מתכון למוקפץ עם חזה עוף – חוויה קולינרית ממכרת
דמיינו את הרגע שבו אתם פותחים את דלת המקרר ומגלים שפע של ירקות צבעוניים מונחים בפנים. סלטים, מרקים – זה מה שבדרך כלל יוצא מזה, אבל היום אנחנו הולכים לשדרג את הארוחה עם מוקפץ מהיר, עשיר וטעים. רוצים לגלות מה הסוד למוקפץ המושלם? הצטרפו אלינו למטבח ונכין יחד חזה עוף מוקפץ משגע! זהו המתכון שיגרום לכם לאחר מכן ללקק את האצבעות וגם לאכול את השאריות כל היום – כי הוא פשוט מדהים! מתחילים?
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קלה
- מספר מנות: 4-5 מנות
הרכיבים הדרושים
אחת מהתכונות המיוחדות של המוקפץ הזה היא העובדה שניתן להחליף בקלות כל חומר גלם במרכיבים אחרים, כך שתוכלו להיות יצירתיים ולהתאים את המתכון לטעמים שלכם. ובכן, מה יהיה לנו היום במוקפץ?
- 600 גרם חזה עוף חתוך לקוביות בינוניות
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל בינוני קצוץ
- 2 שיני שום קצוצות
- 1 פלפל אדום חתוך לרצועות
- 1 פלפל ירוק חתוך לרצועות
- 2 גזר חתוכים לטבעות דקות
- 1 קישוא חתוך לרצועות
- 3 כפות סויה מחומשת (ואפשר גם יותר, אם אתם אוהבים)
- 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
- מלח ופלפל לפי הטעם
- קצת שומשום לקישוט (אופציונלי)
שלבי ההכנה
עכשיו ככה, בשיטת המוקפץ, אנחנו נתחיל עם חזה העוף ובסופו של דבר נגיע לעושר הירקות. כך שהמצב הוא מאוד פשוט. בואו נתחיל!
- מניחים ווק על חום גבוה ומוסיפים שמן זית.
- מכניסים את קוביות חזה העוף ומשחימים מכל הצדדים במשך כ-5-7 דקות.
- מוסיפים את הבצל והשום ומערבבים עד שהבצל מתרכך.
- מוסיפים את פלפלים, הגזר והקישוא ומערבבים למשך 5 דקות נוספות.
- זורים את הסויה ורוטב הצ'ילי, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים שוב ל-2-3 דקות נוספות.
- אם רוצים, מוסיפים שומשום לקישוט.
- מכבים את החום ומגישה את המוקפץ מיד עם אורז לבן או נודלז.
השלבים הם פשוטים מאוד, ויש סיכוי שעד שתסיימו, תמצאו את עצמכם מושכים עוד צלחת לראשון, שני ושלישי. זה ממש משגע!
גרסה חלופית
אם אתם רוצים להכין גרסה טבעונית לדיאטתכם, אפשר להחליף את חזה העוף בטופו מרפסת. זה נותן אותו אפקט של פריכות ומילים טובות שיגרמו לכולם להרגיש אוכלים משהו המדהים והאגדי שאתם מכינים. אם אתם מעדיפים ללא גלוטן, ניתן להשתמש ברוטב סויה ללא גלוטן ולבדוק את כל שאר המרכיבים שאתם משתמשים בהם.
שדרוגים ותוספות
לא רוצים לעצור כאן? זה בהחלט לגיטימי! לכו על תוספות כמו פטריות שמפיניון או ברוקולי – המוקפץ ייצא מרענן יותר. ואם בא לכם לשדרג את הארוחה, פשוט הוסיפו קוביות אננס לתוך המוקפץ – האווירה תהיה שוברת רגליים. פשוט מעדן! אתם יכולים אף לנסות להוסיף אגוזי קשיו קלויים או שקדים קצוצים מעל.
שאלות ותשובות על המוקפץ המדהים שלנו
אילו ירקות נוספים אפשר להשתמש במוקפץ?
אתם יכולים לנסות להוסיף ברוקולי, פטריות, קישואים או אפילו תרד. השמיים הם הגבול, ואין חוקים במוקפצים!
האם אפשר להכין את המוקפץ מבעוד מועד?
בהחלט! תשמרו אותו בקופסה סגורה במקרר, והוא יישאר טעים למשך יומיים. רק חימום קל לפני ההגשה.
האם ניתן להקפיא את המוקפץ?
כן, אבל כדאי להקפיא אותו בלי הירקות שמכילים לחות גבוהה כמו קישוא, כי הם יכולים להתפוצץ בזמן ההקפאה.
מה עם תיבול? מה עוד אפשר להוסיף?
תיבול זה הכוח! תוסיפו קצת כמון, כוסברה, או אפילו מעט שורש ג'ינג'ר לגרסה עם טוויסט.
איך לוודא שהעוף לא יתייבש בהכנה?
נסו לא לבשל את העוף יותר מידי זמן, והשתמשו בשמן זית להעניק לו לחות במהלך הבישול.
האם מתכון המוקפץ טעים גם כשמחממים שוב?
בהחלט! טעמים כמו בסושי המדהים שלנו מתחדדים במשטר החימום.
אפשר להכין את המוקפץ ללא סויה?
כן! השתמשו במרינדה אחרת, או פשוט עם מלח ולימון. אגדי וטעים לא פחות!
מה אפשר לשתות עם המוקפץ?
תנסו עם מים עם לימון, תה צמחים או אפילו בירה קלילה ללוות את הארוחה!
האם יש צורך לטגן כל מרכיב בנפרד?
לא בהכרח! אם אתם משתמשים בווק טוב, הכל ייצא מעולה ללא צורך בבעיה.
נתקלים בקשיים בהכנה? מה עושים?
שמרו על ווק מושלם וחם, ותבצעו בהדרגה את הבישול. אם משהו לא מתקבל כמתוכנן, פשוט תוסיפו עוד סויה!
המתכון הזה הוא פשוט להיט ושילוב מדהים של טעמים, צבעים וריחות. אל תבזבזו זמן, קחו את המרכיבים ותתחילו להכין! כשהחברים שלכם ישאלו מה הסוד שלכם לארוחה המושלמת, תישארו מסתוריים – ובינתיים, שתפו את המתכון הזה עם כולם!
שיהיה לכם בתיאבון, ואל תשכחו לשתף ברשתות החברתיות את החוויה הקולינרית המדהימה שחוויתם!