לקט ירקות ירוקים סנפרוסט – מתכון מדהים וממכר!
לקט ירקות ירוקים הוא לא סתם עוד מתכון – הוא חוויה, חגיגה של צבעים וטעמים שיכולים לשדרג כל ארוחה. כשאני חושב על ירקות ירוקים, אני לא מתכוון רק לחסה ופטרוזיליה, אלא גם לירקות כמו קישוא, אספרגוס, ברוקולי, ובתוספת נגיעות של חרדל או רוטב סויה, כל ביס מתגלה כדבר אגדי! דווקא עכשיו, כשמזג האוויר מתחיל להתחמם, הלקט הזה הוא המושלם להכנה.
המתכון הזה הוא כל מה שצריך בשביל לשמח את הלב, להעניק אנרגיה לצהריים וגם… ללקק את האצבעות! תתכוננו להכנת מנה שמעוררת טעמים שונים ומגוונים, תעלה חיוך על פני כל מי שתשקו לו בצלחת, ושאפשר לשדרג אותה בקלות לכל טעם או צורך. בנוסף, המתכון הזה הוא בריא מאוד ודל פחמימות – בדיוק מה שדרוש לנו בעידן המודרני!
זמן הכנה: 30 דקות | רמת קושי: קלה | מכין כ-4 מנות
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן בישול: 10 דקות
- רגישים לגלוטן? אין בעיה!
- גם טבעונים ייהנו פה!
הרכיבים הדרושים
לפני שנתחיל, חשוב לדעת שיש המון אפשרויות לשדרוג המתכון הזה, אז אל תהססו להוסיף מעל הטבעית שלכם. אתם מוזמנים לשלב את הירקות האהובים עליכם!
- 2 קישואים בינוניים, חתוכים לשמיניות
- 1/2 ק"ג ברוקולי, חתוך לפרחים קטנים
- 200 גרם אספרגוס, חתוך לקטעים
- 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק (לפי טעם)
- 2 כפות שמן זית
- 1 כף רוטב סויה
- 1 כף חרדל דיז'ון (בעיקרון, כל חרדל יתאים)
- מלח ופלפל לפי הטעם
- שום קצוץ – לשדרוג
שלבי ההכנה
כעת, הגענו לחלק המעניין באמת – שלבי ההכנה! זה הזמן להפעיל את החושים שלכם ולצאת לדרך.
- נשטוף היטב את כל הירקות תחת מים זורמים. תמיד טוב להתחיל עם נקיון!
- חתכו את הקישואים והאספרגוס לקטעים כמו שאתם אוהבים.
- במחבת גדולה, חממים את שמן הזית על חום בינוני.
- הוסיפו את השום הקצוץ וטגנו אותו במשך כדקה עד שהוא משחרר את הארומה שלו.
- עכשיו, הגיע הזמן להוסיף את הירקות! ראשית את הברוקולי, טגנו אותו במשך כ-3 דקות.
- הוסיפו את הקישואים והאספרגוס וטגנו כל יחד כ-5-7 דקות נוספות, עד שהירקות רכים.
- כשהכל מתערבב יחד, הוסיפו את רוטב הסויה והחרדל ועירבבו היטב.
- וסיימו עם תוספת מלח, פלפל ופלפל חריף לפי הטעם שלכם! אל תירתעו, תתנו לטעום שאף אחד לא ירגיש חום ויחשוש.
- העבירו לצלחת הגשה ותהנו מהמנה המושלמת!
תוספות ושדרוגים אפשריים
עם המתכון הזה אפשר לשדרג עוד ועוד. אם אתם אוהבים פרופורציות נוספות, תוכלו להוסיף
- תפוחי אדמה קטנים, חצי מבושלים – ואפילו תוספת של גבינת פטה מעורבת.
- תוספת גבינת פרמזן מפורר – במיוחד אם אתם רוצים במנה מושחתת.
- חומוסים קלויים או טופו מוקפץ לשדרוג חלבוני.
- תיבול נוסף של עשבים כמו בזיליקום או פטרוזיליה – ופתאום זה ירגיש כמו מתכון מסבתא.
שאלות ותשובות
איך אפשר לשדרג את המנה הזו לטבעונית?
המתכון הזה כבר טבעוני, אבל אפשר להחליף את שמן הזית בשמן קוקוס או טחינה לגיוון טעם.
האם אני יכול להוסיף עוד ירקות למנה?
בהחלט! סלרי, גזר ואפילו פטריות יעשו את העבודה. זה תלוי בטעמים האישיים שלכם.
כמה זמן ניתן לשמור את המנה במקרר?
לרוב, תוכלו לשמור את המנה במשך כ-3 ימים במקרר. רק אל תשכחו להכניס אותה לקופסה אטומה.
האם אפשר להקפיא את המנה?
הקפאה אפשרית, אבל הירקות יאבדו חלק מהפריכות שלהם. אם אתם מתכוונים להקפיא, כדאי לשקול להקפיא אותם לפני הבישול.
מהם ההמלצות שלי להגיש את המנה?
המנה הזו מצוינת בתור תוספת לצד דגים, עוף או אפילו כשלעצמה עם אורז לבן ועשבים.
האם עולה המנה בסגנון סלט?
למה לא? כל מה שצריך לעשות זה לאדות את הירקות כמה דקות פחות, ואז לערבב עם קצת רוטב שמן זית ולימון.
שכחתי לשפוך את הרוטב, האם אני יכול לשפוך אותו אחרי הבישול?
אפשר, בהחלט! אוכל תמיד ייתן לכם עוד טוויסט, פשוט תוסיפו מעל ותערבבו.
האם אפשר להשתמש בירקות קפואים במקום טריים?
כן, בתנאי שתשימו לב לזמן הבישול, כי ירקות קפואים מבשלים מהר יותר.
מה אפשר לשים במקום חרדל?
אפשר להוסיף מתיקות בעזרת דבש או סילאן – או פשוט לשים רוטב סויה נוסף.
כמה מוזיקה עליי לשים ברקע כשאני מבשל?
ככל שתשמעו מוסיקה שאתם אוהבים, זה יוסיף אושר (ובטעימות!) בתהליך הבישול.
אני מקווה שנהניתם מהמתכון המדהים הזה. אל תשכחו לשתף עם חברים ומשפחה, כי אוכל טעים וטוב זה דבר שמומלץ לשתף בקול!