מתכון לחזה עוף בנינג'ה שיעשה לכם חיים קלים

מתכון מדהים לחזה עוף בנינג'ה: קל, מהיר ומעלף

אם יש לכם חזה עוף במקרר ואתם מחפשים רעיון חדש, משגע וממכר, הגעתם למקום הנכון! המתכון הזה ישאיר אתכם עם מנה בריאה, עסיסית, ואפילו עם טוויסט שלא חשבתם עליו. בניגוד למנות הסטנדרטיות בהן אתם עלולים להיתקל, חזה העוף שלנו ייחודי בזכות שיטת הבישול שלו בנינג'ה – מכשיר שמבצע עבודת קודש כשמדובר בהכנת אוכל טעים בקלות. חזה העוף הופך להיות רך, עסיסי ועם שכבת פריכות מדהימה בחוץ. את המתכון הזה תוכלו להכין תוך דקות ספורות, והוא מתאימים לכל אחד – גם למתחילים וגם למנוסים. אחרי שתלמדו את המתכון פה, תהפכו את חזה העוף המושלם לדבר יומיומי!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

כעת, לפני שנצלול לעבר שלבי ההכנה, נעבור על מה שנצטרך להכין את המנה האגדית הזאת. יש פה את כל המידע על הרכיבים – כך שהכנת המנה תהפוך לחוויה מהנה ומהירה.

  • 4 יחידות חזה עוף (בערך 700-800 גרם)
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות תבלין גריל או תיבול לפי הטעם
  • 1 כף דבש (לבחירה, להקפיץ את הטעמים)
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 2 כפות מיץ לימון

אפשרויות חלופיות

כמובן שאם אתם צמחוניים, אפשר לשדרג את המתכון בעזרת חזה סויה או טופו במקום חזה עוף. תוכלו גם להכין את המתכון בגרסה ללא גלוטן על ידי החלפת תבליני הגריל בתבלינים טבעיים בלבד. מהנסיון שלי, תמיד שווה להתנסות ולראות מה עובר טוב.

שלבי ההכנה

וכעת הגיעה השעה להיכנס למטבח ולהכין את המנה המושלמת הזאת! אחרי שראינו את הרכיבים, ניגש עם אהבה לחלמת הלב שלנו – המתכון עצמו!

  1. נחמם את הנינג'ה על מצב טיגון גבוה.
  2. נשמן את סלסילת הנינג'ה בשמן זית על ידי ריסוס או מברשת.
  3. נמרח את חזה העוף בשמן זית, מלח ופלפל.
  4. נניח את חזה העוף בסלסילה, ונוודא שזה בגובה אחיד.
  5. בזמן הבישול, נערבב את הדבש ומיץ הלימון, ובסוף הבישול נשפוך אותו על העוף כדי להקנות טעם מעלף.
  6. נבשל כ-10-12 דקות, יש להקפיד לבדוק שהעוף מבושל היטב (לא בדוק את פי חכה, פשוט לדקור עם סכין ולראות שזה לא אדום).
  7. נוציא וניתן לעוף לנוח כ-5 דקות לפני החיתוך, כדי להשאיר אותו עסיסי.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  איך להכין דפי אורז מטוגנים קריספיים ומושלמים

נסו להבין את הרעיון כאן – בישול בנינג'ה לא רק מפשט את התהליך, אלא גם שומר על המרקם האוורירי והנימוח של העוף. אל תתפלאו אם תמצאו את עצמכם טועמים אחד אחרי השני. מדובר במנה שגם ילדים וגם מבוגרים יחגגו עליה!

תוספות ושדרוגים אפשריים

כשזה מגיע לאוכל, יש אינספור אפשרויות לשדרג את המנה הזאת. למשל:

  • הוספת ירקות טבולים – גזר, קישוא או פטריות שיעבירו את המנה לרמה אחרת.
  • ניתן לשדרג את המנה עם אגוזים קלויים, שיהפכו אותה למוקד תשומת הלב!
  • עם רוטב ברביקיו או רוטב שום-שמנמן – זה פשוט משגע!

שאלות ותשובות

מה אם אני לא אוהב חזה עוף?

אם חזה עוף לא בא לכם בטוב, בהחלט אפשר להשתמש בחזה הודו. זה עובד נהדר!

אפשר להכין את המתכון על תנור רגיל במקום נינג'ה?

ודאי! פשוט הכניסו לתנור בטמפרטורה של 200 מעלות לעוד 20 דקות.

מה ניתן לשדרג במתכון?

הוספת גבינת פטה מגוררת תוסיף טעם ונפח מדהים לחזה העוף.

היכן ניתן להשתמש בשאריות חזה העוף?

שאריות חזה עוף יכולות להיות נהדרות בסלטים, או אפילו בסשימי עם טקילוקי!

איזה תבלינים מומלץ לשים?

אפשר לפזר תבליני צליה, כורכום, או אפילו כמון להעניק יותר טעמים!

כמה זמן חזה העוף שומר במקפיא?

אם נארוז אותו היטב, אפשר לשמור אותו עד 6 חודשים במקפיא – מושלם!

האם אפשר להכין את המנה בעבור ילדים?

זו מנה מושלמת לילדים! הם יאהבו את המרקם והטעמים.

מה הרטבים המומלצים?

רוטב פסטו, ברביקיו או רוטב טחינה יעשו קסמים! חשוב לנסות.

למה חשוב לתת לסלט לנוח לפני החיתוך?

זה משאיר את העוף רך, כשכל הנוזלים מתערבבים

עוד המלצת קריאה בשבילך >  דג מושט בתנור כמו באולמות: מתכון מנצח!

ובסוף, אל תתביישו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות שלכם. נניח שאכלתם ובאמת נהניתם – תספרו לחברים שלכם על העונג המדהים הזה! זה הכיף שבבישול – לשתף ולהעביר את הטעמים. בהצלחה, ושיהיה בתיאבון!

Scroll to Top