מתכון לקובה סלק מדהימה של תומר תומס – טעמים שממכרים!
דמיינו את הגעגועים לטעמים הביתיים שמחממים את הלב – היכולת ללקק את האצבעות באופן כמעט בלתי נשלט, התבשילים הנפלאים של אמא, וסודות הקולינריה שעוברות מדור לדור. והיום, אנו מציעים לכם להכין קובה סלק מדהימה ומעלפת שתגנוב את ההצגה בכל ארוחה! קובה, המילה עצמה, כבר מכילה בתוכה סודות ו-Z ייחודיים, וכשמדובר בסלק, זה מסתכם בתבשיל שמלא בצבעים ובטעמים. שמעו, זה לא סוד שהקובה היא ממכרת – וברגע שתחליטו לנסות את המתכון הזה, אתם עלולים למצוא את עצמכם מכינים אותו כל שבוע!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 60 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מספר מנות: 6 מנות
הרכיבים הדרושים
עכשיו, כשאנחנו ביצענו את ההקדמה המושלמת, הבה נדבר על מה שצריך כדי להוציא את הקובה הנפלאה הזו לפועל. הכינו את עצמכם, כי מדובר בכל מה שצריך כדי להיות שפים בבית שלכם!
- 250 גרם בשר בקר טחון (או אפשר לשלב בשר עוף אם אתם מעדיפים)
- 200 גרם סלק, קלוף ומגורר
- 100 גרם גרגירי חומוס, בושלו ומחית שיהיה קל לעבוד איתה
- 2 כוסות סולת
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 1/2 כפית כמון
- 1/2 כפית קימל טחון
- מלח ופלפל, לפי הטעם
- שמן לטיגון
- 3 כוסות מים
מרכיבים חלופיים
מעבר לכך, אתם כל הזמן יכולים להתנסות עם גרסאות שונות! אם אתם טבעונים, תוכלו להחליף את הבשר בטופו או קוואקר לאורז חום. העניין הוא שניתן לשדרג את המרכיבים וליצור טעמים חדשים. האופציות הן כמעט אינסופיות.
שלבי ההכנה
ועכשיו, חברים, הגענו לשלב המרגש ביותר – בואו נגיע לכיצד מכינים את הקובה הסופר טעימה הזו!
- יש לחמם מעט שמן במחבת ולטגן את הבצל עד שהוא שקוף.
- להוסיף את הבשר הטחון, התבלינים והמלח ולערבב עד שהבשר מתבשל.
- לסנן את גרגירי החומוס ולהוסיף למחבת. לערבב כ-5 דקות נוספות.
- בסיר נפרד, מוסיפים את הסלק המגורר עם מים ומביאים לרתיחה.
- כשהמים רותחים, נמנעים להוסיף את הסולת ויוצרים עיסה קטנה ורכה.
- לקרר את העיסה: כה חשוב לעזוב את העיסה קצת כדי שלא ניכנס לאפקטים מפתיעים.
- לצקת מהעיסה בכף ולשים ממלית הבשר במרכז. לסגור את הקובה וליצור כדרות עגולות.
- למלא סיר במים, להרתיח ולבשל את הקובות כדקה או שתיים.
- עם קצב הבישול וההשתהות, אתם יכולים להרגיש את הארומות מתפשטות בכל הבית. זה סימן שהקובה מוכנה!
- להעביר את הקובות לצלחת, להניח אותן מעל סלט ירקות והרי לכם מנה מושלמת!
תוספות ושדרוגים אפשריים
אחרי שסיימנו את המתכון, אפשר לחשוב על שדרוגים. מדוע לא לקשט עם אגוזים קצוצים או עשבי תיבול לפני ההגשה? אגוזי לוז קלויים יכולים לתת טעם קרנצ'י נוסף. ואם תרצו לגעת באמת באגדי, הוסיפו חתיכות של עגבניות מתובלות על גבי הקובה שלכם. הגימור יכול לשדרג את כל החוויה למושלמת!
שאלות ותשובות
האם ניתן להקפיא את הקובות?
כן! אנו ממליצים לכין מניות גדול ולחסוך. לאחר ההכנה, אפשר להקפיא אותן בשקיות אטומות. כך גם יש לכם ארוחה מוכנה לימים עמוסים!
מה ניתן לעשות אם אין לי סלק?
אין בעיה! אפשר להכין קובות בתפוחי אדמה או עם ירקות אחרים. בנוסף, הסלק מספק צבע אך גם הרבה טעם – אך אפשר בהחלט לנסות חלופות.
מה הסוד לשמור על הקובות לא מתפוררות?
שימוש בסולת בהכנה, והקפצת החומרים לפני הבישול, יכולים למנוע את התפוררות הקובות. הקפאתן כמה שעות גם יעזור!
איפה ניתן למצוא מתכונים נוספים לקובה?
ישנם הרבה אתרים ושפים שאוהבים להתנסות במתכונים שונים. ממליץ לבדוק בבלוגים קולינריים, יש שם אוצרות!
האם אפשר להכין מתכון זה בסדנאות בישול?
בהחלט! מדובר במתכון כיפי ללמידה קבוצתית, שמעודד שיתוף פעולה בין המשתתפים ומתן נגיעות אישיות לכל אחד!
באילו מקרים מומלץ להגיש את הקובות?
מנה קלאסית בארוחות משפחתיות, חגיגות ואירועים יכולה להיות שמתאימה. מעט תיבול ואירוח סביבן ייצרו אווירה משגעת!
האם אפשר לשמור על המליצה לעבודה?
בהחלט! קובה מתאימה לארוחות קלה בעבודה או כארוחת ערב קלילה בבית. פשוט תוסיפו סלט מרענן!
האם יש אפשרות לגרסה דלת פחמימות?
כמובן! אפשר לנסות קובות כפוית עם כרובית קצוצה או קישואים כמסמני מחליפים לסולת.
למה סלק כל כך בריא?
סלק בעיקר מכיל זמן קצוב במינרלים חיוניים, כמו ברזל ואשלגן. כמו כן, הוא טוב מאוד ללב ולמערכת הדם!
אני מקווה שהמתכון הזה הצליח לגרום לכם להרגיש את הטעמים והריחות של קובה הסלק המדהימה! אנו בטוחים שלא תצטערו על כך ולזמן הכי טעים שיש. אל תשכחו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות ולהפיץ אותו לחברים, כי כל אחד צריך לטעום את הקסם הזה!