מתכון עם בשר טחון לילדים שלא תשכחו!

"`html

מתכון מדהים עם בשר טחון לילדים

לכל ההורים שקוראים, הכירו את המנה שתשנה את כללי המשחק בדינמיקה של ארוחות הערב! כשאנחנו מדברים על בשר טחון, עולה אצלנו תמונה של מנות טעימות, מהירות הכנה ובריאות – וכל זה באותו שולחן. המנה שנתאר כאן היא מעלפת, מושלמת ויכולה להפוך את כל ערב לשעה טובה יותר. מדובר במנה אגדית של קציצות בשר שכולם אוהבים, עם תוספות שיכולות להפתיע ברמות שלא הכרתם!

זמן הכנת המתכון: 30 דקות. רמת קושי: קלה. מנות: 4-5 אנשים.

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן בישול: 15 דקות
  • מתאים ל-4-5 סועדים

הרכיבים הדרושים

בואו נעבור לרשימת הרכיבים שיקחו אתכם למסע טעים מבעד לדלת המטבח. הרכיבים כאן הם קלאסיים, אך קחו בחשבון שאפשר לגוון ולהתאים את המנה להעדפות האישיות שלכם ושל ילדיכם. זה חלק מהכיף – לגלות מה הכי טוב!

  • 500 גרם בשר טחון (פילה או חזה עוף)
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 1 ביצה
  • 1/2 כוס פאנקייק (או פירורי לחם)
  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה (או כוסברה למי שאוהב)
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית כמון (אם רוצים טוויסט מזרחי)
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 2-3 כפות סויה (למנוע יובש בקציצות)
  • שמן זית לטיגון

מרכיבים חלופיים

למי שמחפש אפשרויות נוספות, יש כאן כל מיני רעיונות. לדוגמה, אם תרצו להכין גרסה טבעונית, אפשר להשתמש בטחון צמחוני עשוי מסויה או מוצרי קטניות. ישנם גם כל מיני דגני בוקר איכותיים שיכולים להחליף את הפאנקייק.

שלבי ההכנה

בואו נצלול לתוך שלב ההכנה. כאן תגלו שהמנה הזאת לא רק טעימה – היא גם ממכרת וקלילה להעין. רק שימו לב, אחרי שתכינו את זה, הילדים לא ירצו שארוחות אחרות יפסידו להם את תשומת הלב!

  1. בתוך קערה גדולה, נקח את הבשר טחון, הבצל הקצוץ, הביצה, הפאנקייק, הפטרוזיליה, המלח, הכמון והפלפל השחור. נמזוג גם את הסויה ונתחיל לערבב את הכל היטב.
  2. ניצור כדורים בגודל של טניס שולחן ונניח על צלחת.
  3. מחממים שמן זית במחבת על חום בינוני.
  4. נטגן את הקציצות מכל הצדדים עד שהן משחימות (בערך 4-5 דקות מכל צד).
  5. נניח את הקציצות על נייר סופג כדי לספוג שומנים עודפים.
  6. אחרי שהן התקררו במעט, יכולים להגיש עם רוטב יוגורט (או כל רוטב אהוב אחר).
עוד המלצת קריאה בשבילך >  פיצה מקמח מלא מתכון ב 10 דקות שפשוט אי אפשר לפספס

הכנות פשוטות וכבר מהראשון, כולם ירגישו את הטעם הכי טעים שיש. הקציצות נשארות רכות ומאוד נימוחות.

תוספות ושדרוגים אפשריים

אין גבול לדמיון! אפשר לשדרג את הקציצות הללו עם גבינת פטה מפוררת בתוכן או להוסיף קוביות של ירקות חתוכים. בכלל, תמיד אפשר לעבוד עם רכיבים שונים כדי למצוא את השילוב המושלם.

למשל, הוספה של תפו”א מרוסק שיכולה להקנות טעם נוסף ולתת להם מרקם מושלם. ואם אתם אוהבים להתנסות, נסו להוסיף קצת מטבל אפתי או רוטב חריף – הילדים יופתעו לטובה!

שאלות ותשובות

מה אם אין לי פאנקייק? איך זה משפיע על המנה?
כלום! אפשר להחליף בפירורי לחם – זה ייתן טקסטורה דומה.
האם אני יכול להכניס ירקות אחרים לתוך הקציצות?
בהחלט! גזר מגורר או קישוא יכולים להוסיף טעם ורכות.
האם יש אפשרות להכין את הקציצות בתנור?
בהחלט! ניתן להניח על תבנית עם נייר אפייה בתנור בחום של 180 מעלות עד שישחימו (בין 20 ל-25 דקות).
תוכלו לספר כיצד ללקק את האצבעות אחרי המנה הזו?
אין בעיה! שמרו על רוטב יוגורט בצד, זה משדרג את הכל!
מה אם אני רוצה שהמנה תהיה דלת פחמימות?
השתמשו בפאנקייק מחלבונים בלבד וותרו על הפאנקייק לחלוטין.
אני רוצה לשמור את הקציצות לעוד יום. איך עושים את זה נכון?
שמרו אותן במקרר בכלי סגור, הן יחזיקו עד 3 ימים.
האם זה מתאים לילדים עם אלרגיות?
קודם כל, יש לבדוק כל רכיב. אפשר להחליף את הביצה בתחליף ביצים.
באיזו דרך אפשר לשדרג את הרוטב?
שילוב של שמן זית, שום ומיץ לימון יכול להיות רעיון מצוין!
אפשר להכין קציצות קדאיף מתוך זה?
אכן! פשוט עטפו קציצה בקדאיף, ומעבירים לטיגון!

עוד המלצת קריאה בשבילך >  מרק עדשים כתומות ותפוחי אדמה שמח暖 את הלב

אני מקווה שהייתם מוכנים להנות ממנה משגעת זו! אל תהססו לשתף או להעביר את המתכון לשולחן הדיונים החברתי שלכם – מי לא רוצה קציצות בשר במטבח!? בתיאבון!

"`

Scroll to Top