ספר מתכונים נינג'ה גריל
כמה פעמים יצא לכם לשבת עם חברים ולהרגיש שמשהו חסר לתפריט? בדיוק ברגע הזה, אתם צריכים פיתרון שיגרום לכולם להתלהב, לשאול עוד ועוד, ולבסוף להרגיש כאילו נחתתם בגיהנום של טעמים. פנקו את עצמכם, את בני המשפחה או את החברים עם מנה מדהימה המשלבת בין גריל גז לקומבינציה של טעמים שממכרים, ממכרים כמו פיצה של סבתא. במתכון הזה נהפוך את המנות האהובות שלנו לחוויה שלמה, כזו שאתם לא שוכחים בקלות! לא תשכחו גם לספר לנו איך יצא! נכין חזה עוף בתיבול עשבי תיבול עם ירקות צלויים – פתרון מושלם לערב משפחתי או לפיקניק.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי, וכמה מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
בואו נכין את המצרכים שיתנו לנו את הבסיס המדהים למנה שלנו. החומרים הם פשוטים, אבל התוצאה – אגדי!
- 4 שרוולי חזה עוף (או חזה הודו אם אתם מעדיפים)
- 2 כפות שמן זית
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1 כפית כמון טחון
- 1 כף עלי פטרוזיליה קצוצים
- 1 כף עלי בזיליקום קצוצים
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- 2 גזר קלוף וחתוך לרצועות דקות
- 1 קישוא חתוך לעיגולים
- 1 בצל סגול פרוס דק
מרכיבים חלופיים
אולי אתם צמחוניים או מחפשים גרסה בריאה יותר? זה הזמן לשדרג וליצור גרסה טבעונית פשוטה עם טופו במקום חזה העוף. תוכלו גם להוסיף קישואים, דלעת או בטטה, והמנה תהפוך למשגע!
שלבי ההכנה
ועכשיו הגיע הזמן להתחיל לבשל! שימו לב, צעד אחרי צעד. כך ניצור פלאים!
- מחממים את מכונת הגריל למצב גריל.
- מערבלים בקערה את השום, שמן הזית, הפפריקה, הכמון, פטרוזיליה ובזיליקום.
- מתבלים את חזה העוף במלח ופלפל.
- מרחיבים את התיבול על חזה העוף. מצפים היטב מכל הצדדים.
- מניחים את חזה העוף בצד במקרר למספר דקות כדי לספוג את הטעמים.
- בסיר קטן, שמים את שאר הירקות (גזר, קישוא ובצל) עם מעט מלח ופלפל.
- מעבירים את הירקות לגריל והופכים מדי פעם עד שהופכים רכים וזהובים. משאירים את הירקות מסביבם.
- מבשלים את חזה העוף על הגריל כ-15 דקות מכל צד, עד שהעוף מבושל אך לא יבש.
- מסננים את הירקות מהגריל ומניחים בצד.
- מגישים את המנה עם הירקות הטריים!
תוספות ושדרוגים אפשריים
למעוניינים לשדרג את המנה, אפשר להוסיף גבינת פטה מפוררת מלמעלה, או להגיש לצד סלט ירוק מרענן. אחת האפשרויות שאותן ניסיתי בעבר היא להכין רוטב טחינה בשילוב עם חומוס, והמנה הופכת לטעימה אף יותר! הוספת אגוזי מלך קצוצים משדרגת את הטקסטורה והטעמים!
שאלות ותשובות
איך אני יודע שהעוף מוכן?
כדי לבדוק אם העוף מוכן, כדאי להסתכל על הצבע. כשעוף מבושל, הוא משנה צבעו לורוד בהיר עד לבן. ניתן גם לחתוך את החזה ולראות האם הוא עדיין רוטט או יש נוזלים אדומים.
אפשר להכין את המנה מראש?
בהחלט! ניתן להכין את המנה מראש, לשמור במקרר, ולאחר מכן לחמם על הגריל לפני ההגשה.
מה ניתן לשים במקום הירקות?
אם אתם אוהבים דברים אחרים, אפשר לשים קישואים, בטטות או כוסברה. גם ברוקולי מאודה מאוד טעים בשילוב הזה!
איך אני שומר את השאריות?
השאריות שומרות אחלה במקרר במיכל סגור, אבל מומלץ לא להחזיק יותר מ-2-3 ימים.
האם אפשר לשים דגים במקום חזה העוף?
כן, בהחלט! דג כמו סלמון או דניס שיושבים על הגריל יספקו תוצאה מרהיבה וטעימה מאוד!
מה הפניני טעמים של המנה הזו?
אחד מהם הוא לשדרג את התיבול עם רוטב צ'ילי או שום מגורר לקצת חריפות!
האם אני יכול להשתמש בגריל אחר?
בוודאי! אם אין לכם נינג'ה גריל, ניתן להשתמש בגריל חשמלי או בתנור על טמפרטורה גבוהה.
מה לשתות עם המנה?
מומלץ לשתות יין לבן קר או לימונדה רעננה לצלחות המושלמות!
איך אני מוסיף תבלינים נוספים?
אתם יכולים לנסות להוסיף קורט קינמון לטעמת חלוטה או אפילו טיפה של רוטב סויה למתיקות!
אז יופי! אתם כבר על המסלול להכין מנה שמאוד תתאים לכל אירוע, פגישה עם חברים או סתם כי מתחשק לכם. שתפו אותנו איך יצא לכם ואיזה שדרוגים ניסיתם!