מתכון לשישברק שלא תוכל להפסיק לאכול!

שישברק משגע במילוי בשר טחון

כשהמחשבה על שישברק עולה, לרוב עולה גם זיכרון מתוק של ארוחה משפחתית, עטופה באווירה של חום ואהבה. המנה המדהימה הזו, שהביאה אותנו כולנו לשולחן, יצרה את הרגעים המשמעותיים ביותר עם החברים והמשפחה. זה הזמן להוציא את הקולינריה מהמטבח, כלי עבודה מהארון, ולהיכנס למסע טעים ומעלף שכולל שישברק במילוי בשר טחון בכמה שלבים פשוטים (ולא שגרתיים!).

זמן הכנת המתכון

סה"כ זמן: 2 שעות
רמת קושי: בינוני
מספר מנות: 6-8

  • זמן הכנה: 1.5 שעות
  • זמן בישול: 30 דקות
  • מצרכים: הלבשה, בשמים ודברים טובים!

עם המילוי הממכר והטעים, והשכבות הפריכות של הבצק, השישברק הולך להיות הגיבור של השולחן שלכם. כל Bite ירגיש כאילו נצעק מחדרו של השף המוערך ביותר. אתם מוכנים?

הרכיבים הדרושים

לפני שנצלול לתוך שלבי ההכנה, הנה הרשימה של כל מה שאנחנו צריכים כדי ליצור את השישברק הכי טעים שיש:

  • 500 גרם בשר טחון (עוף, בקר או תחליף צמחי)
  • 2 בצלים קצוצים דק
  • 3 שיני שום כתושות
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 300 גרם קמח לבן
  • 1/2 כוס מים פושרים
  • 1 ביצה
  • 1/4 כוס יוגורט
  • מעט כמון (לפי הטעם)
  • לציפוי: ביצה להברשה

מעניין לדעת שלשישברק יש שורשים במזרח התיכון ובמרכז אסיה, וישנן גרסאות רבות עם מילויים שונים – זהו הציור המושלם לגוון את הארוחות המשפחתיות שלכם. גם אם תקחו את זה בגרסה טבעונית, תוצאות מדהימות מתקבלות עם עדשים וקטניות במקום בשר.

שלבי ההכנה

בואו נתחיל את ההכנה שהיא יותר משעשעת מאשר מסובכת. תנו לי להראות לכם איך להכין את השישברק המושלם.

  1. נחמם את השמן במחבת על להבה בינונית ונוסיף את הבצל הקצוץ. נבשלים עד שהבצל מתרכך ומשחים קלות.
  2. נוסיף את השום והבשר הטחון ונמשיך לבשל עד שהבשר מוכן. נוסיף מלח, פלפל וכמון – זה מה שיתן את הטעם המגניב!
  3. נכבה את הלהבה ונוסיף את הפטרוזיליה – זה נותן לשישברק את הטריות שמעלפת!
  4. בינתיים, נכין את הבצק. בקערה גדולה, נמזוג את הקמח ונוסיף את הביצה, היוגורט והמים, ונלוש עד לקבלת בצק גמיש ואוורירי.
  5. נחלק את הבצק ל6-8 כדורים, ואם מצב רוחכם מרשה, גם יותר קטנים – כן, הבצקים האלו יגרמו לכם ללקק את האצבעות!
  6. נשטח כל כדור בצק לדיסק קטן עם המערוך ומניחים במרכזו כף מהמילוי המדליק.
  7. קיפול הבצק: מקפלים את הבצק מעל המילוי מהצדדים כדי לסגור אותו בצורה מהודקת.
  8. נברש את השישברק בביצה על מנת שיתקבל גוון זהוב בעינוי בתנור.
  9. חום מראש את התנור ל200 מעלות נאפים לנפלאות במשך 30 דקות או עד שהשישברק מגיע לגוון זהוב ופריך.
  10. החגיגה מוכנה! הוציאו את השישברק ודאגו שהריחות המעלפים יגיעו לחשמות שכן.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  עוגיות ללא קמח וללא סוכר שתאהבו להכין

עוד קצת על גרסאות ואפשרויות

שישברק הוא מנה שיכולה להיכנס לכל סיטואציה. אפשר לגוון במילוי באמצעות ירקות קצוצים, גבינות שונות, או טחינה לחוויה בריאה וטעימה. מהנסיון שלי, שילוב של תרד וגבינת פטה הוא פשוט אגדי – מומלץ בחום! מלבד לכך, אפשר לאפות את השישברק, אבל אפשר גם לטגן אם אתם מחפש קצת יותר קראנצ’יות!

שאלות ותשובות

מה ניתן לשים במקום הבשר?
שאלה מצוינת. ניתן להשתמש בעדשים מבושלות, או בחומוס כתוש. אתם גם יכולים לשלב בגבינות קוטג’ ותהיה לכם גרסה טבעונית משגעת!

האם זה מתאים לילדים?
בהחלט! ילדים אוהבים את השישברק, ולא תבינו מאיפה הם לקחו את הייחודיות הזאת כשתגישו להם אותו.

למה בעצם להוסיף פטרוזיליה?
הפטרוזיליה מוסיפה ניקיון וטעם, וגם קצת צבע – בשילוב עם הבשר, זה הופך למעלף!

האם ניתן להקפיא את השישברק?
בהחלט! השישברק נשמר נהדר במקפיא. רק עטפו אותו היטב כדי להסיר כל לחות!

מה עוד כדאי להגיש עם השישברק?
סלט ירקות מרענן עם טחינה או יוגורט לצדדים – זה באמת יכול לשדרג את כל הארוחה!

כמה זמן ניתן לאחסן את השישברק במקרר?
עד 3 ימים. אם אתם לא בטוחים, שימו במקפיא והחיות ימרו במהירות!

האם אפשר למלא גם עם דגים?
לא ניסיתי את זה באופן אישי, אבל ההיגיון אומר שזה יכול להיות נפלא! שינוי מרענן לארוחה.

מה אפשר לעשות עם הבצק אם לא משתמשים בכל הכדורים?
לא לשכוח, את שאריות הבצק ניתן לשמור במקרר עד יומיים, או להקפיא.

כיצד ניתן לדעת אם השישברק מוכן?
כשצבעו זהוב והקצוות פריכות – זהו עשה הכנתי!

האם יש המלצות על גבינות למילוי?
גבינת מוצרלה יכולה להיות בחירה טובה להצפת טעמים חדשניים.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  עוגיות שיבולת שועל ושוקולד צ'יפס שאסור לפספס

לסיום, אל תשכחו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות עם חברים ובני משפחה. השישברק המושלם מחכה לכם ולכולם, וההצלחה שלכם תלויה רק בכם!

Scroll to Top