מתכון לפיצה בלי שמרים שתשנה לכם את החיים!

מתכון לפיצה בלי שמרים: טעימה, נימוחה ומעלף!

מי אמר ששמרים חייבים להיות חלק מהפיצה שלנו? הפיצה הזו, שהיא מדהימה לא פחות מכל פיצה קלאסית, תספק לכם את כל מה שאתם צריכים – בצק אוורירי, תוספות אהובות ורוטב רענן. זהו זמן מושלם לחדש את השולחן שלכם עם טעמים שלא תאכלו בכל מקום, והכי טוב – אתם לא צריכים לחכות עד שהבצק יעלה! אז קחו מחבת, כי הולכים להכין פיצה משגעת!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

נתחיל עם רשימת המרכיבים שאנחנו זקוקים להם כדי להכין את הפיצה המושלמת הזאת. מדובר במרכיבים פשוטים ומוכרים, אבל בשילוב הנכון, הם עושים את העבודה הכי טוב שיש!

  • 2 כוסות קמח (אפשר להשתמש בקמח חיטה מלא)
  • 1/2 כוס מים חמימים
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/2 כוס רוטב עגבניות
  • 1 כוס גבינת מוצרלה מגורדת
  • תוספות לבחירה: פטריות, זיתים, בצל, טונה, פפרוני, או כל מה שאוהבים
  • תיבול: מלח, פלפל, בזיליקום יבש

לא בטוחים מה להכין כשאתם רוצים לגרסה טבעונית? פשוט החליפו את גבינת המוצרלה בגבינת קוקוס רכה או בטופו מותאם טעמים. ככה תגישו פיצה בריאה וטבעונית, שממש לא תדמיינו שהיא כזו!

שלבי ההכנה

עכשיו הגיע הזמן להתחיל לשחק עם המרכיבים שלנו ולעשות פיצה! שלב אחרי שלב, כך שבסוף תעמוד בפניכם פיצה גבוהה, נימוחה ואוהבת.

  1. נמיס שמן זית במים החמימים.
  2. נוסיף קמח בהדרגה תוך ערבוב עד שהעיסה מתאחדת.
  3. נתבל במלח ופלפל ונלוש ידנית עד שהבצק גמיש ואלסטי.
  4. נכסה את הבצק מדי עם מגבת, ונניח לו לנוח למשך 10 דקות.
  5. לאחר הנחת הבצק, נרדד אותו למלבן בעובי של כ-1 ס"מ.
  6. נניח את הבצק בתבנית סיליקון או בתבנית אפייה עם נייר אפייה.
  7. נמרח את רוטב העגבניות בשכבה אחידה על הבצק.
  8. נצפה בגבינת מוצרלה המגורדת.
  9. נוסיף את התוספות האהובות לכם! (אל תתביישו, כאן זה המקום להיות יצירתיים!)
  10. אם רוצים, נזרים עוד שמן זית מלמעלה.
  11. נאפה בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות צלזיוס למשך 15-20 דקות, עד שהפיצה משגעת והקצוות שחומים.
  12. נוציא את הפיצה מהתנור, נניח לה להתקרר קצת וחיתוך לפרוסות. כדאי ללקק את האצבעות כי זה הולך להיות מעלף!
עוד המלצת קריאה בשבילך >  שיבולת שועל עבה: המתכון הבריא שישנה את הבוקר שלך

תוספות ושדרוגים אפשריים

כדי להעשיר את הפיצה, מומלץ להוסיף תוספות מעניינות כמו:

  • תוספת של גבינת פטה מעל, היא מוסיפה קרמיות ממכרת.
  • תבלינים – פרופורציות של אורגנו טרי או תיבול באבקת שום עושים פלאים.
  • כמעט כל ירק טרי יכול להיות תוספת מצוינת בין אם זה לקישוט או טעם, מוסיפים צבע וטעמים!
  • סיים עם זילוף של רוטב פסטו, שיעניק את הפיצה שלכם את הטוויסט המושלם!

שאלות ותשובות

איך לבצע את הבצק בלי לחם?
בחירה בקמח חיטה ללא שמרים היא הדרך הקלה והמהירה. הבצק שלנו לא מצריך לשלב שמרים, מה שהופך אותו לאידיאלי למי שרוצה לחסוך בזמן.

כמה זמן הלשת הבצק?
לישה באורך 3-5 דקות מספיקה מאוד, עד שהבצק נעים ומאוד גמיש.

מה לעשות אם אין לי קמח חיטה?
אפשר להשתמש בקמח תפו”א או קמח בריאות אחר כמו קמח קינואה או קמח שקדים.

האם הסטייק והפיצה יכולות להיפגש?
בהחלט! סטייקים קצוצים עם גבינת מוצרלה ונענע יכולים להיות מקסם שגורם לכם ללקק את האצבעות.

האם אפשר להכין פיצה בתנור לא קונבנציונלי?
נכון! כל תנור של פיזור חום מצוין עבודת קסם, אבל אם יש לכם אבן פיצה, חימום מקדים זה התענוג.

איך אני מחמם פיצה שהשארתי?
חממים בתנור על חום גבוה במשך 5-10 דקות, להפוך אותה שוב לצלחת המושלמת.

מהי הדרך הטובה ביותר לחתוך פיצה?
הקפידו לחתוך כאשר הפיצה חמה, בעזרת סכין חדה או חותך פיצה – זה יסייע לשפוך פיצות נפלאות.

אפשר לשמור פיצה לא מוכנת לקראת מועד מאוחר יותר?
בהחלט! ניתן להקפיא פיצה לא אפויה ולהקפיא לבצק הנחוץ לעוד יום.

באיזה גדלים אפשר להכין פיצה?
חשוב לציין שאפשר לגוון את גודל הפיצה – כבר תיהנו מפיצות אישיות ועד פיצה משפחתית!

עוד המלצת קריאה בשבילך >  מתכון לחלות 2 קilo הפרשת חלה שישגע אתכם

כיצד מוגשת הפיצה הכי טעימה?
תוגש עם סלט רענן בצד, יחד עם רוטב בבחירתכם, ויש לכם מנה מושלמת לחגיגה או לערב רגוע בבית.

וכך, אחרי כל הסיפור, יש לנו פיצה פשוטה וטעימה להפליא. השלב הבא הוא לשתף את המתכון המדהים הזה עם חברים, משפחה, ואולי גם עם השכנים! שיהיה בתיאבון!

Scroll to Top