"`html
מתכון נסיכת הנילוס
דמיינו את התבנית המושלמת המפיצה ריחות מדהימים של קינמון, אגוזים ודבש. ממש כמו בימים ההם כשהגענו לאירוח אצל דודה רחל, שהיא מומחית אמיתית באפיית עוגות מדהימות. המתכון הזה, נסיכת הנילוס המושלמת, הוא שילוב של טעמים משגעים שממגנטים את כל מי שבסביבה. אך זה לא סתם מתכון, אלא נוסטלגיה שתחזיר אתכם למטבח של סבתא. לא תוכלו להפסיק ללקק את האצבעות!
זמן הכנת המתכון: 60 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מספר מנות: 10
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את נסיכת הנילוס המופלאה, נצטרך את המרכיבים הבאים:
- 200 גרם קמח לבן
- 100 גרם סוכר חום כהה
- 2 ביצים גדולות
- 100 מ"ל שמן צמחי
- 200 מ"ל מים חמים
- 3 כפיות אבקת סודר
- 1 כפית קינמון טחון
- 100 גרם אגוזים קצוצים (למעבר לדורשנים – ניתן להשתמש באגוזי פקאן או שקדים)
- לציפוי: דבש וכמה קמצוצים של פיסטוק קצוץ (זה לגמרי אופציונלי, אבל בהחלט מהודר)
אם אתם רוצים לגרסה טבעונית, אפשר להחליף את הביצים ב-50 גרם פירה תפוחי אדמה או 60 מ"ל רסק תפוחים. לפיזור ללא גלוטן, ניתן להשתמש בקמח ללא גלוטן שמעניק עדיין את המרקם האוורירי של העוגה.
שלבי ההכנה
עכשיו, כשיש לנו את כל המרכיבים על השולחן, הגיע הזמן להתחיל בהכנה המרגשת!
- מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- מניחים קערה גדולה ומערבבים את הסוכר והביצים עד שהתערובת היא נימוחה.
- מוסיפים את השמן ושוב מערבבים היטב.
- בתוך קערה נפרדת, מכניסים את הקמח, אבקת הסודר, הקינמון והאגוזים.
- מאחדים בין שתי התערובות ומוסיפים את המים החמים.
- מערבבים עד שהתערובת אחידה וללא גושים.
- מעבירים לתבנית עגולה (22 ס"מ) מרופדת בנייר אפייה.
- אופים בתנור במשך 40 דקות, או עד שקיסם יוצא יבש.
- מצננים בטמפ' החדר ולבסוף מצפים בדבש ובפיסטוק הקצוץ אם בחרנו.
המתכון הזה הוא מתכון שמווה רגע של התכנסות משפחתית, שבו כולנו זוכרים את תקופות הפשטות והאהבה, שמהם עשויות גם העוגות הגבוהות ביותר!
שדרוגים ותוספות אפשריות
כמובן שהתוספות הן חלק בלתי נפרד מהמתכון! מי אמר שצריכים להפסיק עם העונג? אתם יכולים להוסיף גבינת מסקרפונה על גבי העוגה כי, למי לא מגיע קצת נימוח בפה? לחובבי השוקולד, המומחה מציע לשלב שוקולד מריר קצוץ לתוך התערובת או ליצור שכבת ציפוי שוקולד עשירה. מלבד זאת, שקד או קוקוס קלויים אחדפו את הטעם ה'אגדי' של הקינוח!
שאלות ותשובות
מה ניתן לשים במקום אגוזים?
אם אתם רגישים לאגוזים, אפשר לשים פתיתי קוקוס או אפילו שוקולד קצוץ. זה עדיין יהיה משגע!
איך ניתן לשמור על העוגה?
באופן כללי, אם שומרים את העוגה במיכל אטום, היא יכולה להחזיק עד שבוע במקרר. אבל, הקרדיט לגובה עוגה הזו בהחלט לא יישאר לאורך זמן.
האם אפשר להקפיא את העוגה?
בהחלט! לאחר קירור מלא, עוטפים היטב את העוגה בניילון נצמד ומקפיאים. היא תישאר טעים ממש גם אחרי ההפשרה.
מה עושים אם העוגה שורפת מלמעלה ולא מבושלת מבפנים?
אם אתם רואים שהעוגה מזהיבה במהרה, אפשר לכסותה בנייר כסף כדי להאט את האפייה מלמעלה ולתת לה לתפוס גובה נוסף ואוורירי מבלי להישרף.
ניתן להכין עוגה קטנה יותר?
כן! אם אתם רוצים עוגה מיני, פשוט הכפילו את המידות לשימוש בתבנית קטנה יותר, והתאימו את זמן האפייה ל-20 דקות בלבד.
איך אפשר לדעת אם העוגה מוכנה?
קיסם או שיפוד עץ יכולים לעזור לכם. אם אתם נעצרים ומוציאים אותו יבש, העוגה מוכנה.
מה לעשות אם אני רוצה גירסה דלת פחמימות?
אפשר להשתמש באבקת שקדים במקום קמח רגיל וזה יכול להעניק גם מרקם משגע והכי טעים שיש.
אילו רטבים מתאימים להגשה עם העוגה?
חובבי מרכז הארחה יבחינו ברטבים מברכים וסירופים של סוכר או דבש. גם שוקולד הנוזל אידיאלי!
למה כדאי להכין את המתכון הזה?
מנסיוני, המתכון הזה לא רק שישאיר אתכם עם חוויות טובות, אלא גם יעשה טוב על הלב כשאתם תזכרו את כל הרגעים שהולכים יחד עם המנה המהממת הזו.
אז למה אתם מחכים? דאגו לשתף את המתכון המדהים הזה עם חבריכם ברשתות החברתיות, לשתף את האהבה ולהתענג על כל ביס וביס! קחו את המתכון ותשאירו את כולם עם פה פעור. כל בני המשפחה ידרשו הסבר לא רק על המרכיבים, אלא גם על האהבה והאושר שמסתובבים סביב העוגה הזו!
"`