מתכונים לנינגה גריל שעושים וואו!
תארו לכם שיש לכם מכונת גריל מדהימה בבית, כזו שמפכה פיתות ובשרים כאילו יצאתם לאירוע גריל של שף מפורסם. עכשיו, דמיינו שאתם יכולים לשלב עם זה קצת יצירה, עם מתכונים שממכרים את הטעמים ונותנים לכם את האופציה להפוך כל ארוחה לאירוע אגדי. עם נינגה גריל, מגשים את החלום הזה כך שבהחלט אפשר לומר שזו הדרך המושלמת לבשל עם המון טעם והרבה הנאה.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קלה
- מספר מנות: 4
הרכיבים הדרושים
בואו נדבר על מה שנגדיר כמרכיבים המושלמים שיביאו את הנינגה גריל שלכם למקסימום טעמים. המתכון שלנו כולל את הרכיבים הבאים:
- 700 גרם חזה עוףFresh, פרוס באורך של 2 ס"מ
- 3 כפות רוטב סויה
- 2 כפות דבש
- כף שמן זית
- מיץ מלימון אחד
- 2 שיניים שום כתושות
- כפית ג׳ינג׳ר גרוס
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 100 גרם ירקות צבעוניים פרוסים (כמו פלפלים, קישואים ובצל)
אלו הם המרכיבים המדהימים שמוסיפים טעמים לנתחי העוף שלכם.
כשהעוף יירטב ברוטב המיוחד הזה, הוא יהפוך למעלף, אשכרה מתמזג עם התבלינים.
שלבי ההכנה
ועכשיו, לשלב המרגש – שלבי ההכנה שהופכים את כל העסק הזה לפשוט ונוח!
- מניחים את נתחי העוף בקערה גדולה.
- מוסיפים את רוטב הסויה, הדבש, שמן הזית, מיץ הלימון, השום הג׳ינג׳ר המלוח ופלפל – ומערבבים היטב.
- סוגרים את הקערה בניילון נצמד ומשרים במקרר במשך 15 דקות. ככל שתחכו יותר, הציפוי יהיה יותר ממשגע.
- מחממים את הנינגה גריל על חום גבוה.
- מניחים את נתחי העוף על הפלטה החמה ומבשלים עבור כ-5 דקות מכל צד.
- אחרי שהעוף מקבל צבע חום כהה, מוסיפים את הירקות ומבשלים עוד 5 דקות.
- העבירו לצלחת הגשה, ואל תשכחו לפזר מעל פטרוזיליה קצוצה כד garnish.
הכנתם הכל נכון? עכשיו תיכנסו לאווירה, תשיולמו קצב מדליק ותכינו צלחת ריקה, כי יש מידע נוסף שעוד לא אמרנו על תוספות!
תוספות ושדרוגים אפשריים
כשהמנה מוכנה, אפשר לקחת אותה לשלבים הבאים. כמו שכולנו יודעים, יש כאלו שאוהבים להגזים בתוספות, ואנחנו כאן כדי לתמוך בזה! חושבים על צלחת סלט מרענן וצבעוני? מוסיפים רצועות אבוקדו, נוגט או אפילו צ'ילי חריף לשדרוג בריאותי. אם רוצים להיות יצירתיים אפילו יותר, אפשר להוסיף רוטב צ׳ילי מתוק על המנה המוגשת.
וגם – אל תפסחו על צדדים נוספים! כיסוני תפוחי אדמה (כמו פירה או תפו”א קלויים עם תיבול), סלט ירקות עונתי או מקלות דלעת ממולאת בירקות – מה שנראה לכם הכי טעים שיש.
שאלות ותשובות
מה ניתן להחליף בחזה העוף אם אני עוקב אחרי דיאטה?
אתם יכולים להמיר את חזה העוף בנתחי טופו – זה יהיה בריא ודל פחמימות. חפשו טופו קשה והכניסו אותו למר marinating, בדיוק כמו עם העוף.
האם יש מקום לשדרוגי ספייס?
בהחלט! לא תאמינו כמה פרקוס נענע יוסיף לעוף שלכם, וכמובן שאפשר להמיר את התיבול בנענע קצוצה, כמון או קימל.
אפשר להכין את המתכון הזה על פלטת גריל במקום נינגה?
בהחלט! הוא בנוי להתבשל בצורה מדהימה גם כן על פלטת גריל. כל שצריך זה להקפיד על דרגת חום גבוהה.
מתי והיכן אפשר לקנות את כל המצרכים?
בהרבה רשתות שיווק ישנן מחלקות עם מחירים סבירים. בדקו אם יש באזורכם אפשרות לקנות גם באינטרנט.
מה לעשות אם נשארו לי שאריות?
העוף בטוח יצליח להישאר במקרר ליום-יומיים, ואפשר לחמם שוב במיקרוגל.
איך אני יכול לשמור על העוף עסיסי?
התשובה היא במרינדה קצרה, חום גבוה ובישול מדוד. תכינו את המנה כמו שכתוב!
מה רע בלהשאיר את המנה על הגריל יותר מדי?
אם תשאירו אותה יותר מדי על הגריל, העוף יתייבש ולא ירגיש כמו מגע מהשמיים.
מה אם אני לא אוהב ירקות?
אל תדאגו, אפשר גם לותר עליהם. או שאתם יכולים להחליף את הירקות בעדשים – גם זה עונג!
האם המתכון הזה יכול להתאים גם לארוחה משפחתית גדולה?
בוודאי! פשוט הכפילו את המרכיבים ועל הדרך הכינו כמה מנות מתאימות לכולם.
מהו המתכון האוצר שאני חייב להכיר?
עוף על צלחת במרינדה ושום ידרדר לכם את המגע המושלם.
ועכשיו, הזמן שלכם – געו בכשרון הכנת האוכל שלכם והפכו את הארוחה לאירוע אגדי! אל תשכחו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות שלכם, ואם כבר הכנתם אותו, ספרו לחברים החמודים שלכם! מי יודעת? אולי תמצאו את עצמכם בגריל עופי הכוכבים של השכונה!