מתכון למרק ירקות עם אטריות שיעשה לך חם בלב

מרק ירקות עם אטריות – הנאה בחורף

עכשיו כשאנו בפתח החורף, אין כמו מרק ירקות חם, עשיר ומנחם. מה יותר טוב ממרק ירקות עם אטריות שידגיש את טעמי העונה? כוס מלאה במרק משגע, שבו כל ירק נוסף מעבר לעונג, גורמת לכולנו לחשוב על הילדות, על סבתא ועל המתכונים הסודיים שכולם יודעים שהן המושלמות. קחו רגע, דמיינו את הריחות שממלאים את הבית, את האוויר הקר שיוצא מחוץ לדלת, ואותם רגעים חמים כשהמרק ממתין בקצה השולחן. כל ביס תוקף עם עסיסיות מדהימה, והאטריות המיוחדות פשוט נמסות בפה. נשמע טוב, נכון? אז בואו נכין את המרק הזה!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 40 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מספר מנות: 6 מנות

הרכיבים הדרושים

בואו נצבור את החומרים והמרכיבים המדהימים שיביאו למרק הזה את הטעמים הכי מושלמים שיש. אתם לא תאמינו כמה מדובר באוכל בריא וטעים גם יחד!

  • 3 כוסות קוביות גזר (כ-300 גרם)
  • 2 כוסות קוביות סלרי (כ-200 גרם)
  • 2 קישואים בינוניים, קצוצים
  • 1 כוס בצל קצוץ
  • 5 שיני שום, קצוצות דק
  • 2 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות
  • אגז בין 1 ל-2 כוסות אטריות (לפי טעמכם)
  • ליטר מים (או מרק צח)
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • תיבול: כף קינמון, כף כמון, או תיבול של טעמים מיוחדים שאתם אוהבים
  • מעט פטרוזיליה קצוצה לקישוט

מרכיבים חלופיים

במידה ואתם צמחונים או טבעונים, אתם יכולים להחליף את האטריות באטריות מירקות או באטריות אורז. כמו כן, אתם יכולים להשתמש בציר ירקות במקום מים כדי להעשיר את הטעמים. אם אתם על דיאטה דל פחמימות, ניתן לשים את האטריות בכמות מופחתת או להימנע מהן לחלוטין.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  סלט ירוק עם פקאן מסוכר שאי אפשר לפספס

שלבי ההכנה

מרק ממש לא חייב להיות מורכב, וזה מצוין כי אנחנו כאן כדי להראות לכם בדיוק איך עושים את זה. מתוך הרבה ניסיונות, מצאנו את השיטה המושלמת להכנת המרק אגדי הזה:

  1. מחממים את שמן הזית בסיר גדול על חום בינוני.
  2. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא זהוב ורך.
  3. מוסיפים את שיני השום ומערבבים היטב למשך דקה.
  4. מוסיפים את הגזר, הסלרי ותפוחי האדמה ומערבבים טיפה.
  5. מוסיפים את הקישואים ונותנים להם להתבשל כ-5 דקות.
  6. מוסיפים את המים (או ציר המרק) לסיר ומביאים לרתיחה.
  7. ברגע שהמרק רותח, מתבלים במלח, פלפל, קינמון וכמון, ומערבבים.
  8. מבשלים על חום נמוך למשך 20-30 דקות, עד שכל הירקות רכים.
  9. לאחר הבישול, מוסיפים את האטריות ובשלים עד שהן רכות.
  10. מגישים עם פטרוזיליה קצוצה מעל להוספת צבע ועונג.

תשאירו מקום במרקון והמלאו את הצלחת עם עוד כף או שתיים. בכל הכנות, אני ממליץ לכם לקחת שנייה לנשום את הארומה שמציפה את הכלים. זה פשוט משגע!

תוספות ושדרוגים אפשריים

אם בא לכם לשדרג את המנה, חשבו על להוסיף קוביות טופו קשות או פיסות עוף מבושל. אפשר גם לזרוק פנימה אבע בעמבה צהובה או קוביות בטטה ליותר צבעים ולמרקם נעים. להוסיף מעט גזר מגורר מעל המנה, וזה ייתן בידכם חוויה מרעננת במיוחד.

שאלות ותשובות

כמה זמן אפשר לשמור את המרק במקרר? המרק נשמר במקרר אפילו עד חמישה ימים, אך הוא מתאדה אם תוסיפו יותר מידי אטריות.

האם ניתן להקפיא את המרק? בהחלט! המרק הזה מצוין להקפאה, רק זכרו להפריד את האטריות, כי הם לא יחזיקו טוב בהקפאה.

מה לעשות אם המרק יצא סמיך מידי? אם המרק סמיך, ניתן להוסיף עוד מים ולבשל כעשר דקות נוספות.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  סוד המתכון לחזה אווז הטעים ביותר שתכין ποτέ

האם ניתן להוסיף ירקות אחרים? כמובן! אתם יכולים להוסיף כמעט כל ירק שאוהבים, כמו קישואים, פטריות, או אפילו ברוקולי!

באיזה תיבול עוד ניתן להעשיר את המרק? מדהים! מוסיפים עשבי תיבול כמו טימין, רוזמרין או בזיליקום לתיבול מגוון.

מה טעם האטריות המומלצות למרק הזה? אטריות ביצים יהיו מעולות, אך לא מעטים אוהבים גם אטריות אורז.

למה לסנן את האטריות לפני הוספתן? סינון אטריות מוסר קצת מהעמילן, כך שהמרק נשאר קל יותר.

האם ניתן להשתמש ברוטב סויה במתכון? רוטב סויה נותן קשת טעמים ייחודית וברור שיציל אותנו! אתם מוזמנים לשים!

מה האופציה למרק בורקס ירקות? פשוט, התוספות יתאימו גם לשם. זה לא ממש שונה, רק מוסיפים בורקס יחד עם הירקות.

האם יש טיפים לשדרוג ההתנהגות כשמגישים? בהחלט! השקיעו בקישוטים – חתיכת לימון או פרוסת אבוקדו למעלה יוסיפו ניטרולוגית וכיף!

עכשיו מה שנותר לכם זה לשתף את המתכון המדהים הזה עם החברים שלכם ברשתות החברתיות! תכינו את המרק המיוחד הזה ותוכלו ליהנות ממנו שוב ושוב. בתיאבון!

Scroll to Top