מתכון ראמן צמחוני שיגרום לכם להתמכר

ראמן צמחוני – המנה הכה מדהימה שתשנה את חייכם!

ישנן כמה מנות שיכולות לגרום לנו להרגיש כמו בישול מסורתי של אמא או סבתא. אחת מהן היא הראמן. המזון שהתחיל כמרק פשוט מצרפת עבר דרך גדולה בכל רחבי העולם, ועד כה כבש את הלבבות שלנו. היום, אנו מציעים לכם מתכון לראמן צמחוני שהוא פשוט מושלם! אם אתם חושבים שהמאכל הזה הוא רק עבור אוהבי הבשר, אתם מתבלבלים! אנו נביא כאן גרסה משגעת, אגדי, טעימה להפליא, בריאה ומלאת טעמים וריחות.

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

כעת נחתור אל עולם המרכיבים! הצעד החשוב באמת הוא לבחור את הרכיבים. אתם לא רק תכינו מרק – אתם תבנו חוויות וטעמים! אז הנה מה שאתם צריכים:

  • 200 גרם נודלס ביצים או נודלס אורז
  • 1 ליטר ציר ירקות מדהים (מומלץ להכין לבד)
  • 200 גרם טופו, חתוך לקוביות
  • 1 גזר בינוני, פרוס דק
  • 100 גרם פטריות שיטאקה, פרוסות
  • 1 בצל ירוק קצוץ
  • 2 שיניים שום, קצוצות דק
  • 1 קוביית גינג'ר טרי, קצוץ
  • חבילה של ברוקולי או תרד
  • 2 כפות שמן סאקה או שמן שומשום
  • סויה מתוקה לפי הטעם
  • צ'ילי קצוץ, לפי הטעם (אם אתם אוהבים חריף, כמובן)
  • אגוזי קשיו קצוצים לקישוט (מומלץ, ללקק את האצבעות)

טיפ חשוב: ניתן להחליף את הטופו בקבנוס צמחוני או עדשים מבושלות למי שמעוניין לשדרג את הערך התזונתי, במהירות. אם אתם במסלול טבעוני, בהחלט קחו את זה בחשבון!

שלבי ההכנה

עכשיו הגיע הזמן להתחיל עם כל הטוב הזה! שלב אחרי שלב, כך שזה יהיה גם קל וגם עליכם לפנק את עצמכם במנה נפלאה.

  1. מבשלים את הנודלס בהתאם להוראות על האריזות, מסננים את המים ומניחים בצד.
  2. מחממים שמן בסיר על חום בינוני, מוסיפים את השום והג'ינג'ר ומטגנים מספר שניות עד שיתחיל להתנדף ארומה משגעת.
  3. מוסיפים את הפטריות ומערבבים עד שהן משחימות.
  4. מוסיפים את הגזר ומערבבים כ-2 דקות נוספות.
  5. שמים את ציר הירקות ומביאים לרתיחה.
  6. ברגע שהמרק רותח, מוסיפים את הטופו והברוקולי ומבשלים עוד 5 דקות.
  7. מוסיפים את הסויה והצ'ילי לפי הטעם.
  8. אחרי שהכל התבשל, מיתרים את הנודלס לתוך המרק.
  9. מבשלים יחד כ-2-3 דקות נוספות לספוג את הטעם המדהים.
  10. מקררים מעט ולבסוף מקשטים בבצל הירוק ואגוזי הקשיו.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  איך להכין צוואר טלה בתנור בצורה מושלמת

תוספות ושדרוגים אפשריים

במידה ואתם רוצים להרחיב את החוויה במרק הזה, ישנן כמה תוספות שחייבים לנסות:

  • תוספים כמו ביצת עין ממולאת בדבש ואגסים.
  • קוביות קישואים או קעריות סקווש.
  • טופו צלוי עם תבלינים לחריפים.
  • פירות יבשים ופיצוחים לקישוט, אל תפספסו!
  • מיץ ליים או לימון לחידוד הטעמים.

לסיום ההכנה, אתם רק צריכים לארוז בתנור ולפנק את עצמכם במרק הכי טעים שיש. אני אשמח שתשתפו את המרק הזה עם האנשים האהובים עליכם, גם בימי חורף קרים הוא בהחלט מתאים!

שאלות ותשובות

איך אני יכול לשמור על הראמן טרי אם הכנתי יותר מידי?
הראמן הכי טעים כשהוא טרי, אך ניתן לשמור במקרר לכמה ימים. פשוט חימום בסיר נוסף יכול לחזיר לו את הטעמים.

האם ניתן להחליף את הטופו ברכיבים אחרים?
בהחלט! אפשר להשתמש בעדשים מבושלות או בקבנוס צמחוני. גם עוף צמחוני יעבוד נהדר במתכון זה.

האם הראמן הזה מתאימה לילדים?
בהחלט! עם טעמים בריאים ואפשרויות להוסיף ירקות נוספים, הוא יכול להיות מושלם לארוחה משפחתית.

אני מצפה לאירוח, אני יכול להכין את המרק מראש?
כן, אפשר להכין את המרק מראש ולשמור על חום לפני ההגשה. פשוט אל תשכחו להוסיף עוד מים לצורך הספיגה.

כמה זמן זה ייקח לי להכין את המרק?
כל התהליך ערבוב עשוי לקחת רק כ-30 דקות, מה שמעביר אותך למנה קיימת שמרשים ומדויק!

האם המרק הזו דל קלוריות?
בהחלט! עם ירקות ופחות שומנים, זה מרק מאוד בריא שמספק אנרגיה.

האם מדובר במתכון קליל לביצוע ולא לסובלים מטרדות רבות?
בהחלט, המתכון הזה מתאים לכולם ואפשר להכין אותו אפילו עם הילדים!

אני צריך להכין גרסה חריפה. איך אני עושה את זה?
במקרה כזה, הוספת יותר צ'ילי או פפריקה חריפה יעזור ליצור את הטעמים המסעירים!

עוד המלצת קריאה בשבילך >  בלינצ'ס 10 דקות שלא תוכל להפסיק לאכול

אני מעוניין לשמור על טעמים אסייתיים. מה עוד ניתן להוסיף?
אפשר להוסיף נבטים, טעם חלב קוקוס או דגים למי שאוהב.

יש טיפים לפיקניק עם הראמן?
כמובן, מאוד קל לארוז במיכלים מבודדים ולפני ההגשה לחמם, פשוט לנשנש בחוץ עם המשפחה והחברים!

אז זהו, זה מתכון הראמן הצמחוני שלנו. אם אתם נהנים, אל תהססו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות, כי זה כל כך טעים! תשתפו את החוויה שלכם עם אחרים ונחגוג יחד במרק המושלם הזה!

Scroll to Top