סוד המתכון לגחנון תימני שלא תצליחו להתנגד לו

מתכון לג חנון תימני – חוויה שמשאירה טעם של עוד

ביני לבין עצמי, אני אומר שזה אחד המתכונים הכי מדהימים שאני מכיר. ג'חנון תימני, מנת הדגל של המטבח התימני, הוא לא רק מאכל, אלא חוויה שלמה המשלבת טעמים, ריחות וזכרונות. רבותיי, הכינו את עצמכם לסיפור שעובר מדור לדור, ולמתכון ששווה ללקק את האצבעות לאחר כל ביס. הג'חנון הוא נימוח ועסיסי, מגיע עם מריחה של רסק עגבניות ושעועית מצידו, זו הדרך האידיאלית לפתוח או לסגור את היום. לא חייבים להיות תימנים כדי להתאהב במנה המושלמת הזו!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 10 שעות (כשהתנור עובד כל הלילה!)
  • רמת קושי: בינוני
  • מספר מנות: 6-8 אנשים

הרכיבים הדרושים

כמובן, לפני שמתחילים עם ההוראות ה"אולימפיות" להכנת הג'חנון, יש לרכז את כל המרכיבים. זה כמו לתכנן משימת חלל: תכננו מראש, כדי שיהיה לכם נעים לשוט בספינה הקולינרית שלכם.

  • 1 ק"ג קמח (אפשר קמח חצי חצי, אם רוצים שדבר כזה שטות נמס בפה)
  • 40 גרם שמן (שמן זית הוא אגדי, אם כי אפשר גם רגיל)
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • מוזגים מים עד שתקבלו בצק גמיש (בערך כוס וחצי)
  • 1/2 כוס רסק עגבניות (להגברת הטעם!)
  • אופציונלי: גזר קלוף וחתוך – אם בא לכם להוסיף קצת צבע!

מרכיבים חלופיים

אם אתם מחפשים גרסה שונה או מגוונת, אפשר להכין גרסה טבעונית על ידי שימוש בשמן קוקוס במקום. אפשר גם להוסיף שעועית לבנה או קטניות שונות למילוי, או לשדרג עם תוספות כמו טחינה או סלט לזניות. כמו כן, לחולי גלוטן ישנם קמחים ללא גלוטן שיכולים לעשות את העבודה.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  סלט כרוב תאילנדי ברוטב בוטנים שכולם מדברים עליו

שלבי ההכנה

כפי שסבתי היה אומרת: "אל תדאגו, זה פשוט, רק תבצעו!". ובכן, אחרי שהכנתם את כל החומרים, בואו נתחיל:

  1. במקצף או ביד, ערבבו את הקמח, הסודה, והמלח.
  2. הוסיפו את השמן בהדרגה, עד שלא יישארו גושים.
  3. מוסיפים מים בהדרגה עד שהבצק מתחבר. צרו כדור נעים.
  4. עטפו בניילון נצמד והשאירו לנוח כחצי שעה.
  5. חלקו את הבצק ל-6 כדורים.
  6. לשטח כל כדור לעלה דק.
  7. מרחו רסק עגבניות על העלים באהבה.
  8. קפלו את העלים לרצועות וגלגלו כל רצועה בצורה רופפת.
  9. סידרו את הג'חנונים בתבנית ואפו בתנור ב-100 מעלות למשך 10 שעות (לילה שלם).

תוספות ושדרוגים

כשהג'חנון שלכם מוכן, אתם לא צריכים לעצור שם. אפשר להגיש אותו לצד מגוון תוספות: סלט ירקות מרענן, חלה, טחינה או אפילו חריף! ואם כבר חריף, אולי תנסו מלח ים של אטלנטי כדי להגביר את הטעם. אפשר לשדרגו גם בעזרת חצילים קלויים או במילוי עם גבינה בולגרית. זה משגע!

שאלות ותשובות

האם אפשר להשתמש בשמן זית?
כן, שמן זית מוסיף טעם מיוחד ולכן הוא יהיה אגדי כבישול.

איך יודעים שהג'חנון מוכן?
כל התהליך לוקח זמן, אך אתם תוכלו לדעת שהג'חנון מוכן כאשר הוא רך ועשוי.

האם אפשר להכין את הבצק לפני?
כן, אפשר להכין את הבצק יום לפני ולהשאיר במקפיא.

מהי הדרך הטובה ביותר לאחסן ג'חנון?
כדאי לאחסן בקופסאות סגורות במקרר, או להקפיא אם יש שאריות.

האם ניתן להכין את הג'חנון ללא גלוטן?
בהחלט, עם קמח תפו”א או קמח שקדים זה אפשרי בהחלט.

כמה זמן ניתן לשמור את הג'חנון המוגש?
לא כדאי להחזיק יותר מ-3-4 ימים במקרר.

האם יש טעמים נוספים ששווה לנסות?
אפשר לשדרג עם טעמים כמו עשב תיבול, זעתר או חוויות נוספות!

עוד המלצת קריאה בשבילך >  פרגיות בתנור עם סילאן וטריאקי – טעמים שלא תשכחו!

מה אפשר להגיש לצד הג'חנון?
שווה לטעום עם סלט, רסק או אפילו תבשילים נוספים.

האם יש הבדל בין סוגי ג'חנון?
ישנם סוגים שונים, אך כולם מגשימים את אותו יעד של טעם מענג.

האם בג'חנון יש שומנים?
כן. הוא עשוי משמנים, אך הוא בראי יחד עם טעם – הכל במידה!

כמובן, אם אתם אהבתם את המתכון או אם אתם רק מתים לנסות, אל תהססו לשתף אותו ברשתות החברתיות ולהפיץ אותו לחברים ואחרים! אנחנו מבטיחים שג'חנון תימני מעשה ידיכם יגרום להם להצטער שלא היה להם את המתכון הזה קודם. בתיאבון!

Scroll to Top