מתכון כרובית בנינג'ה שישנה את ארוחת ערב שלך

מתכון נפלא לכרובית פריכה בנינג'ה

אם אתם מחפשים מתכון שיהיה לא רק מדהים אלא גם משגע, הגעתם למקום הנכון! דמיינו לכם כרובית פריכה, שנפלה לתוך מכונת הקסם שנקראת נינג'ה, ומיד יצאה ממנה טעימה ולא פחות מזה אגדית. השילוב המופלא של השחמה חיצונית ונימוחות פנימית עושה את זה למנה שכל אחד מכם ירצה להכין שוב ושוב. זה לא סתם מתכון; זה מתכון ממכר! לא תאמינו כמה שזה מעלף.

זמן הכנת המתכון: 30 דקות | רמת קושי: קלה | מנות: 4

  • זמן הכנה: 10 דקות
  • זמן בישול: 20 דקות
  • מכינים 4 מנות מפנקות

הרכיבים הדרושים

לפני שנעבור להכנה, חשוב שנכיר את כל הרכיבים שמקנים לכרובית שלנו את הטעמים הנפלאים. אנו נשתמש בכמה רכיבים פשוטים, אך לא פחות חשובים:

  • 1 כרובית גדולה בגובה 1.5 ק"ג, חתוכה לפרחים
  • 3 כפות שמן זית איכותי
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • 1 כפית כמון טחון
  • ½ כפית מלח ים לפי הטעם
  • ½ כפית פלפל שחור טחון
  • 2 שיני שום קצוצות דק (אם אתם אוהבים שום, אפשר להוסיף עוד!)

מרכיבים חלופיים

כמובן, מי שחשקה נפשו בכרובית טבעונית יכול להרגיש חופשי להחליף את השום בגרסה טבעונית, ויש אפשרות להוסיף גם תבלינים נוספים כמו חרדל או נענע לקישוט. למה לא? נשמע לי הכי טעים שיש!

שלבי ההכנה

אז אחרי שהתרגשנו מכל הרכיבים המענג הזה, אנחנו יכולים להתחיל עם ההכנה. משך הכנת המתכון עובר במהירות, אתם תראו:

  1. מדי בבקשה לחמם את מכונת הנינג'ה שלכם על טמפ' גבוהה (180 מעלות צלזיוס).
  2. בינתיים, לשים את פרחי הכרובית בקערה גדולה.
  3. להוסיף את שמן הזית ואת התבלינים: פפריקה, כמון, מלח ופלפל.
  4. לערבב היטב עד שהכרובית מצופה באופן אחיד בשמן ובתבלינים.
  5. לסדר את הכרובית בשכבה אחת בתבנית של נינג'ה.
  6. לבשל במשך 15 דקות, ולאחר מכן לערבב בעדינות ולבשל עוד 5 דקות נוספות, עד שהכרובית פריכה וזהובה.
  7. לצרף שום קצוץ במהלך ה-5 דקות האחרונות לבישול כדי שהשום יספוג את כל הטעמים.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  רוטב רוזה לפסטה אייל שני – המתכון שישנה הכל

חיים יפים עם כרובית!

במהלך כל התהליך, יתמלא הבית בריח מעלף שאי אפשר לעמוד בפניו. השמירה על פריכות היא המפתח להצלחת המתכון. לאחר הבישול, אפשר להוציא את הכרובית ולתת לה להתקרר על רשת, כך שלא תרסס את השומניות שלה.

תוספות ושדרוגים אפשריים

עברנו על כל שלב, אבל לא נעצור כאן! יש אפשרויות להוסיף טעמים וחדשנות למנה:

  • שימו קצת גבינת פריזאי מעל כדי לתת טוויסט מושלם!
  • לקשט עם פטרוזיליה קצוצה ועלי נענע לעוד רעננות.
  • אפשר לשרת לצד טחינה – זה תמיד עובר טוב.

שאלות ותשובות

מה האפשרויות להגיש את הכרובית?
לכו על סלט כרובית עם ירקות טריים, או להוסיף כרובית למנה חמה. אפשר גם להשתמש כתוספת בברביקיו!

איך לדעת אם הכרובית מוכנה?
כשהיא הופכת לרכה מבפנים ופריכה מבחוץ. ניתן לבדוק באמצעות מזלג.

מה ניתן להוסיף לתיבול כדי לחדש?
תבלינים כגון קארי, זעתר, או אפילו טחינה!

האם אפשר להכין את זה מראש?
כן, אפשר להכין ולחמם במיקרוגל לפני ההגשה, אם כי זה עשוי לפגוע בפריכות.

מה דעתך על סוויד?
בעצם אפשר לבשל כרובית בשיטת סוויד ולצאת עם טעמים מדהימים!

אפשר להכין את זה גם בירקות אחרים?
כמובן! אפשר להכין עם ברוקולי, גזר או כל ירק שאתם אוהבים.

האם נינג'ה היא הדרך היחידה לעשות כרובית כזו?
אם אין נינג'ה, ניתן גם לטגן על מחבת או להשחיל בתנור.

עלות מתכון כזה בסביבות מה?
כ-25 ש"ח, תלוי בקניית ירקות ותבלינים.

מי היא הסבתא שהמציאה את המתכון?
האמת, זה שלך! כל אחד יכול להפוך את המתכון הזה לייחודי לפי הטעמים שלו.

האם יש גם גרסה ללא שמן?
כמובן, אפשר לאפות בתנור בלי שמן, או לחילופין להשתמש בריסוס של שמן זית.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  מרק ירקות עם שעועית לבנה שיזרים לכם חום בלב

כדי להפיץ את המתכון המיוחד הזה ולהעביר אותו לחברים, אתם רק צריכים ללחוץ "שיתוף" ולקוות שהם יחבבו אותו כמו שאתם! בישול מהנה!

Scroll to Top