אומר, כל חבר צוות יתחלק בחוויות שלו, ובצורה הזו תחויבו ליצור טעמים שונים!
האם אני יכול להשתמש בעדשים אחרות?
בהחלט! אם אתם מעוניינים, אתם יכולים לשלב עדשים חומות או ירוקות, רק קחו בחשבון שהן ידרשו זמן בישול נוסף.
מה אני יכול להוסיף למרק כדי לגוון אותו?
לגיוון יכול להכנס עשבי תיבול כמו פטרוזיליה או כוסברה מעל. אפשר גם לשדרגו עם קוביות טופו או ירקות קלויים.
האם המרק הזה דל קלוריות?
בהחלט כן! העדשים מספקות חלבון בסגנון קל וכמובן חלב הקוקוס. רק רצוי לוותר על תוספות שמעלות את הקלוריות.
כמה זמן אפשר לשמור את המרק במקרר?
המרק יישמר היטב למשך כ-3-4 ימים במקרר. רק זכור לחמם היטב לפני ההגשה!
איך להגיש את המרק כדי שיהיה מושלם?
המרק הקסום הזה ניתן להגיש עם לחם פריזאי טרי בצד, ועם קישוט ססגוני של פטרוזיליה קצוצה.
מה קורה אם פיספסתי את זמן החליטה של העדשים?
אין דאגות! אם פספסתם, פשוט הוסיפו יותר מים לבישול לגרסה רכה במיוחד.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  עוגת שוקולד מקמח תפוחי אדמה שהפכה ללהיט

אם נהניתם ממתכון זה ופשוט קיבלתם רעיונות חדשים, אל תשכחו לשתף אותו בכל רשתות החברתיות! כך תעזרו לחברים שלכם למצוא מנות מרגשות שיכולות לשדרג את הארוחות בבית!

Scroll to Top