מתכון לפנקייק ללא ביצים שיעשה לכם יום מושלם

"`html

מתכון לפנקייק ללא ביצים – המנה המושלמת לארוחת הבוקר שלכם!

בהכשרת הפנקייקים אנחנו לא ממש צריכים להרגיש שאנחנו מפספסים את המרכיבים הקלאסיים.
למעשה, פנקייקים ללא ביצים יכולים להיות כל כך מדהימים, עד שבקלות הם

יכולים להפוך למנה הממכרת של הבוקר שלכם. מתחשק לכם לשמוע על איך להכין פנקייקים
אווריריים, נימוחים ומלאים בטעם? תבואו עלי!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

אנחנו הולכים להכין את הבצק המושלם, וכל החומרים פשוט מתאימים זה לזה בצורה אגדית.
הפנקייקים האלה יכולים להיות משגעים גם כאשר נשדרג אותם עם תוספות שונות – אז היכנסו

לעניינים ונראה מה נדרש.

  • 250 גרם קמח חיטה מלא
  • 50 גרם סוכר חום
  • 1 כף אבקת סודה לשתייה
  • 1/2 כפית קינמון (אופציונלי)
  • 500 מ"ל חלב שקדים או חלב כה מצמחי אחר
  • 2 כפות שמן צמחי (כמו שמן קוקוס)
  • 1 כפית תמצית וניל

אם אתם מעדיפים להכין פנקייקים מדליקים על גרסה כשרה, אפשר להחליף את החלב
בחלב סויה או חלב אורז. מדהים!

שלבי ההכנה

בואו נתחיל את המסע המתוק שלנו אל הפנקייקים המושלמים. השורות הבאות ילמדו אתכם איך להכין

את הפנקייקים שיגרמו לכולם להתמכר!

  1. שמים את כל החומרים היבשים בקערה גדולה – קמח, סוכר, אבקת סודה לשתייה וקינמון.
  2. מערבבים היטב את החומרים היבשים, עד שמתקבל תערובת אחידה.
  3. בעזרת מטרפה, מוסיפים את החלב והשמן לתערובת היבשה.
  4. מוסיפים את תמצית הווניל ומערבבים שוב, עד שהבצק חלק ואחיד.
  5. מחממים מחבת עם מעט שמן על חום בינוני.
  6. לוחצים בכף (או מצקת) על הבצק לתוך המחבת החמה, ליצור פנקייקים בגובה הרצוי.
  7. מתספיקים עד שמתחילים להופיע בועות על פני הפנקייק (כ-2-3 דקות).
  8. מגידים את הפנקייק בעזרת תרווד ומבשלים עוד כ-2 דקות מצד השני.
  9. מעבירים לצלחת בהנאה ושמים בצד.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  קציצות תירס בתנור שיגנבו את הלב שלך

תוספות ושדרוגים אפשריים

אם בא לכם לשדרג את הפנקייקים, יש לכם אין ספור אפשרויות.
מומלץ להוסיף לשימוש כמה מהתוספות הבאות:

  • סירופ מייפל או דחיסת דבש
  • פירות טריים כמו תותים או בננות
  • שוקולדים קצוצים
  • אגוזים קצוצים – לשדרוג הבריאות
  • קקאו למי שאוהב שוקולד!

שאלות ותשובות

האם אפשר להכין פנקייקים בלי חלב?
בהחלט! אפשר להשתמש בחלב שקדים, חלב סויה, או אפילו במים. כולם יעשו עבודה מעולה!

מה קורה אם יש לי קמח ללא גלוטן?
אפשר להשתמש בקמח ללא גלוטן כמו קמח שקדים או קמח תפו”א. יש להתאים את הכמויות מעט.

האם זה אפשרי להכין את הפנקייקים מראש?
בוודאי! אפשר להכין את הבצק ולשמור אותו במקרר עד 24 שעות. רק זכרו לערבב שוב לפני הבישול.

מה קורה אם רוצים להפוך את הפנקייקים לארוחת צהריים?
תקצצו ירקות, כמו קישואים או גזר, והוסיפו למתכון. זה ייתן לפנקייקים טוויסט מעניין!

לא עשיתי פנקייקים אף פעם, איך אני יודע אם הם מוכנים?
קל מאוד! פנקייק שמתחילים להיווצר עליו בועות וריח מתוק נפלא, זה הרגע להפוך אותו!

יש חלופות לסוכר?
סוכר קוקוס או ממתיקים טבעיים אחרים יכולים להוות תחליף מצוין.

איך כללים את הפנקייקים צלויים נשארים רכים?
שמרו את הפנקייקים בחום נמוך עד שאתם מוכנים לשרת!

מה קורה אם הבצק יוצא סמיך מדי?
הוסיפו מעט חלב לנוזל ולחלבו ולא לדאוג – הכל יסתדר!

האם ניתן לאחסן את הפנקייקים במקפיא?
כן! אפשר לאחסן במקפיא, אבל זכרו להפריד בין פנקייקים בעזרת נייר פרגמנט.

איך לאזן את הטעמים?
מומלץ להוסיף מעט מלח לתערובת, זה מעצימה את כל הטעמים.

אנחנו בטח לא נשכח את הפנקייקים האלו, וכל אורח שיטעם ירגיש שזה מושלם.
אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם חברים שלכם ברשתות החברתיות,
ומשחקי טעמים נוספים – זה בהחלט פינוק בריא שאף אחד לא רוצה לפספס!

עוד המלצת קריאה בשבילך >  סלט סלק מבושל מרוקאי שאסור לפספס!

"`

Scroll to Top