סופלה מהיר שכבש לבבות במהירות שיא

מתכון לסופלה מהיר

יש משהו מיוחד באוכל שמתמזג בצורה מושלמת עם רגעים קטנים של אושר. הסופלה הזה, בעל המרקם האוורירי שמרמז על רכות מדהימה, הוא בדיוק מה שאתם צריכים כדי להוסיף תחושת שמחה לכל ארוחה. לא משנה אם אלו רגעים עם חברים, משפחה או סתם בימים שבהם אתם רוצים לפנק את עצמכם במשהו מושלם – מדובר במתכון אגדי! לא סתם סופלה, אלא סופלה ממכר, כזה שיפוצץ לכם את החושים ויגרום לכם ללקק את האצבעות בסוף! אז בואו נצלול פנימה, נדבר על איך להכין את המתכון הזה, ואולי גם על כמה טיפים ואפשרויות לשדרוג. שיעור גרסה מהירה שמשתפת בסיפור של טעם!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן אפייה: 12-15 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מנות: 4-6 אנשים

הרכיבים הדרושים

כעת, הגיע הזמן להצטייד ברכיבים המדהימים שמרכיבים את הסופלה הנפלא הזה. כל רכיב מוסיף את הקסם שלו, ויחד ניצור את התוצאה הגבוהה והמרגשת! לא רק שזה קל להכנה, מדובר במרכיבים שמחכים לכם במטבח כבר עכשיו:

  • 150 ג' שוקולד מריר איכותי (פשוט מושלם)
  • 4 ביצים גדולות
  • 100 ג' סוכר
  • 50 ג' חמאה (לא כל כך קלורית, אבל מי סופר?)
  • 2 כפות קקאו מריר
  • 1/2 כוס קמח (לגרסה ללא גלוטן ניתן להשתמש בקמח שקדים)
  • קורט של מלח
  • תמצית וניל (אם בא לכם לפנק עוד יותר)

שימו לב שעם רכיבים כל כך טובים, הסופלה יוצא פשוט מעלף! אם אתם חובבי שוקולד, זה בדיוק בשבילכם.

שלבי ההכנה

לאחר שהכנתם את כל המצרכים, כל מה שנותר לעשות הוא לעקוב אחרי ההוראות הממוקדות הבאות. תזכרו: בסופלה, כמו בחיים, הכל עניין של סדר!

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
  2. שמים את השוקולד והחמאה בקערה וממיסים במיקרוגל או על סיר אידוי עד שהתערובת נמסה וגורם לכם להרגיש כאילו אתם בעולם שוקולד.
  3. מניחים את הביצים והסוכר בקערה נפרדת ומקציפים עד שהתערובת מתאדה ונראה כמו קצף חלומי.
  4. מאחדים את תערובת השוקולד עם הביצים תוך ערבוב עדין כדי שלא נהרוס את האווריריות.
  5. מוסיפים את הקקאו, הקמח וקורט המלח ומערבבים בעדינות עד שהתערובת אחידה.
  6. אם מוסיפים וניל, זה הזמן!
  7. מעבירים את התערובת לתבניות סופלה משומנות מראש.
  8. אופים במשך 12-15 דקות או עד שהסופלה מתנפח ומעט מתמצק מחוץ בעוד שרק במרכזו נשאר רך.
  9. מוציאים מהתנור, מתירים להתקרר טיפה, ואז מפזרים אבקת סוכר למראה כאילו מדובר במשהו מהאגדות.
  10. מגישים עם כדור גלידת וניל שלצידו (אם יש לכם, כי מי לא רוצה את זה?)!
עוד המלצת קריאה בשבילך >  לא תאמינו איך להכין מתכונים לשרימפס מושלמים

שדרוגים ותוספות

את הסופלה המהמם הזה אפשר לשדרג בכמה דרכים קלות! לא חייבים להסתפק בשוקולד מריר, אפשר לשלב עם שוקולד חלב, או להוסיף אגוזים קצוצים כדי להקנות את המרקם שיפתיע אפילו יותר!

מי שאוהב פרי יכול לשלב פירות יער או דובדבנים בלב הסופלה לפני האפייה. התחושה כשאתם חותכים את הסופלה והפירות המתקתקים נופלים ישירות לתוך הצלחת – פשוט משגע!

כמו כן, אפשר לפזר על הסופלה סוכריות צבעוניות או קונפטי כדי להוסיף צבע למנה. אז כך בעצם את הסופלה הזה תהפכו ממצה מושלמת לסופלה של סופר-מן!

שאלות ותשובות

איך אני יודע אם הסופלה מוכן? בידקו את הקצוות, אם הם מתנפחים והרפלקטור שולי נשאר רך ומשוגע, אתם בדרך הנכונה!

אפשר להכין את הסופלה מבעוד מועד? בהחלט! ניתן להכין את התערובת ולטפח בתבניות, ואז לשמור במקפיא. כשאתם מוכנים, פשוט להוציא ולאפות מייד!

מה אם אני לא אוהב שוקולד? אל דאגה! אפשר להשתמש בחלופה כמו קקאו, או לנסות עם קרם ולנטין שוקולד או אפילו עם חלב קוקוס.

האם אפשר להפוך את זה לגרסה טבעונית? כמובן! במקום ביצים אפשר לשים בננה מעוכה או דחוסי פשתן ומים.

כמה זמן הסופלה נשאר טרי? מומלץ לצרוך אותו מיד, אך ניתן לשמור במקרר לכמה ימים. עדיף לא להקפיא.

אפשר לשים תוספת של גבינת מסקרפונה? בהחלט! ערבבו עם הסופלה או ליצירת שכבת גבינה למעלה.

מה האפשרויות לעיטור הסופלה? ניתן לפזר קונפטי צבעוני, אגוזי לוז קלויים קצוצים, או סירופ שוקולד וליצוק מעל.

אני רוצה לגרום לסופלה להיות דל קלוריות, מה לעשות? אפשר להפחית את כמות הסוכר ולבחור בשוקולד דל קלוריה.

למה הסופלה שלי לא משנה? ייתכן שאפו יותר מדי זמן, לכן הקפידו על הערכת זמן האפייה.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  המנה המושלמת לחורף: פסטה ערמונים ופטריות deliciosa

מה אני יכול להגיש לצד הסופלה? לצד הסופלה, כדאי לנסות כדור גלידה, או רוטב פירות טעים שידגיש את הטעמים הנפלאים.

אם המתכון הזה העלה לכם חיוך על הפנים, אל תשכחו לשתף אותו עם החברים. קשה לעמוד בפני סופלה כזה מדהים, ומי יודע, אולי גם הם יתאהבו בו! אז קדימה, תתחילו לאפות!

Scroll to Top