פשטידת בטטה ובצל פרווה
בואו נדמיין יחד רגע: אתם מתיישבים לשולחן ארוחת ערב After a long day, והריח המדהים שעולה מהמטבח פשוט משגע אתכם. זאת לא סתם ארוחה, אלא פשטידת בטטה ובצל פרווה שהכנתם בעבודת יד. הפשטידה הזו לא רק שהיא אגדה מבחינת טעם, היא גם מציעה שילוב מושלם בין בריאות למה שהפה מתגעגע, כזה שאין לו תחליף. מתכון זה מתאים לכל עונה ולכל זמן, פשוט מדהים במורכבות ובפשטות שבו.
זמן הכנה, רמת קושי ומנות
- זמן הכנה: 40 דקות
- רמת קושי: קל
- מנות: מספקת 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
בואו נתחיל עם מה שצריך כדי להכין את הפשטידה המושלמת הזו:
- 2 בטטות בינוניות (כ-400 גרם), קלופות ומגולחות
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 2 ביצים גדולות
- 1/2 כוס קמח חומוס (אם רוצים גרסה ללא גלוטן, ניתן להשתמש בקמח תפו”א)
- 1/2 כפית כמון טחון
- 1/2 כפית אגז טחון
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 3 כפות שמן זית
שימו לב שברגע זה, כל אחד מכם יכול להתנסות עם גרסאות שונות של הרכיבים. למשל, ניתן להחליף את הבצל עם בצל ירוק או להכין את הפשטידה עם ירקות שונים כמו קישואים או גזר. כל תוספת תוסיף טוויסט משגע!
שלבי ההכנה
עכשיו הגיע הזמן על מנת להיכנס לעבודה ולהכין את הפשטידה המעלפת הזו.
- מחממים את השמן במחבת על חום בינוני ומטגנים את הבצל עד שהוא שקוף ורך.
- בזמן שהבצל מטגן, מגרדים את הבטטות בפומפיה גסה.
- מוסיפים את הבטטות המגורדות לקערה גדולה.
- כשהבצל מתקרר מעט, מוסיפים אותו לקערה עם הבטטות.
- שמים את הביצים, קמח חומוס, כמון, אגז, מלח ופלפל ומערבבים היטב לשילוב.
- מחממים מחבת שטוחה עם מעט שמן זית.
- יוצרים כדורים מהתערובת ושמים במחבת.
- מטגנים כל צד למשך 4-5 דקות או עד שהן מזהיבות.
- מוציאים למגבת סופגת כדי לספוג עודפי שמן.
ואחרי כל זה, נשאר לכם רק לטעום וליהנות. אפשר להגיש את הפשטידה לצד טחינה, סלט טרי ומרענן או ירקות קלויים. אין כמו חיבור בין טעמים שמטפחים את הנשמה!
תוספות ושדרוגים אפשריים
אחד הדברים הכי כיפיים במתכון הזה הוא שהוא מאפשר לכם לשדרג ולהתאים אותו לפי טעמכם האישי. למשל:
- נלמד להוסיף כמה שיניים שום קצוצות לתערובת לקבלת טעם חזק יותר.
- אפשר לשים ירקות נוספים כמו קישואים מגורדים או פטריות.
- אם אתם אוהבים חריף, אז למה לא להוסיף קצת צ'ילי קצוץ?
שקול לפזר מעל הפשטידה קצת בצל מטוגן – זה משגע! היא גם יכולה להשתדרג כשמתייגים מצרכים חדשים מידי פעם.
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את הפשטידה מראש?
כן, בהחלט! אפשר להכין את הפשטידה מראש ולשמור במקרר. היא ניתנת לחימום מחודש בקלות.
האם אפשר להכין גרסה טבעונית?
בוודאי! פשוט היחס בין הביצים יכול להיות מוחלף ברסק תפוחים או בלילת מקמח חומוס ומים.
מה אם אני רוצה להוסיף גבינת טופו?
זה רעיון מצוין! הגבינה תיתן לפשטידה טעם נוסף ומרקם שונה. מומלץ למעוך את הגבינה ולהוסיף לתערובת.
האם ניתן להקפיא את הפשטידה?
כמובן! שימו לב לקירור סופי לפני שאתם מכניסים להקפאה. זה שומר על מרקם וטעימות.
איך ההגשה הטובה ביותר לפשטידה?
אפשר להגיש עם מטבל כמו טחינה או יוגורט עם עשבי תיבול.
האם אפשר לשים פירות יבשים?
כן, אפשר לשים צימוקים או אגוזים קצוצים אם רוצים לשדרג את הטעם.
מה ניתן להגיש בצד?
סלט ירוק עם לימון, ירקות קלויים או חלה ביתית נפלאה.
האם יש שעות ביום מומלצות לאכול פשטידה?
זה לגמרי תלוי בכם, אך אני ממליץ על פשטידה כמנה עיקרית או בארוחת ערב קלילה.
מה זה קמח חומוס ולמה להשתמש בו?
קמח חומוס הוא קמח ממקורות חומוס, הוא לא רק עשיר בחלבון, אלא מוסיף טעמים חדשים במאפים.
איך אני יודע מתי הפשטידה מוכנה?
כאשר היא מקבלת צבע זהוב יפה משני הצדדים והמרקם שלה מוצק ולא רך מדי.
אז, מה אתם מחכים? השתף את המתכון האגדי הזה עם חברים וקרובי משפחה, פינקו את עצמכם ואת האהובים עליכם במנה מדהימה שתשאיר טעמים מרגשים!