סוכריות על האש: המתכון שכולם מדברים עליו!

סוכריות על האש – החוויה המושלמת לקיץ שלך!

דמיינו את הרגע המאגד את כל החברים והמשפחה סביב מדורה, כאשר ארומה מתוקה של סוכריות על האש עוטפת את החלל. הקיץ מפתיע אותנו עם שלווה שמביאה איתה את הצורך להתענג על מתוק, מסורתי ובעיקר – מדהים. מתכון זה הוא לא סתם מתכון, אלא מתכון שיזכיר לכם את הימים היפהפיים של הילדות, את השיחות המרגשות ואת הצחוק הבלתי נגמר. סוכריות על האש, או בשמן האחר סוכריות קנדית, הן אחת ממנות הקיץ המושלמות והכי טעימות שיש!

זמן הכנת המתכון: 15 דקות
רמת קושי: קל
לכמה מנות: 8-10 סוכריות

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספיק ל: 8-10 סוכריות

הרכיבים הדרושים

תהליך הכנת הסוכריות מתחיל במרכיבים בסיסיים שמזכירים לכולנו את החופש והפשטות של הקיץ.

  • 2 כוסות סוכר
  • 1/2 כוס מים
  • 1/4 כוס סירופ תירס (לשמירה על הנוזל)
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/2 כפית צבעי מאכל (לפי טעמכם)
  • מקלות עץ למרשמלו
  • שוקולד לקישוט (אופציונלי)

בין סוכר לסירופ תירס, המרקם שיתקבל יהיה כל כך אוורירי ומנומס, שלא תאמינו שזה יוכל להחזיק ככה. הכלכלה פה היא ממש מתוקה וקייצית!

שדרוגים אפשריים

ישנן לא מעט דרכים לשדרג את הסוכריות שלכם ולהפוך אותן למשהו אגדי! כמה רעיונות לשדרוגים:

  • הוספת אגוזים קצוצים לתערובת לפני ההכנה, ליצירת טוויסט של קרCrunch.
  • הכנת סוכריות בצבעים שונים או עם טעמים שונים – כי מי לא אוהב מגוון?
  • שימוש בשוקולד עיצובי ליצירת בראוניז או רצועות סוכריות אפויות, שיהיו עוד יותר מפתות.
  • הכנת גרסה טבעונית – פשוט להשמיט את הסירופ והאגוזים כדי לשמור על הפשטות.

שלבי ההכנה

ברגע שיש בידינו את המרכיבים, אפשר להתחיל את המסע המוזיקלי של סוכריות על האש!

  1. נמיס את הסוכר, המים וסירופ התירס בסיר קטן על חום בינוני.
  2. אחרי שהכול מתמוסס, הוסיפו מעט מלח וצבעי מאכל, וערבבו היטב.
  3. העלו חום עד שמסת הסוכר תגיע ל-150 מעלות צלזיוס – זה השלב ה"חתול" כאן, הקפיצה האמיתית!
  4. כשתהליך ההמראה יתחיל, הרימו מהכיריים ונתנו לקצת להתקרר.
  5. כשהסוכר מתחיל להתמצק, מתחילים להציב את מקלות העץ בתערובת.
  6. נשאיר להם מעט להתייבש ואז נניח אותם מעל קצה המדורה או מעל גובה מסך גבוה.
  7. כשהן כהות ומזוגגות, אפשר למרוח קצת שוקולד לקישוט.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  קדירת בשר וירקות שגורמת לחיים כהן לקנא

תהליך ההכנה הוא באמת מהרגעים הכי מהנים, אז כדאי לנסות כמה ושונה – החברים בטוח יעריכו את זה!

שאלות ותשובות

מה אם אני רוצה להכין גרסה ללא גלוטן?
אין בעיה! למעשה, המתכון הזה הוא באורח טבעי ללא גלוטן, ומכיוון שאין צורך בחומרים נוספים, אפשר להשתמש בסוכר כבסיס!

האם אפשר להכין את הסוכריות ללא צבעי מאכל?
כן, בהחלט! אפשר לדלג על צבעי המאכל והתוצאה עדיין תהיה משגעת במראה ובטעם.

מתי כדאי לשמור את הסוכריות?
עדיף לשמור את הסוכריות בכלי סגור ואטום כדי לשמור על הטריות שלהן, אך כדאי לצרוך כמה שיותר מהר לאחר ההכנה.

האם אפשר לשדרג את המתכון עם טעמים שונים?
בוודאי! ניתן להוסיף תמציות כמו תמצית וניל, תמצית תפוז או אפילו תמצית מנטה – זה יהיה מדהים!

איך אני יודע שהמסת סוכר מוכנה?
הכי מדויק הוא למדוד את הטמפרטורה. כאשר הסוכר מגיע ל-150 מעלות, אתם בידיים הנכונות!

האם ניתן להכין סוכריות ליום הולדת?
אב בהחלט! תוכלו להוסיף קישוטים לפי נושא המסיבה, זה יביא את האורח חגיגי במיוחד!

באיזו טמפ' כדאי לחמם את התערובת?
חום בינוני עד גבוה, אשר מגיע לטמפ' של 150 מעלות צלזיוס.

מהי משך השימור של הסוכריות?
ברוב המקרים, הסוכריות יישמרו היטב למשך עשרה ימים, אם יאוחסנו כראוי.

איך אני מרגיש שהסוכריות מוכנות?
זה בעיקר עניין של מראה ומקום כדי לבדוק. ברגע שהן נראות קשות ונעשות כהות, אתם יכולים להיות רגועים.

מה קורה אם הסוכר מעלה על הכיריים? האם אני יכולה להפסיק?
אם אתם מזהים שהתערובת עבה מידי או מתקרבת להרתחה, ניתן להפסיק את הבישול אך בסדר.

זהו, אתם מוכנים לצאת לחוויה מתוקה ומוגזמת! אז קדימה, אל תשכחו לשתף את המתכון המושלם הזה עם חברים, כי מה שאוכלים יחד – זה הכי טעים שיש! אכילה והנאה, החיים כאן! מי יודע, אולי גם אתם תתחילו מסורת של סוכריות על האש עם החבר’ה, ואפילו פעם בשבוע!

עוד המלצת קריאה בשבילך >  הכנת עוגת יום הולדת פרווה בקלות ובמהירות

Scroll to Top