מתכון פטריות בתנור שיהפוך אתכם לשפים כמוהו

מתכון פטריות בתנור כמעט ברמה של חיים כהן

תארו לכם רגע קסום שבו פטריות עסיסיות יוצאות מהתנור, ריחן המדהים ממלא את הבית, והן יושבות על השולחן בתור כוכבות של הארוחה. מתכון זה הוא לא רק מתכון – זה רגע עוצר נשימה שבו הצלחות מתמלאות בקסם וכולם מרימים את כוסות היין לכבודכם. אם יש משהו שמסמל אוכל ביתי ובניחוח עוטף זה פטריות בתנור. במתכון זה אנחנו הולכים לקחת את הפטריות האגדי ולהפוך אותן למנה מעלפת שלא תשאיר מקום לספק – כולם ירצו עוד!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי כמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 4-6

הרכיבים הדרושים

לפני שמתחילים, מתכון זה מצריך לא מעט מרכיבים שמאחדים את כל הטוב הזה בין סלסלות פטריות. עד כאן תחילתה של מסע הקולינריה – בואו נצא לדרך!

  • 500 גרם פטריות שמפיניון או פטריות פורצ'יני (אם אתם רוצים להפתיע!)
  • 4 כפות שמן זית איכותי
  • 4 שיניים שום קצוצות דק
  • מיץ מלימון סחוט טרי (או יותר, תלוי בטעם)
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 1/2 כוס פרמזן מגורר (אופציונלי – לזה אוי, נימוח בפה!)

עכשיו, אם אתם רוצים לשדרג את המתכון, אפשר להשתמש בבצל ירוק קצוץ או אפילו להוסיף תבלינים כמו תימין או רוזמרין. אותן תוספות ישדרגו את הטעם ויביאו את הארומה המשגעת למנה שלכם.

שלבי ההכנה

הכנה היא התהליך שבו אנחנו מתעלים על עצמנו – ובמתכון הזה נתחיל להרכיב את כל מה שצריך.

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
  2. מניחים את הפטריות בקערה ומוסיפים את שמן הזית, השום הקצוץ, מיץ הלימון, מלח ופלפל.
  3. מסניפים בעדינות את כל החומרים כך שיתערבבו בצורה מושלמת.
  4. מעבירים את הפטריות לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
  5. מפזרים מעל את הפטרוזיליה הקצוצה ואת גבינת הפרמזן (אם בחרתם להשתמש).
  6. אופים בתנור במשך 20-25 דקות, עד שהפטריות מזהיבות ומשגעות.
  7. מוציאים מהתנור ומניחים להם להתקרר מעט לפני ההגשה.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  חזה עוף עם אורז בסיר אחד – מתכון קל וטעים!

אם אהבתם את המתכון עד עכשיו, חכו ותראו איזה טעם אמיתי תקבלו כשאתם מגישים לכולם את הפטריות. הן ייראו מעולה על השולחן ותאמינו לי, כולכם תרצו ללקק את האצבעות!

תוספות ושדרוגים אפשריים למתכון

לאחר שסיכמנו את הדרך הקלאסית להכנת פטריות, כדאי לדעת שאפשר תמיד לשדרג. הנה כמה רעיונות:

  • להוסיף חופן אגוזים קצוצים (קצח, קשיו או פקאן) – זה ייתן קראנץ' משגע!
  • לשים נגיעות של שמן שומשום לטוויסט מזרחי קטן.
  • להכין רוטב יוגורט עם עשבי תיבול (כמו טחינה) – תוספת קרמית ומרעננת.
  • אפשר גם להכין את המנה על פלטת גריל – זה ייתן טעם מעושן וגבוה יותר.

שאלות ותשובות

האם אפשר לשים במקום שמן זית שמן קוקוס?
שמן קוקוס בהחלט אפשרי – הוא ייתן טוויסט טעים ומיוחד, רק שמומלץ להימנע ממנות שמנוניות מדי.

האם ניתן להשאיר את הפטריות בתנור יותר זמן?
בהחלט, אם אתם אוהבים את הפטריות מעט חרוכות, אפשר להשאיר אותן יותר זמן. צריך לשים לב לא לשרוף אותן.

האם ניתן להוסיף ירקות נוספים למתכון?
בוודאי! אפשר לשלב גזר פרוס או קישוא לקוביות יחד עם הפטריות והם הופכים את המנה לעשירה יותר.

מה עם תחליפים ללא מוצרי חלב?
לגבי גבינת פרמזן, ניתן להשאיר אותה בחוץ או לבחור גבינת תחליף צמחי.

האם המנה מתאימה לדיאטה?
המתכון יחסית בריא, דל פחמימות, אך כדי לוודא שהוא עונה לצרכים שלכם, כדאי לשים לב לכמות השמן.

איך אני יודע שהפטריות מוכנות?
כאשר הפטריות מתחילות לבעבע וניתן לראות את השמן מבעבע, זה סימן שהן כמעט מוכנות!

האם אפשר לאכול את המנה קרה?
מומלץ לאכול את הפטריות חמות, אך אם נשארו, זה יכול להיות טעים גם קר, במיוחד בסלטים.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  גלילות חצילים עם בשר חן במטבח - מתכון מנצח!

האם זה מתכון שמתאים למי שיש לו קושי בלהכין?
זה מתכון קליל ולא מצריך הרבה שלבים או ניסיון – פשוט תנו לזה לזרום.

מה אם אני רוצה להוסיף תיבול חריף?
קצת צ'ילי יוסיף פיקנטיות נהדר מפחיות להפעיל את בלוטות הטעם.

איך אני יכול להפוך את המתכון ליקר יותר?
שימוש בפטריות פורצ'יני איכותיות יותר כמו גם תוספות של סרטנים יכולים להפוך את המנה ליקרת ערך ומיוחדת.

הפיצוח של מתכון הפטריות בתנור לגמרי שווה את ההשקעה, הן פשוט ישדרגו כל ארוחה בצורה מדהימה וממכרת! אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם חברים ברשתות החברתיות – מגיע להם להרגיש את כל הטוב הזה!

Scroll to Top