סושי טמפורה – יצירת מופת שבאמת תגמר אתכם!
דמיינו לעצמכם רגע: אתם יושבים בבית, מחפשים ריגושים חדשים למנה שלכם, ולפתע אתם מגלים את הסושי טמפורה. הביס הזה שנוגס ברגשות שלכם, עם פריכות שמזכירה את השמש הראשונה בוקר ולצידה טעמי דגים ושילובי ירקות מרגשים. מה יכול להיות מדהים יותר? המנה הזו היא לא רק טעים, היא ממכרת, עם איזו חווית אכילה שלא תשכחו! בואו נצלול לתוך המתכון הזה ונגלה את קסם הקטנים של עולם הסושי! מזמינים אתכם להכין, לטעום ולחייך כי זה יהיה באמת מעלף.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 40 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מספיק עבור: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
כשמדובר בסושי טמפורה, כל פרט חשוב. הרכיבים יכולים לשדרגו את החוויה לגבהים שלא תאמינו!
- 2 כוסות אורז סושי נוסף להסמכה
- 200 גרם דג סלמון/טונה טרי (אפשר גם לגוון עם סושי צמחוני)
- 2 גזר בינוניים, חתוכים לרצועות דקות
- 1 קישוא קטן, חתוך לרצועות דקות
- ליים לחיתוך
- 2 ביצים
- 1 כוס קמח טמפורה (או קמח עוגיות) – העיקר שיתפוס את הקראנצ'!
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- 1/2 כוס מים קרים (חשוב!)
- 1/2 כוס סויה (לצורך רוטב עילאי)
- שום כתוש (אופציונלי, למי שאוהב את התבלון הנוסף)
מרכיבים חלופיים
יש לכם אורחים טבעוניים? אנחנו לא מתכוונים לוותר! תוכלו להחליף את הדגים ביצים עמידות טופו טעים. ואם אתם חפצים בהכנה נטולת גלוטן, השתמשו בקמח תפוחי אדמה במקום קמח טמפורה.
שלבי ההכנה
הכנת הסושי טמפורה היא כמו לכתוב שיר אודות החיים – כל פרט חשוב וצריך להיסחף בזרם. אז גייסו את האנרגיה שלכם, ובואו נתחיל!
- יש לשטוף את האורז במים קרים עד שהמים יוצאים צלולים.
- להרתיח בסיר 2 כוסות מים ל-1 כוס אורז.
- להוסיף את האורז המבושל ולבשל על נמוך עד שהמים מתייבשים.
- בזמן שהאורז מתבשל, נתחיל להכין את התערובת לטמפורה.
- בקערה נפרדת, להקציף את הביצים עם המלח והפפריקה.
- להוסיף לשם את המים הקרים ולהקציף עד שהתערובת נראית אחידה.
- לערבב את תערובת הקמח אל תוך התערובת הנוזלית.
- בזמן שהאורז מתקרר, נתחיל לחמם שמן בסיר קטן.
- לטבול את רצועות הגזר והקישוא בתערובת הטמפורה ולאחר מכן לטגן עד שהן מזהיבות.
- באופן דומה, טגנו את רצועות הדג לסושי ונצלו את השמן שנותר כדי להשיג פריכות נהדרת.
- לצנן את רכיבי הטמפורה על נייר סופג כדי לספוג את השמן המיותר.
- עכשיו זה הזמן הרומנטי – לגלגל את האורז המוכן עם הירקות והדגים.
- להוסיף את הליים מעל ולהתפנק!
תוספות ושדרוגים אפשריים
אין גבול לשדרוגים! אם בא לכם לפנק את עצמכם, הוסיפו סלסלת אבוקדו ולפני הגלגול הכניסו גם מעט רוטב חרדל דבש. אפשר לשדרג את הרוטב הסויה עם שום כתוש או זוקיני קצוץ דק, ורוטב חריף – כל מה שיתאים לרוחכם.
שאלות ותשובות
אילו דגים מתאימים ביותר לסושי טמפורה?
נכון, סלמון וטונה הם הקלאסיים, אך אם אתם אוהבים למתוח את הגבולות, אתם יכולים גם לנסות דגים כמו דניס ורמונפיש.
איך מבטיחים שהאורז לא יידבק ביחד?
שטיפת האורז במים קרים ושימוש במים במידה הנכונה יבטיחו קצוות מופרדים, נימוחים ואווריריים.
מה עושים אם הטמפורה לא יוצאת פריכה?
השמן אינו מספיק חם יכול להיות סיבה לכך, דאגו שהשמן יגיע לחום בינוני לפן עד שהרצועות מתייבשות והופכות זהובות ומעלפות.
האם אפשר להכין את הסושי מראש?
אכן! אך מומלץ להכין את שלב הטמפורה לפני האכילה לצורך פריכות רבתית.
מה ניתן להגיש לצד הסושי?
צדדים כמו מרק מיסו, סלט ירקות רענן או טחינה מוסיפים טעמים ונותנים את הטוב הכולל!
האם הסושי טמפורה בריא?
אם אתם מצליחים לשלוט בכמויות השמן, בהחלט יש פה שילוב של ירקות ודגים טריים שיכולים להיות מנה בריאה מאוד.
האם ניתן לאחסן את הסושי במקרר?
עדיף לא! עדיף לאכול אותו מיד לאחר ההכנה, אולם אם אתם מוכנים להשקיע, שימרו במקרר בכלי סגור, אך רק לזמן קצר.
האם ניתן לשלב את הטמפורה עם פירות?
נכון! רצועות דובדבן וקרמבו מעודדות קשר חדש ושיטתי במרפא.
באיזו שעה הכי טעימים?
בזמן האוכל, זו התשובה הפשוטה ביותר אך מעולה, אבל לא נשכח שהסושי טמפורה הוא תמיד טובה בכל יום ובכל שעה.
ככה מסכמים שעתיים של טעים! אם תרצו לשתף את המתכון המהנה הזה עם חברים, תרגישו חופשי! זה הזמן שלכם להפוך את הסושי טמפורה לחלק מהחיים היומיומיים ולהתאהב בטעמים החדשים!