מתכון ללחם אוורירי שיגנוב את ההצגה בכל שולחן

מתכון ללחם אוורירי במילוי רוטב שום וסויה

תארו לעצמכם רגע אחד את הרגע המדהים הזה שבו אתם חותכים לחם טרי, נימוח ואוורירי, והוא פולט ניחוחות מעולים שרק מזמינים אתכם לנענע את האף ולהתענג על כל ביס. זהו הלחם שמיד מרגיש כמו בבית, כמו לחם של אמא או סבתא, ואין ספק שהוא יגרום לכם להתמכר. אנחנו כאן כדי ללמד אתכם להכין לחם שבאמת אפשר ללקק את האצבעות אחריו! בואו בעקבותנו במסלול הכנת הלחם האגדי הזה!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי, וכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן תפיחה: 2 שעות
  • זמן אפייה: 25 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספיק ל-8 מנות

לחם אוורירי הוא אחד מהמאכלים הקלאסיים של תרבויות רבות ברחבי העולם. הוא שולח אותנו למסע בזמן למפגשים משפחתיים, לחגים ולארוחות חגיגיות. הניחוחות שמתפשטים בזמן האפייה ממלאים את הבית באווירה קסומה. ובשילוב של רוטב שום וסויה, מדובר בחוויה קולינרית שנצרבת בזיכרון.

הרכיבים הדרושים

  • 500 גרם קמח חיטה (אפשר להשתמש בקמח כוסמין או חצי חצי)
  • 300 מ"ל מים פושרים
  • 10 גרם מלח
  • 7 גרם שמרים יבשים (או 20 גרם שמרים טריים)
  • 2 כפות סוכר
  • 2 כפות שמן זית
  • לרוטב שום וסויה: 4 שיני שום כתושות, 4 כפות רוטב סויה, 2 כפות צנוברים קלויים, 2 כפות שמן שומשום.

אם אתם מעדיפים גרסה טבעונית, אין שום בעיה! פשוט השתמשו בשמן זית ולא בשום תחליף לחלב או ביצים, והאכילה תהיה מושלמת. כמו כן, אפשר גם להכין את הלחם ללא גלוטן על ידי שימוש בקמח ייעודי שכולל תחליפי קמח ולא תמצרפ את הגלוטן.

שלבי ההכנה

  1. מניחים קמח בקערה גדולה ומוסיפים את השמרים היבשים, מלח וסוכר. חשוב לערבב היטב כדי לפזר את השמרים באופן אחיד.
  2. יוצקים את המים הפושרים וולש את הבצק עם ידיים עד שהבצק מתאחד.
  3. מוסיפים את שמן הזית ולשים היטב במשך כ-10 דקות. אם הבצק דביק מדי, אפשר להוסיף מעט קמח.
  4. מניחים את הבצק בקערה מוריקה ומכסים בניילון. נותנים לבצק לתפוח במשך כשעה עד שהוא מכפיל את נפחו.
  5. בינתיים, מכינים את רוטב השום והסויה: ערבבים את השום הכתוש עם רוטב הסויה, צנוברים ושמן שומשום בקערה קטנה.
  6. כשעובר הזמן, מכניסים את הבצק לתוך תבנית האפייה, וחותכים את פני הבצק מספר פעמים עם סכין כדי לאפשר לאוויר לצאת בזמן האפייה.
  7. מוזגים על הבצק את רוטב השום וסויה באופן אחיד. מוסיפים מעל את הצנוברים הקלויים.
  8. מבעדים תנור מראש על חום של 220 מעלות ומניחים לתנור לאפות במשך 25 דקות או עד שהלחם הזהב יישאר מוכן.
  9. ברגע שהוא יוצא מהתנור, מיד מצננים אותו על רשת, וחשוב לא להסתבך, כי הוא חם!
עוד המלצת קריאה בשבילך >  איזה דג מומלץ להכנת חריימה מושלם

אל תשכחו – כל שלב באפיה הוא לא רק הכנה, אלא חוויה מתוקה בפני עצמה. אפשר לדמיין את הניחוחות, את צבעי הלחם כשמתמזגים עם רוטב השום המעלף.

תוספות ושדרוגים אפשריים

לחם אוורירי הוא למעשה הבסיס לכל כך הרבה אפשרויות. אפשר תמיד לשדרגו על ידי הוספת herbs כמו רוזמרין או טימין ישר לבצק. אם רוצים לחם קצת מתוק יותר, אפשר להוסיף צימוקים או אגסים מסוכרים.

מתמכרים לחוויה הממחה? אפשר גם להכין אותו עם גבינות כמו פטה או מוצרלה למילוי מושלם! ואי לכך, אתם יכולים אפילו להכין ממנו סנדוויצ'ים שיצילו אתכם מצום בצהרים שלכם.

שאלות ותשובות

מה לעשות אם הבצק לא תופס?
אם הבצק לא תופס, יכול להיות שהשתמשת במים קרים מדי. חשוב שהמים יהיו פושרים, לא חמים ולא קרים, כדי שהשמרים יתחילו לפעול.

האם אפשר לשמור את הלחם במקפיא?
בהחלט! ניתן לקצוץ את הלחם לחתיכות ולקרר במקפיא. כשאתם רוצים, פשוט הוציאו ותחממו מעט בתנור.

מה אם אין לי שמרים?
אפשר להכין עוגת דחוף עם חומץ וסודה לשתייה למהירות, אך הטעם והמרקם לא יהיו כמו של לחם.

לכמה ימים הלחם הזה נשאר טרי?
לחם אוורירי נשאר טרי בין 2-3 ימים בחוץ. בשמש או בנחיתה, הוא יכול להתייבש מהר יותר.

אילו רטבים נוספים ניתן להוסיף?
אפשר לנסות עם רוטב פסטו, שום ויוגורט, או להכין תערובת של חמאת שומשום.

האם אפשר להכין גרסת ללא גלוטן?
כן! יש קמחים ללא גלוטן מוכנים שניתן בקלות להתאים למתכון הזה.

מה הכי צריך להיזהר כשאופים לחם?
חשוב לא לפתוח את דלת התנור בשלב התפיחה והאפייה כדי לא לערער על הכימיה של השמרים.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  איך להכין סנדוויץ סלמון טעים וקל?

כמה זמן כדאי לאפות את הלחם?
אופים למשך 25 דקות, ולעיתים כדאי להסתכל על הלחם מהדלת ולא להשאירו לבד במשך יותר מדי זמן.

איך יודעים אם הלחם מוכן?
מניחים אצבע על הלחם – אם הוא קריספי ונשמע חלול, זה סימן לתוצאה מדהימה!

איך אפשר לשפר את הטעם?
שילוב עם מעיל יין חסר בכלום ויכול למלא את הבית בריחות שמדברים על הקרבה וההכנות לארוחה משפחתית.

בסופו של דבר, הלחם הזה הוא לא רק מזון, אלא חוויה למפגשים עם המשפחה והחברים. אם אתם מתאהבים בחוויה כמו שאני, אל תהססו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות שלכם והזמינו את החבר'ה להכין את לחם האוויר המושלם הזה!

Scroll to Top